Als de vroege ochtenzon haar warme stralen over de glooiende velden laat glijden, is de jonge Hobbit Pippin al vroeg opgestaan. Uiteraard zal hij zijn vroege ontbijt niet overslaan, wetende dat hij nog een lange reis voor de boeg heeft. Het was een pijnlijk afscheid geweest, toen hij zijn beste vriend Merry heeft laten weten dat hij het avontuur mist en hij het niet zag zitten in de Shire te blijven. Het heeft bijna voor een gevecht gezorgd, aangezien de twee zo goed als onafscheidelijk zijn geweest. Merry kon zijn oren niet geloven dat de twee wederom weer van elkaar gescheiden zullen worden, maar zag in de ogen van zijn beste vriend dat een nieuw avontuur precies is wat hij nu nodig heeft. Gelukkig kon hij dan ook bij zijn bondgenoot en inmiddels goede vriend Legolas, van het elvenrijk Rivendell, aanhaken. Zijn taak als vredestichter zat er namelijk nog niet op en Legolas kan nu alle goede hulp gebruiken.

De vrede mag dan wedegekeerd zijn in Middle Earth, het elvenrijk leeft nog steeds onrustig. De oude wetten en straffen, zoals Legolas dat zelf noemt, zijn niet meer van deze tijd en moeten nodig bijgeschaaft worden. De strijdlustige dwarf Gimli is tijdens de oorlog goed bevriend geraakt met Legolas en zag een nieuwe missie ook wel zitten. Al wil hij dat zelf niet altijd even graag toegeven.

De drie vrienden nemen uitgebreid de mogelijkheid om van een laatste luxe ontbijt in de Shire te genieten en nemen de plannen nog even vlug door. De reis naar Rivendell zal nu een stuk kalmer verlopen, zonder alle Orcs op de loer en daarom kunnen de mannen al hun krachten en inspanningen besparen tot ze het echt nodig hebben. "Ik hoop niet dat het tot een opstand zal komen, maar ik ga er wel vanuit." Zucht Legolas terwijl hij aan zijn brood peutert. Gimli slaat lachend met zijn vuist op de schouder van zijn blonde bondgenoot, die begint te proesten van de onverwachte bons. "Jij mag dan een uitzondering zijn, maar ik rijg die elfjes graag nog een keer aan mijn zwaard!" Pippin kijkt vol ongeloof toe hoe Gimli demonstreert hoe hij zal aanvallen, maar Legolas reageert er verder niet op. Het is voor hem belangrijker om met een goede strategie te komen, om Celeborn, Elladan en Elrohir te kunnen overtuigen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen