Bill POV.

"Riley, Rose, Luna, begroeten jullie Caleb eens," zegt Tom wanneer we binnen komen gelopen. Rose en Luna lopen toch maar naar Caleb toe en geven hem een hand.

"Waarom zou ik hem willen begroeten?" Vraagt Riley en gelijk pak ik Caleb z'n hand vast om hem te steunen in het feit dat mijn oudste zoon de lastigste is van allemaal.

"Omdat je moeder en ik allebei van hem houden," zegt Tom dan.

"Hoe kan je van hem houden als hij mama in eerste instantie bij ons heeft weggehaald!" Roept Riley uit en ik slik even.

"Die dingen gebeuren Riley en als je dat niet wilt accepteren kan je nu naar boven gaan!" Roept Tom uit waarna Riley boos wegloopt. "Sorry voor hem, hij heeft nog wat langer de tijd nodig," zegt Tom zuchtend waarna hij zijn armen om Caleb heen legt en ik laat Caleb z'n hand weer los.

"Mogen wij ook naar boven?" Vraagt Rose dan en Tom knikt even waarna Luna en Rose ook nog boven lopen.

"Zouden jullie willen blijven totdat Michelle weer thuis is? Voor mijn gemoedrust?" Vraagt Tom dan en ik kijk naar Caleb waarna we allebei maar knikken en ik stuur snel de oppas een berichtje dat het wat later kan worden.Wanneer Michelle eindelijk binnen komt gelopen kijkt ze ons verbaasd aan wanneer ze ons alle drie op de bank ziet zitten. "Hoe was het feestje?" Vraagt Tom dan.

"Dat gaat je niks aan," zegt Michelle brutaal. "Je gaat toch boos worden als ik zeg dat ik daar met mijn lief was, want geen enkele jongen is goed genoeg volgens jou en ik laat deze kans niet liggen!" roept Michelle uit.

"Je bent nog veel te jong voor vriendjes!" Roept Tom uit en gelijk leg ik mijn hand op zijn schouder.

"Jij was samen met haar moeder op die leeftijd, ook al was dat in het geheim. Jij weet als geen ander hoe het is wanneer je niet open kan zijn over een relatie," zeg ik dan en Tom zucht even. "Ik praat wel met haar," zeg ik dan en ik sta op. "Kom je?" Vraag ik aan Michelle en ze knikt even waarna ik met haar vlak voor het huis ga zitten. "Wat voor iemand is jouw vriendje?" Vraag ik dan aan haar.

"Hij is echt heel lief. Bruin haar, blauwe ogen, stralende lach," zegt Michelle en je kan aan haar zien dat ze echt verliefd is.

"Hoe oud is hij?" Vraag ik dan.

"17," geeft ze dan als antwoord.

"Sorry als ik nu te persoonlijk wordt, maar dit is een belangrijk onderdeel van het gesprek, zeker omdat hij nog eens 2 jaar ouder is dan jij. Hebben jullie al seks?" Vraag ik.

"Vandaag voor het eerst, hij was zo lief Bill. Hij deed alles zodat ik mij er goed bij voelde," zegt Michelle.

"Wel veilig?" Vraag ik dan, althans zo veilig als dat het kan nu er geen zwangerschapspreventie meer bestaat.

"Hij trekt zich terug voordat ie komt. Geloof mij als ik zeg dat ik ook pas kinderen wil wanneer ik ben getrouwd, niet nu op mijn vijftiende al," zegt Michelle en ik knik en geef haar een knuffel. "Hij wilt met mij trouwen wanneer ik 16 ben, maar papa gaat nooit toestemming geven, maar dan nog heb ik meer geluk dan Riley," zegt Michelle.

"Het komt goed, en anders wacht je toch nog 2 jaar extra? Die 2 jaar gaan het waard zijn," verzeker ik haar en Michelle knikt dankbaar waarna we terug naar binnen lopen waar, zoals ik eigenlijk al had verwacht, Tom en Caleb met elkaar aan het zoenen zijn.

"Doen ze dit altijd wanneer ze met z'n tweeën zijn?" Fluistert Michelle en ik knik.

"Maar ik denk dat het ook een beetje hetzelfde is als ik alleen ben met één van de twee," zeg ik dan.

"Dan zoenen jij en Caleb wel heel veel," zegt Michelle en ik lach even.

"Okay, misschien niet de hele tijd," zeg ik dan en Michelle knikt waarna ik kuch en ze laten elkaar los.

"Sorry pap," zegt Michelle dan en ze loopt naar Tom toe en geeft hem een stevige knuffel waarna ze naar Caleb kijkt.

"En Caleb, sorry voor onze valse start. Ik zie dat je mijn pa en Bill gelukkig maakt en dat zij elkaar ook gelukkig maken. We moeten eens iets doen met z'n allen, maar dan wel Riley thuislaten, want hij verpest de sfeer alleen maar," zegt Michelle.

"Maar iemand buitensluiten gaat ook niet helpen," zegt Caleb dan en ik zie Michelle even denken.

"Ik was de laatste tijd ook niet de makkelijkste, misschien weet ik tot Riley door te dringen, ik zie jullie hopelijk snel weer," zegt ze waarna ze naar boven loopt.

"Tom, ik heb één tip voor jou, laat Michelle haar eigen fouten maken. Dan is ze gelijk een stuk vrolijker, wat jullie band weer versterkt en als ze dan eens een fout maakt kan jij haar helpen, want alleen als je haar die fouten laat maken zal ze naar jou toekomen voor hulp," zeg ik en Tom knikt.

"Dank je Bill, soms is het ook gewoon lastig om je kinderen langzaam volwassener te zien worden, ik wil ze misschien ook wel te graag kind houden," zegt Tom en ik knik.

"Dat snap ik," zeg ik en ik geef hem een knuffel waarna ik Caleb voorzichtig overeind trek. "En jij komt met mij mee," zeg ik en Caleb lacht even waarna we naar de auto lopen.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill heeft wel een punt
    Voor de kinderen fouten maken

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen