Tom POV.

Wanneer we eindelijk een dokter te spreken krijgen vragen we gelijk hoe het met Maria is.

"Ze herinnert zich de laatste 5 maanden niet. We verwachten wel dat haar geheugen terugkomt, maar we weten niet hoe lang ze daar de tijd voor nodig heeft. Het belangrijkste is om niks te forceren. Wanneer ze iets niet meer lijkt te weten, vertel haar dan niet hoe het zit. Het moet op haar eigen tempo," zegt de dokter.

"En zijn er nog verdere gevolgen?" Vraag ik dan.

"Nee, ze heeft geluk gehad dat ze alleen een klein deel van haar geheugen kwijt is en dat er ook geen andere gevolgen zijn," zegt de dokter en ik hoor Bill naast mij opgelucht ademhalen en ik leg mijn arm om hem heen.

"Mogen we dan weer bij haar?" Vraagt Bill dan en de dokter knikt waarna ik samen met Bill de kamer van Maria in loop. "Hey liefje, we zijn er weer," zegt Bill dan en hij drukt een kus op haar voorhoofd waarna hij naast haar gaat zitten en ik volg. Voorlopig is ze in ieder geval weer gewoon mijn dochter en misschien is het wat gemeen, maar ik hoop eigenlijk dat Henry nooit meer opduikt in haar geheugen. De ruzies die er door hem zijn ontstaan, daar kunnen we beter zonder dan met.

"Mam, pap, waar zijn mijn broertjes en zusjes?" Vraagt ze dan.

"Die wachten thuis totdat je het ziekenhuis kunt verlaten," zegt Bill, want dat hebben we besloten. Toch niet iedereen mag tegelijk naar binnen en om nou telkens een ander kind mee te nemen lokt jaloezie uit omdat ze allemaal dan weer mee willen.

"Wanneer mag ik hier weg?" Vraagt ze dan.

"Ik denk aan het einde van de week," zegt Bill.

"En nu is het?" Vraagt ze.

"Woensdag."

"Okay, maar ik wil nu weg," zegt ze zacht.

"De dokters moeten toch echt nog een oogje in het zeil houden om te zien of echt alles okay is," zegt Bill en hij legt zijn hand op haar schouder. "Maar papa en ik nemen jou natuurlijk gelijk mee naar huis zodra het kan," zegt Bill en Maria knikt waarna ze even gaapt. "Ga maar slapen, papa en ik zullen morgenvroeg weer hier zijn," zegt Bill en Maria knikt en Bill drukt een kusje op haar wang en ik druk ook een kusje op haar wang en zodra ze haar ogen heeft gesloten lopen Bill en ik de kamer uit.

"Bill, het voelt zo fijn nu ik weer haar papa kan zijn," zeg ik en Bill glimlacht even.

"Kom, we gaan naar Susie, nu dit er tussen kwam hebben we Sebastian ook al te lang niet meer gezien," zegt Bill en ik knik even. Ik heb Susie dan weliswaar niet meer gezien de laatste tijd, maar als Bill er van overtuigd is dat ze geen terugval krijgt wanneer ze mij ziet, dan ben ik daar ook van overtuigd.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ben benieuwd met susie

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen