Foto bij Eight • Royal Dinner Party 2.

''Stop met staren Snow.'' grijnst Tormund, die hem een klap op zijn schouder geeft. ''Dat moet je niet alleen tegen Jon zeggen.'' grijnst Bron. Beide blozen we en herstellen we ons vlug. ''Het is een eer om je te ontmoeten, Alyssa Blackwood.'' zegt Jon, die zijn hand uitreikt. ''Een eer?'' glimlach ik. ''Dat kan ik beter andersom zeggen Jon Snow.'' zeg ik met een lichtrode kleur op mijn wangen. Hij laat langzaam mijn hand los. Hij blijft me met een glimlach aankijken. In de tijd dat we elkaar aankeken hebben onze ogen elkaar nog geen moment losgelaten. Jane had geen ongelijk toen ze het had over hoe aantrekkelijk Jon is. Zijn prachtige donkere ogen, zijn lach, zijn zwarte golvende lokken.
''Laten we gaan zitten allemaal.'' verbreekt Tyrion de stilte.
''Ik heb hier een plek, Alyssa.'' zegt Arya. Ik glimlach en knik. Ik laat de blik van Jon los en loop naar de andere kant van de tafel om naast Arya aan te schuiven. De glazen worden volgeschonken met een rode drank. ''Wat is dit?'' fluister ik naar Arya, blijkbaar niet zacht genoeg want aan de overkant begint Sansa zacht te lachen.
''Dat is wijn..'' glimlacht Arya. ''Heb je dat nog nooit gedronken?'' vraagt Sansa. ''Ik mocht nooit drinken.. Alleen water.'' glimlach ik klein. ''Dan wordt het een leuke paar avonden.'' lacht Arya. Ik grinnik eventjes en bloos licht.
''Nu we hier allemaal zijn..'' neemt Tyrion het woord. Hij pakt zijn glas met wijn. ''Op het feit dat we hier allemaal in een goede gezondheid zijn, met elkaar en dat we mogen genieten van deze maaltijd.'' zegt hij. Iedereen pakt zijn glas op en heft hem om te proosten. Iedereen neemt een slok. Ik neem voorzichtig een klein slokje van mijn wijn. De smaak van de alcohol overvalt me een beetje waardoor ik begin te kuchen. Arya begint te lachen. ''Het wordt lekkerder hoe vaker je drinkt.'' grijnst ze. Mijn wangen kleuren rood en ik moet lachen. ''Als jij het zegt... Ik vind het nu nogal moeilijk te geloven.'' lach ik. Arya en Sansa lachen. ''Kijk maar naar Tyrion, die drinkt wijn als water.'' grapt Jon. Tyrion lacht en neemt een grote slok uit zijn wijn. Ik moet lachen en schud mijn hoofd. ''Dat zie ik nog niet zo snel gebeuren..'' lach ik. Ik neem nog een slok van mijn wijn. Het smaakt al iets beter maar ik weet nog steeds niet of ik de smaak op zichzelf nu heel erg lekker vind.
Om ons heen komen er platen met eten op de tafel, waarna iedereen begint te eten.
''Maar, Brandon... Wat is de echte reden dat wij hier allemaal bij elkaar zijn?'' vraagt Sansa dan. Ze kijkt even rond de tafel, waar het ineens stil valt.
Ik leg mijn vork en mes neer. Terwijl mijn blik van Sansa naar Brandon gaat, valt mijn oog op Jon. Hij kijkt me aan en glimlacht klein. Ik glimlach verlegen en bijt zachtjes op mijn lip. Ik voel mijn hart tekeer gaan en wend mijn blik gauw af naar Brandon.
''Tyrion?'' zegt Brandon, die naar hem kijkt. Tyrion schraapt zijn keel en knikt. ''Ahum, ja... Sorry uwe hoogheid.'' zegt hij terwijl hij opstaat. ''Goed, we hebben jullie hier bijeen geroepen voor ten eerste een soort familie reünie. De koning miste zijn familie en wilde jullie graag allemaal weer eens zien.'' zegt Tyrion. ''Ten tweede, denkt de kleine raad dat voor het beeld van het koningshuis goed zal zijn als Brandon een vrouw trouwt.'' het valt even stil aan tafel.
''Ik dacht... dat we tijdens de stemming hadden besloten dat dat niet nodig was?'' zegt Arya. ''Klopt... Maar het volk kan er toch niet helemaal aan wennen dat er geen koningin is.. Het is goed om het volk tevreden te houden en Brandon heeft ook wat steun nodig in zijn tijd als koning.'' zegt Tyrion.
''Wat vind je hier zelf van, Brandon? Wil je dit wel?'' vraagt Jon dan. Het is mooi hoe ze zich zorgen maken om wat Brandon hiervan denkt en dat ze daarbij stil staan.
''Ik ben het eens met Tyrion. Ik vertrouw daarnaast erop dat mijn kleine raad het juiste adviseert.'' zegt hij. Jon knikt even.
''Hebben jullie al iemand gevonden die geschikt is om Brandon te trouwen?'' vraagt Sansa.
''Nou, we dachten eraan om een soort verkiezingsdag te maken waar Brandon allerlei vrouwen ontmoet en uiteindelijk zelf een vrouw kiest..'' het valt stil. ''Vrouwe Alyssa, bent u getrouwd?'' vraagt Tyrion dan. Ik kijk hem verschrikt aan, maar schud mijn hoofd. ''Nee...'' stamel ik, niet goed wetend waar deze vraag naar toe leid.
''Misschien, is vrouwe Alyssa wel een geschikte kandidaat?'' zegt Tyrion, die vragend naar Brandon kijkt.
Alle ogen zijn in een soort doodse stilte op mij gericht. ''Wat vind je daarvan, Alyssa?'' vraagt Brandon aan me.
''Ehm... Ik.. ben een beetje overvallen hierdoor.'' beken ik eerlijk. Ik kijk rond de tafel. Sansa kijkt me met een strakke blik aan en Jon zit naast haar. Zijn gezichtsuitdrukking is zacht. Alsof hij me aanmoedigt dat ik mijn echte eigen mening kan en mag delen.
''Ik ehm.. ben weggevlucht uit Etheros omdat ik daar werd uitgehuwelijkt aan een man.. Ik wil graag de wereld ontdekken en zelf kiezen met wie ik uiteindelijk trouw... Met alle respect, Brandon...'' zeg ik zachtjes.
''Het is uwe hoogheid. Daarnaast is het je plicht als vrouw om met een man te trouwen. Dacht je dat ik graag met Ramsay Bolton wilde trouwen?'' bijt Sansa me toe. Ik schrik van haar reactie.
''Ik heb aangegeven dat ze mij Brandon of Bran mag noemen.'' zegt Brandon, die Sansa aankijkt. ''Ik probeer die plicht juist voor mezelf te doorbreken..'' antwoord ik op Sansa. Ze kijkt me alleen maar aan en zegt niks. Het is even akelig stil.
''Ik denk ook niet dat het een goed idee is om Alyssa en Brandon te laten trouwen.'' zegt Arya dan. ''Ten eerste, bijna niemand weet van het bestaan van Etheros af. Ten tweede, een koninklijk huwelijk wordt altijd groots aangekondigd. Alyssa is gevlucht, ze zullen haar komen zoeken en willen meenemen terug naar Etheros.'' zegt Arya dan.
Jon knikt instemmend. ''Dat lijkt me geen goed plan, dan is Alyssa haar idee om de wereld rond te reizen direct voorbij.'' zegt hij.
''Sinds wanneer maken we ons druk om de dromen van iemand die we helemaal niet kennen? We weten niet eens of we haar kunnen vertrouwen. Arya heeft haar gewoon zomaar meegenomen.'' zegt Sansa tegen Jon.
''Ik vertrouw haar.'' zegt Arya. Ik kijk haar dankbaar glimlachend aan. ''Goed. Alyssa. Ik denk dat het goed is om te concluderen dat wij niet zullen trouwen. Ik denk dat jij ook beter bestemd bent voor iemand anders.'' zegt hij. Tormund en Bronn kijken van Jon naar mij, maar Brandon verbreekt de stilte. ''Ik stem dat we het als volgt doen.. Laten we een soort verkiezing doen. Sansa, Arya, Jon en Alyssa helpen mij met het kiezen van een geschikte vrouw.'' zegt Brandon.
Ik?! Ik mag mee beslissen over de vrouw die Brandon gaat trouwen?!
''Alyssa?! Hoezo? Je kent haar niet eens.'' zegt Sansa. ''Sansa, doe eens rustig.'' zegt Arya bot.
''Alyssa heeft een andere kijk op de wereld dan de meeste mensen, concludeer ik uit haar verhaal. Ik heb iemand nodig die hier op een andere en eigen manier naar kijkt en mij kan adviseren.'' zegt hij. ''Wat zeg je ervan, Alyssa?'' vraagt Brandon. ''Het zou een eer zijn om je te mogen helpen.'' glimlach ik. Hij knikt. ''Mooi. Dat is dan geregeld. Ik vertrouw erop dat de kleine raad een selectie vrouwen klaar heeft staan volgende week.'' zegt hij. Tyrion knikt. ''Zoals u wenst.''
''Laten we dan nu genieten van deze maaltijd en elkaars aanwezigheid.'' zegt Brandon, waarna iedereen opnieuw zijn glas heft en verder eet en praat met elkaar.

Reacties (3)

 • Creativitylab

  WAAAAAAH!!!

  ZO MEGA SPANNEND EN COOL!!!
  SNEL WEER VERDER!!!!!!

  9 maanden geleden
 • bels

  De glimlach van Jon, grote afleiding!

  Ik hoor Sansa gewoon, top gedaan meid ❤

  *Ja ik leef nog, alleen verschrikkelijk afgeleid en druk met dingen die voor het einde van het jaar geregeld moeten zijn*

  10 maanden geleden
 • Shireen

  > be alyssa
  > live in society
  > society: 'be wife pls?'
  > escape
  > live in other society
  > other society: 'be wife pls?'
  > cri

  mijn feministische hart breekt maar that's the time period I guess 😭😂

  10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen