Foto bij Ten • Practice.

Nadat ik mijn ontbijt gegeten heb en me heb klaargemaakt wordt er op mijn deur geklopt. Jane had ergens een outfit gevonden waarin ik mij makkelijker kon bewegen. ''Dus, jij krijgt een zwaardtraining van de charmante Jon Snow?'' grijnst Jane. Ik moet lachen en rol met mijn ogen. ''Hij is zeker charmant ja.'' zeg ik lachend. ''Hij denkt hetzelfde over jou..'' zegt Jane dan. Ik kijk haar via de spiegel aan en glimlach klein. ''Vast niet..'' glimlach ik klein.
''Kom op Alyssa, ik heb hem nog nooit zo naar een vrouw zien kijken. Zelfs Sansa had het erover met Tyrion..'' zegt ze. ''Sansa, met Tyrion?'' vraag ik verbaasd.
''Ze maakt zich zorgen om haar broer.'' ik knik eventjes. ''Hmm..'' antwoord ik. Ik lik langs mijn lippen en haal een hand door mijn haar heen. Jane begint mijn haren in te vlechten zodat het niet in mijn gezicht ziet. ''Ze is echt heel aardig, ze vind het gewoon moeilijk om mensen te vertrouwen. Ze is beschermend na alles wat ze heeft meegemaakt.. Wat ook logisch is. Ze is daardoor voorzichtig.'' zegt ze. Ik knik eventjes.
''Ik zou er niet aan moeten denken om door te maken wat zij heeft moeten doorstaan..'' zucht ik zachtjes. Jane knikt. ''Dat vind ik ook..'' zegt Jane. ''Maar, Tyrion zei tegen mij dat Jon zich ook anders naar jou gedroeg. Tyrion zei 'Ik heb hem nog nooit zo zien kijken naar haar, het was precies de blik in zijn ogen als hij toen hij naar Daenarys Targaryen keek'.'' zegt ze. Ik had veel verhalen gehoord over Jon en Daenarys. Hun liefde tussen elkaar leek oneindig, totdat Daenarys veranderde en heel Koningslanding afbrandde. Jon had al zijn moed bij elkaar geraapt en een dolk in het hart van zijn geliefde gestoken om de wereld te redden van een volgende Tiran. Ik merk dat mijn wangen rood kleuren van de opmerking.
''Maar ik lijk op geen enkele manier op haar.'' zegt Jane. ''Hmm, jullie hebben wel gelijkenissen. Dezelfde lichte ogeg en sprekende blik..'' zegt ze. ''Maar verder zijn jullie inderdaad heel verschillend van elkaar.. Misschien is dat juist het hele punt.'' zegt ze glimlachend. Ze maakt mijn haren vast en legt haar handen op mijn schouders. ''Je bent er klaar voor, Alyssa.'' zegt ze. ''Dankjewel Jane.'' glimlach ik.
Ik open de deur en schrik als Arya voor de deur staat. Ze grijnst. ''Schrok je?'' ik schud lachend mijn hoofd en geef haar een duw. ''Je ziet er goed uit.'' knipoogt ze. Ik grijns eventjes. ''Klaar voor mijn eerste training?'' grinnik ik. Ze lacht. ''Laten we gaan en eens kijken wat je er echt van kan.'' ze pakt mijn arm en neemt me mee naar beneden. Lachend lopen we de trap af richting de deur van de tuinen.
De deuren worden voor ons geopend waar Jon al op ons staan te wachten. ''Dames, jullie zijn te laat.'' zegt Jon die zich naar ons omdraait en zijn armen over elkaar slaat.
''Ik was op tijd klaar Jon, maar Alyssa moest zich mooi maken voor je.'' grijnst Arya. ''Arya!'' zeg ik verontwaardigd terwijl ik haar een duw geef. Ze begint te lachen. Jon bloost maar lacht ook.
''Laten we maar beginnen.'' zegt hij glimlachend. Jon pakt een houten zwaard en reikt hem aan. Ik wil hem aanpakken, maar hij trekt hem grijnzend van me weg. Ik rol lachend met mijn ogen. Ik kijk hem met opgetrokken wenkbrauw aan. Jon reikt opnieuw het zwaard naar me uit. In een fractie van een seconde grijp ik het handvat vast, net op het moment dat Jon hem opnieuw naar achter wilt trekken.
Ik grijns zelfverzekerd. Hij kijkt naar Arya. ''Je vriendin is snel.'' grijnst hij. Hij laat het zwaard los en pakt zijn eigen houten zwaard. ''Oke, ga eens staan.'' ik kijk hem vragend aan. ''Ik ben je vijand, hoe ga je staan?'' ik pak het handvat vast en ga staan. Arya moet lachen. ''Arya, lach me niet uit.'' zeg ik terwijl ik naar haar kijk. Ze grijnst. ''Zo stond ik ook de eerste keer.'' zegt ze. Jon loopt naar me toe. ''Rechte rug. Een been naar voren...'' Jon duwt het zwaard een beetje in mijn rug waardoor ik rechter ga staan. Hij zet nog een stap naar voren. Zijn vinger legt hij onder mijn kin. ''En kin, omhoog.'' glimlacht hij. Ik bloos van zijn aanraking.
''Val maar aan.'' zegt hij. ''Wat?'' zeg ik vragend. ''Val maar aan, probeer maar.'' Ik recht mijn schouders en probeer hem aan te vallen, maar Jon stapt opzij. Ik draai me om. ''Nog een keer.'' zegt hij. Ik probeer het opnieuw, maar al gauw blokkeert hij mijn zwaard met het zijne. ''Bijna.'' knipoogt hij zelfverzekerd. Ik grijns. Jon laat me wat van de basistechnieken zien. ''Probeer het nog eens.'' zegt hij. We raken nogmaals in gevecht, waarin ik wat beter weet wat ik moet doen. Jon overmeestert me en pakt mijn arm. Hij draait me om en trekt me tegen zich aan. Zijn grip is sterk en hij drukt me stevig tegen zich aan. Het voelt goed. Ik voel zijn adem in mijn nek blazen terwijl hij het houten zwaard op mijn nek zet. ''Dood.'' grijnst hij. Dan krijg ik een idee. Ik hef mijn voet omhoog en geef hem een tik tegen zijn edele delen. ''Oef..'' zucht hij uit, terwijl zijn zwaard valt en hij op de grond in elkaar duikt. Arya moet hard lachen. Ik draai me om en zet mijn zwaard op de plek van zijn hart. ''Dood.'' knipoog ik. Ik haal mijn zwaard weg en steek mijn hand naar hem uit. Ik help hem omhoog. ''Slim gespeeld, een beetje vals.. Maar slim.'' grijnst hij. Ik lach, samen met Arya. ''Jon is verslagen door een vrouw.'' lacht Arya terwijl ze in haar handen klapt. Ons gelach wordt onderbroken door voetstappen. Tyrion komt op ons afgelopen met een serieuze blik op zijn gezicht.
''Alyssa, Arya, Jon.. een raaf is gekomen.. Uit Etheros.''

Spannenddd!!

Fijne dagen allemaal! 🎄

Reacties (2)

 • Creativitylab

  OH MIJN GOD!!!
  IK WIL MEERRRRR!
  Snel verder aubb

  8 maanden geleden
 • Shireen

  I’m feeling this vibe 😏 maar wel benieuwd naar die raaf

  8 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen