Tom POV.

Ik help Bill dan de slaapkamer in en hij legt zich op het bed. "Je zusje is groot geworden," zegt Bill.

"Ja, ik kan niet geloven dat zij ook al volwassen is," zeg ik met een zucht en Bill knikt even.

Wanneer de dokter er is wil ik de kamer uitlopen. "Tom, blijf alsjeblieft," zegt Bill en ik draai mij weer om.

"Het is niet mijn kind Bill en wij zijn geen koppel meer, waarom zou ik dan blijven?" Vraag ik.

"Zodat ik niet alleen ben," zegt hij zachtjes en een zucht verlaat mijn mond.

"Vooruit, maar alleen zodat je in mijn hand kunt knijpen als het nodig is," zeg ik waarna ik naast hem ga zitten. Zijn hand vasthouden doe ik natuurlijk niet.Na een tijdje is het zoontje van Bill geboren en de dokter legt de baby bij Bill in de armen. "Dan ga ik nu de logeerkamer klaarmaken," zeg ik waarna ik de kamer uit loop om de logeerkamer gereed te maken.


Die nacht lig ik in bed en wanneer ik de baby al een uur achter elkaar hoor huilen loop ik toch naar de logeerkamer toe waar ik Bill met de baby op bed zie zitten terwijl er tranen over Bill z'n wangen lopen. "Bill?" Vraag ik voorzichtig.

"Ik zei toch dat ik het niet kan. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen," snikt Bill.

Eigenlijk zou ik hem niet moeten helpen, maar ik doe het toch. "Kom, geef hem maar aan mij," zeg ik waarna ik het jongetje voorzichtig van Bill overpak. "Heeft ie al een naam?" Vraag ik dan.

"Chris," zegt Bill nerveus en ik kijk hem verbaasd aan.

"Naar mijn vader?" Vraag ik dan ook.

"Ja, ik weet dat Chris niet jouw zoon is, maar ik vond het gewoon een mooi gebaar," zegt Bill en ik knik even.

"Als jij je even gaat opfrissen, dan ga ik Chris z'n flesje geven," zeg ik en Bill knikt waarna ik de kamer uitloop om een flesje voor Chris te maken en daarna zet ik mij met Chris in mijn armen op de bank.

"Je bent een goede vader Tom," zegt Bill die zich naast mij op de bank zet.

"Ook bij mij ging het niet altijd vanzelf, echt niet. Het is altijd een ontdekkingstocht. Er is toch altijd de angst om iets fout te doen, maar uiteindelijk gaat alles steeds makkelijker en is de liefde die je voor je kind voelt het allerbelangrijkst. Ik heb nog steeds wel eens angst wanneer ik Julia op school heb gebracht. Wat als er daar iets gebeurt? En ja, een ouder zijn is nooit makkelijk, maar uiteindelijk is het, het waard. Zeker ook als ik kijk naar wat voor een geweldig persoon Julia aan het worden is en ik hoop dat als ze uiteindelijk volwassen is dat ik kan zeggen dat ik het goed heb gedaan," zeg ik waarna ik weer even naar Chris kijk die rustig aan het flesje aan het sabbelen is.

"We zijn even oud, maar het voelt aan alsof jij er zoveel volwassener in staat dan ik. Soms voelt het alsof ik gewoon in mijn tienerjaren ben blijven hangen," zegt Bill zachtjes.

"Je kan in de rol als ouder groeien, dat geloof ik echt," zeg ik dan.

"Waarom kunnen we niet weer samen zijn?" Vraagt Bill dan ineens.

"Weet je wat het is Bill, al die jaren dat je nog moest studeren, ik had het misschien ergens kunnen begrijpen. Alleen wat ik niet begrijp is, waarom ben je niet iedere vakantie langsgekomen om op z'n minst dan tijd met mij en Julia door te brengen? Waarom kwam je nooit meer op skype zodat we op die manier contact konden houden? Ik weet zeker dat we het dan weer hadden kunnen oppakken. Nu zag ik op instagram foto's van jou met bepaalde gasten die jouw wang kusten, toen ik bij jou kwam met Julia ging er zo'n gast weg waar je seks mee had gehad en kom je eindelijk terug was je zwanger van een ander," zeg ik en ondanks dat ik het jaren geleden al had afgesloten raakt ons stukgelopen relatie mij nog steeds. "En dan Julia nog, sinds ze naar school gaat heeft ze continu gehoopt dat ze haar andere papa ook eens kon voorstellen aan haar vriendinnen, ondanks het feit dat Julia jou zelf ook haast niet kent. Weet je hoe vaak ze mij heeft gevraagd of jij haar soms niet lief vindt, dat je daarom niet bij ons bent? Ze vraagt dat bijna iedere dag en dat doet ook pijn," zeg ik.

"Het spijt me," zegt hij zachtjes.

"Spijt is niet genoeg, zoals ik al zei, als je op z'n minst af en toe was langsgekomen en contact had gehouden dan was het al beter geweest. Ik snap ook niet waarom je ineens seks moest hebben met anderen. Ik was pas je tweede en ineens, ik snap het niet," zeg ik dan.

"Het hielp om jou niet te hoeven missen," zegt Bill zachtjes en ik zucht even.

"Nu begrijp ik nog minder waarom je dan geen contact meer heb gezocht," zeg ik hoofdschuddend en ik geef dan het flesje aan Bill die hem op tafel zet. "Wil jij zorgen dat hij een boertje laat?" Vraag ik dan.

"Ik weet niet hoe ik dat moet doen," zegt Bill zachtjes.

"Okay, ik laat het je zien," zeg ik waarna ik zorg dat Chris een boertje laat waarna ik hem weer voorzichtig aan Bill geef.

"Dank je," zegt Bill nog waarna hij opstaat en terugloopt naar de logeerkamer. "Ehm, Tom, hoe verschoon ik eigenlijk een luier?" Vraagt Bill net voordat hij terug de logeerkamer in wilt lopen.

"Ik zal ook dat je voordoen," zeg ik waarna ik opsta en Chris weer van Bill overpak zodat ik Chris kan verschonen.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ik snap Tom
    Het is ook niet eerlijk van Bill

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen