Foto bij Nine • A Walk in The Park

Het diner is voorbij en ik besluit nog even een wandeling te maken door de prachtige tuin van het kasteel. Het is best fris buiten maar dat maakt niet uit. Ik was toch niet van plan om een lange wandeling te maken. Onderweg neurie ik een liedje die ik van Rose heb geleerd. Ik vind zingen enorm leuk en ik doe het graag. Ik had alleen nog nooit gezongen waar andere mensen bij waren, behalve Rose dan. Zij was de enige thuis in Etheros die ik vertrouwde. Ik kan nog steeds dus niet geloven dat Rose juist degene was die mij had verraden. Zou ze iets tegen mijn ouders zeggen? Ze zouden mij zeker weten komen zoeken als Rose hen verteld dat ik met Arya Stark vertrokken ben.. Maar ik weet zeker dat mijn vader haar oneindig gaat en laat ondervragen totdat ze informatie aan hen loslaat. Wat er ook voor nodig is.
Ik bijt zacht op mijn onderlip en speel met een pluk van mijn haren.
Ik loop een prieel op in de tuin, waardoor ik prachtig uitzicht heb over het water. Deze tuin is zo enorm mooi.. Nog mooier als de binnentuin in Etheros.
Achter mij hoor ik iemand zijn keel schrapen. Ik draai me om en zie Jon achter mij staan. ''Sorry vrouwe Blackwood, stoor ik?'' vraagt hij.
Ik glimlach en schud mijn hoofd van nee. ''Natuurlijk niet... en zeg maar Alyssa trouwens.'' zeg ik glimlachend. ''Alyssa.'' ik voel een kriebel door mijn buik gaan als hij mij aankijkend dichter naar me toe stapt. Ik ben zo onder de indruk van zijn doordringende blik, zijn kalme maar warme en vooral veilige uitstraling. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen als ik hem zie. Ik sla helemaal dicht.
''Wat vind je van Koningslanding?'' verbreekt Jon de stilte terwijl hij naast me komt staan en zijn handen op de leuning legt. Onze handen zijn een korte afstand van elkaar verwijdert. Het herinnert me eraan hoe bijzonder het voelde toen hij mijn hand vastpakte en deze niet meer los liet.
''Het is prachtig. Ik had niet verwacht dat er tuinen waren zo mooi als in Etheros.. Maar toch zijn ze er.'' grijns ik. ''Je zou het Noorden eens moeten zien.. Het Noorden is ook prachtig.'' glimlacht hij.
''Ik zou het graag eens willen zien.. Ik hoop dat ik er een keer heen kan..'' zeg ik glimlachend. Misschien wel met jou... Gaat er door mijn hoofd heen.
''Ik begreep van Arya dat je haar leven hebt gered. Ze is heel erg op je gesteld.'' Ik glimlach. Had Arya dat aan hem verteld? ''Ze is een heel bijzonder persoon.. Ik ben haar dankbaar dat ze me deze kans heeft geboden..'' glimlach ik. ''Arya vertelde me dat je nog nooit iets aan zwaardvechten hebt gedaan?'' zegt hij, waarna hij me aankijkt. Ik bloos. ''Klopt... Ik vond het ook doodeng, ik was bang dat ik haar helemaal niet had kunnen redden.'' zeg ik glimlachend.
''Zwaardvechten is niet makkelijk, maar als je met een eerste poging iemand precies goed weet te raken, dan heb je een zekere vorm van talent.'' zegt hij. Ik draai me naar hem toe. Mijn wangen kleuren rood. ''Ik heb eigenlijk mijn hele jeugd vaak gekeken naar de trainingen van onze wachters en mijn broertje. Daar heb ik misschien onbewust het een en ander van opgepikt.'' zeg ik lachend.
Hij lacht. Mijn hart slaat even een slag over. Hij heeft een enorm warme lach.
''Zullen we een stukje lopen, Alyssa?'' vraagt hij. k glimlach en knik. ''Dat lijkt me een goed idee..'' zeg ik glimlachend. Hij steekt zijn arm uit, die ik vastpak waarna we samen door de tuin lopen.
''Wat hoffelijk van je dit, Jon Snow.'' zeg ik grijnzend. Hij kijkt me aan en begint te lachen. ''Vind je, Alyssa? Ik ben ook heel hoffelijk als het nodig is.'' zegt hij. ''Ben ik dat waardig?'' vraag ik. Jon grijnst, duidelijk licht overdonderd van mijn vraag. Ik grinnik. ''Ja...'' knipoogt hij. Mijn wangen kleuren rood. Jon plukt een bloem uit de tuin.
''Oeh, jij durft om zomaar een bloem te plukken uit de koningstuin.'' zeg ik grijnzend. ''Welja, mijn broer is de koning dus...'' hij haalt nonchalant zijn schouders op. Ik moet lachen. ''Indrukwekkend hoor.'' knipoog ik. Hij lacht en draait naar me toe. Hij breekt de lange steel van de bloem af, zodat er nog maar een klein deel van over is. Hij veegt een pluk van mijn haar achter mijn oor en schuift de bloem voorzichtig achter mijn oor en in mijn haar. Ik glimlach en sla blozend mijn blik neer. ''Als je zou willen, zou ik je eens wat lessen kunnen geven in zwaardvechten.. Het is misschien niet bepaald romantisch, maar als je het leuk vind...'' zegt hij vlug en blozend.
Ik grinnik. ''Dat lijkt me leuk.. Jon Snow.'' knipoog ik. ''We kunnen het altijd nog romantisch maken met kaarsen als we dat willen.'' grap ik. Hij lacht. Jon trekt zijn jas uit en slaat hem om mijn schouders heen. ''Dankjewel..'' zeg ik met een lieve glimlach. Hij knikt. ''Het zag eruit alsof je het koud had..'' zegt hij. ''Een beetje..'' Mijn blik valt op een van de balkons waar iemand staat. Het is Sansa. Ze kijkt me met een starre blik aan. Jon volgt mijn blik en kijkt weer terug naar mij, waarna we verder lopen.
''Ik heb het idee dat je zus, Sansa me niet echt aardig vind...'' zeg ik dan. Hij glimlacht. ''Dat komt wel.. Sansa heeft even tijd nodig om te wennen..'' zegt hij. Ik knik. ''Ik hoop dat je gelijk hebt.'' zeg ik glimlachend.
''Liep je veel rond door Etheros?'' vraagt hij. Ik knik eventjes. ''Elke dag probeerde ik een stuk te lopen.. Zeker de laatste week, toen ik samen met Arya de voorbereidingen trof om te ontsnappen.'' glimlach ik. ''En jij, Jon?'' vraag ik.
''Niet echt eigenlijk.. Ik verplaats me vaker op een paard.'' grijnst hij. Ik knik. ''Ik heb vroeger weleens op een paard gereden, maar de laatste tijd niet meer..'' zeg ik. ''Het is wel een snellere manier om je te verplaatsen dan lopend.'' glimlach ik. ''Nog iets wat we kunnen doen dus, paardrijden.'' grijnst hij. Ik bloos glimlachend. ''Dat wordt een aardige lijst met dingen die we moeten doen.'' zeg ik.
''Ik heb ook een keer op een draak gevlogen.'' Ik kijk hem met grote ogen aan. ''Wow... Was dat niet doodeng?'' vraag ik. Hij grijnst. ''Ja, maar ook heel erg gaaf.'' zegt hij. ''Ook iets voor op je bucketlist?'' vraagt hij. Ik schud lachend mijn hoofd. ''Nee bedankt..'' lach ik. Hij lacht terwijl we samen weer naar binnen lopen het kasteel in.
''Ik kan je begeleiden naar je kamer, als je dat fijn vind?'' vraagt Jon. Een glimlach siert mijn lippen. ''Ik red mij wel..'' zeg ik met een grijns. Hij knikt. ''Tuurlijk.. Ik zie je morgenochtend, na het ontbijt. Voor je eerste les.'' zegt hij. Ik knik. ''Welterusten, Jon Snow.'' glimlach ik. ''Welterusten, Alyssa Blackwood.'' zegt hij glimlachend waarna hij naar zijn eigen kamer vertrekt. Ik zucht even diep uit en loop naar mijn kamer. Dit was een fijne maar ook enorm verwarrende avond, vooral de avond wandeling. Jon is een charmante jongen.. Al vraag ik me af of Sansa die gedachte wel zo waardeert.


Hallo!! Here i am again! Sorry voor de radio stilte. Ik ben vorige week begonnen aan mijn nieuwe baan en ben elke dag zo enorm kapot van alle nieuwe indrukken, dat de rest even allemaal langs me heen is gegaan...😅

Geniet van een nieuw hoofdstukje!

Reacties (3)

 • Creativitylab

  I WANT MORE!!!

  Veel succes met je nieuwe baan, hopelijk bevalt ze jou?

  9 maanden geleden
  • Phuque

   Haha yasss😍 ik upload morgen!!

   Mijn nieuwe baan bevalt super super goed! Lief dat je het vraagt. Ik werk nu in het ziekenhuis. Enorm anders weer dan revalidatie maar zo mega leuk!!

   9 maanden geleden
  • Creativitylab

   Dan is het goed!!!

   9 maanden geleden
 • Shireen

  Seems like Jon doesn't know nothing anymore:Y)

  Also bitch hoe tf wil je NIET op een draak vliegen wat's met Alyssa 😂
  en idd ik wil nu ook in zo'n tuin lopen, of tbh iedere tuin waarin het momenteel zomer is lmao

  9 maanden geleden
  • Phuque

   Hahahaha!! Geweldig😂
   Maar echt, ik zou dat oprecht als het zou kunnen ooit weleens willen doen lijkt me zo fucking gaaf maar ook echt mega eng tho😂😂

   9 maanden geleden
 • bels

  Ik wil nu ook door zo'n tuin lopen! Ziet zo warm en fijn!

  9 maanden geleden
  • Phuque

   Haha omg echt he, met Jon erbij zou het nog mooier maken😍

   9 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen