Foto bij Eleven • Raven's Note.

Mijn hart stokt in mijn keel. ''Uit Etheros...?'' vraag ik verbaasd. Een raaf vanuit Etheros, wat kan hier in staan? Zou Rose mij dan toch verraden hebben? Zou ze verteld hebben over mijn ontmoeting met Arya Stark? Ik zou het haar niet kwalijk nemen om eerlijk te zijn. Mijn vader kennende zou hij zijn wachters net zover laten gaan met Rose totdat ze zouden bekennen wat zij over mijn verdwijning weet. Tyrion knikt en overhandigt het papiertje aan mij. ''Als je dit alleen wilt lezen, Alyssa... Dan kunnen we je alleen laten.'' zegt Jon. Ik kijk hem met een glimlach aan en schud mijn hoofd van nee. ''Lief, maar nee..'' zeg ik glimlachend. ''Ik heb liever dat jullie hier blijven..'' zeg ik tegen hen. Jon en Arya knikken.
''Sorry dat ik jullie plezier moet verpesten..'' zegt hij. Ik pak het papiertje van hem aan en rol het met een kloppend hart open. Ik laat mijn ogen kort over het papier glijden en begin dan hardop te lezen.


Koning Brandon Stark,

Mijn dochter, lady Alyssa Blackwood is meegenomen uit Etheros door een barbaar. Met deze raaf wil ik u laten weten dat wij er alles aan willen doen om mijn dochter veilig terug te laten keren naar Etheros. Alyssa is volgens haar dienstmeid voor het laatst gezien in interactie met Arya Stark. Wij hebben redenen om te geloven dat zij door haar is meegenomen en zij zich in Koningslanding schuilhouden. Mocht u enig idee hebben van haar locatie, verzoeken wij u haar terug te brengen naar Etheros. Zo niet, zijn wij genoodzaakt om haar zelf te komen halen.

Ondergetekende,

Heer Raehn Blackwood.


Ik laat het briefje van schrik uit mijn handen vallen. ''Mij komen halen? Hoe gaan ze dat doen? Betekent dat dat hij oorlog wilt gaan voeren met het koningshuis?'' vraag ik met grote ogen. Mijn handen beginnen te trillen. Ik wil hier helemaal niet weg. Voor het eerst in mijn leven voel ik me gelukkig, in nog geen week heb ik een gevoel kunnen creëren wat ik in mijn leven nog niet heb gevoeld. ''Ze kunnen je hier niks doen, Alyssa. Wij beschermen je. Ze komen nooit voorbij de Rode Burcht in de eerste plaats..'' zegt Arya. Ze pakt mijn trillende handen vast in die van haar. ''Je gaat nergens heen.'' zegt ze terwijl ze mijn gezicht vastpakt. Ik kijk haar met een paniekerige blik in mijn ogen aan. ''Maar wat als ze daar wel voorbij komen?'' vraag ik onrustig. ''Etheros heeft een groot leger. Mijn vader zal alles doen om mij terug te krijgen.'' zeg ik. ''Hij kent geen genade als het om zijn kinderen gaat.'' zeg ik.
''Ik zou voor jou oorlog voeren.'' zegt Jon dan terwijl hij mijn arm vastpakt. Zijn grip is stevig, maar toch zacht. Ik kijk van zijn hand naar hem. ''Maar.. Hoe kan ik dat van jullie vragen? Ik ken jullie net 24 uur..'' zeg ik zacht.
''Je hebt Arya haar leven gered, dat was heel dapper.. Dat doet iemand niet zomaar.'' zegt Jon. ''Ik heb mijn leven aan jou te danken Alyssa.'' zegt Arya. Ik kijk haar met een dankbare glimlach aan en omhels haar stevig. ''Ik zou niet weten wat ik zonder jou zou moeten doen Arya.'' zeg ik zacht tegen haar.
''Sturen we een raaf terug?'' vraagt Jon aan Tyrion.
Tyrion denkt even na. ''Ik zou het in de kleine raad moeten bespreken. Ik denk dat het misschien wel een goede zet kan zijn, om een raaf door Alyssa te laten sturen. Laten we een vergadering bijeen roepen.'' zegt hij. Jon knikt.
''Ik ga iedereen bij elkaar roepen. Ik zie jullie straks in de toren van de Hand.'' zegt hij.
Tyrion loopt weg, waarna het eventjes stil is tussen ons drieën. Ik kijk Jon en Arya aan. ''Ik weet niet hoevaak en hoe ik jullie kan bedanken dat jullie dit überhaupt voor me willen doen..'' zeg ik zachtjes. ''Je hoeft ons niet te bedanken..'' zegt hij. Ik knik zachtjes. ''Laten we gaan..'' zegt Jon. Ik knik en volg hem, samen met Arya naar de toren van de Hand van de Koning. Het is een flinke wandeling naar de hoge toren. De vele marmeren trappen die we op moeten lopen. Ik was blij dat ik geen lastige jurk aanhad vandaag maar een outfit waarin ik mij makkelijk kon bewegen.
''We zijn er bijna.'' grijnst Jon. Ik glimlach naar hem. ''Het zijn flink wat trappen...'' zeg ik glimlachend. ''Het uitzicht wat je hebt vanuit de toren is het allemaal waard.'' knipoogt hij. Ik knik blozend. Jon opent de deur voor ons naar de vergaderkamer. Arya en ik lopen samen naar binnen toe, gevolgd door Jon die even kort zijn hand op mijn onderrug legt. Met lichtrode wangen kijk ik hem aan, ook hij bloost. We nemen plaats aan de tafel.
''Vrouwe Alyssa, dat is een heel ander gezicht dan gisteravond.. Ook dit staat je fantastisch.'' knipoogt Bronn. Ik glimlach. ''Bedankt Ser Bronn.'' glimlach ik. ''Sansa.'' knik ik glimlachend. ''Alyssa.'' knikt ze, zonder glimlach. Ik bijt op mijn lip. Bran wordt de toren in gereden in zijn rolstoel en iedereen staat op om te buigen voor hem. Ik volg hun voorbeeld en ga weer zitten zodra de rest dat ook doet.
''Goed, we hebben jullie bij elkaar geroepen omdat er vandaag een raaf is gekomen uit Etheros..'' zegt Tyrion. Iedereen's blik schiet direct naar mij. Ik kijk naar mijn handen en bijt op mijn lip. ''Zou je het willen voorlezen, Alyssa?'' vraagt Tyrion. Ik knik eventjes en bijt zachtjes op mijn onderlip. Ik haal het briefje uit mijn zak en rol het open waarna ik hetzelfde bericht voorlees. De stilte in de toren van de Hand is kil, de sfeer bedrukt. Er was geen oorlog meer geweest sinds Daenarys de stad heeft afgebrand.
''En, wat gaan we hiermee doen? Het lijkt me toch dat we haar teruggeven aan haar vader.'' zegt Sansa. Ik kijk haar aan. ''Ik zal voor altijd opgesloten zitten in het kasteel. Mijn vader zal me mishandelen voor het vluchten..'' zeg ik. ''Dat is toch niet ons probleem?'' zegt Sansa.
''Sansa. Ze is een vriendin van mij.'' zegt Arya. Sansa valt stil. ''Vergeet niet dat ze Arya's leven heeft gered.'' zegt Jon.
''Ik denk dat, het een goed idee is om eerst een raaf terug te sturen naar Etheros.'' zeg ik dan. ''Vanuit mij, een bericht dat ik hier vrijwillig heen ben gegaan en dat ik niet terug wil keren naar Etheros.'' zeg ik.
''Denk je dat je vader daar genoegen mee neemt, Alyssa?'' vraagt Sansa. ''Ik weet het niet. Mijn vader zou ver gaan om mij terug te krijgen.. Maar als het hem vele levens van zijn leger bespaart, dan zal hij wellicht andere keuzes maken.'' ik kijk naar de rest van de groep. Iedereen knikt. ''En wat zou deze andere keuze zijn?'' vraagt Sansa. ''Dat hij me wellicht komt halen met 300 man in plaats van meer.'' zeg ik.
''En als hij dat niet doet?'' iedereen kijkt naar Brandon. ''Laat een raaf sturen, met een bericht van Alyssa. Als haar vader besluit om toch met een leger naar Koningslanding te komen, dan sturen we ons leger ernaar toe en maken we er een einde aan.'' zegt Brandon.
''We gaan duizenden levens riskeren voor een vreemde die droomt om de wereld rond te reizen?!'' zegt Sansa verontwaardigd. ''Ze is geen vreemde.'' zegt Brandon. Iedereen kijkt rond de tafel. Wat bedoeld hij daarmee? ''Ik ben het eens met Sansa, uwe hoogheid. Ik kan niet van jullie vragen om jullie en duizenden levens voor mij te riskeren..'' zeg ik zacht. Voor het eerst sinds ik hier ben gearriveerd verzacht Sansa haar blik. Ze wilt vast niets anders dan mij weg hebben. ''Ik kan zelf verder reizen, als ik nog wat meer mag oefenen met het zwaardvechten.. Ik ga alleen verder en mijn vader kan mij dan zoeken als hij wilt, maar dan is er voor jullie geen gevaar..'' zeg ik zacht. ''Geen sprake van, Alyssa! Als je gaat, dan ga ik met je mee.'' zegt Arya direct. Ik kijk haar met een kleine glimlach aan. Brandon onderbreekt ons.
''Jon. Mocht het tot oorlog komen, leid jij de aanval op de Blackwoods.'' zegt Brandon. ''Tyrion, jij adviseert Jon in de mogelijke aanval.'' zegt hij. Tyrion knikt. ''Zoals u wilt, uwe Hoogheid.'' zegt hij. ''Alyssa, jij helpt ons met het geven van zoveel mogelijk informatie over je vader, het leger en hun technieken en strategieën.'' zegt Brandon. ''Maar...'' zeggen Sansa en ik tegelijk. ''Geen gemaar. Alyssa dient bij ons te blijven, sommige van ons. Dit is mijn keuze en dat gaan we doen.'' zegt Brandon. Iedereen is stil. ''En nu, wil ik graag terug begeleid worden naar de troonzaal. Er wachten mensen op mij.'' zegt hij. Iedereen staat op en buigt nogmaals, waarna de kleine raad en Brandon verdwijnen. Sansa, Arya, Jon en ik blijven over.


Hoi hoi!

Ik ben even een tijd weggeweest. Ben recent gestart met een nieuwe baan en het is enorm druk op m'n werk... Maar heb weer een stukje voor jullie! Hoop dat het goed met jullie gaat!

Enjoy <3

Reacties (1)

 • Creativitylab

  Omg, eindelijk ken ik de brief!
  Zo lang van dit moment gedroomd!

  GO JOHN!!!! 😍❤️

  6 maanden geleden
  • Phuque

   <3 Jaaa!!

   6 maanden geleden
  • _Stiles_

   Dit, exact dit!
   Eindelijk de lang verwachte brief!

   6 maanden geleden
  • Phuque

   🥰🥰🥰!!

   6 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen