Tom POV.

Bij Susie's huis aangekomen drukt Bill op de bel. Niet veel later gaat de deur open en zie ik Susie in de deuropening staan. Ze lijkt mooier te zijn geworden, maar ik voel mij toch wat ongemakkelijk omdat ze naar mij staart. "We wouden Sebastian zien, omdat dat wat lastiger ging toen Maria in het ziekenhuis belandde," zegt Bill dan.

"Oh, ja, natuurlijk," zegt Susie waarna ze ons er langs laat en ik loop samen met Bill naar Sebastian z'n kamertje.

"Papa, papa!" Roept Sebastian uit en Bill tilt hem op en ik leg dan mijn arm om Bill heen en geef Sebastian een kus op z'n wangetje.

"Jij blijft ook maar groeien he," zegt Bill tegen Sebastian en ik lach even.

"Ja, voordat we het weten praat hij ons verstaanbaar de oren van ons hoofd," zeg ik en Bill lacht even.

"Hoe was het om Susie weer te zien?" Vraagt Bill.

"Ik weet niet, ze leek wat naar mij te staren, maar dat kan ook komen omdat ze ons en zeker mij niet verwachtte," zeg ik en Bill knikt even en zodra hij Susie binnen ziet komen zet hij Sebastian op de grond.

"Mama!" Roept hij en met voorzichtige stapjes loopt hij naar haar toe en Susie geeft hem een knuffel. Ik had misschien niet verwacht dat Susie echt een goede moeder kon zijn, zeker niet omdat ze had gelogen hoe het zat met haar eigen dochter die geen eens bij haar woont. Maar nu zie ik in dat ze voor Sebastian wel een geweldige moeder kan zijn. Sebastian is in ieder geval toch al gek op haar. Ik hoop ook eerlijk waar dat ze een leuke vriend krijgt en met hem dan nog een klein broertje of zusje voor Sebastian kan krijgen. Ik bedoel, hij heeft natuurlijk genoeg broers en zussen, maar die ziet hij maar 1 keer per week.

"Tom, nu ben jij degene die staart," fluistert Bill naast mij en ik kijk hem even aan.

"Sorry, was even in gedachten," zeg ik eerlijk en Susie komt dan mijn kant uitgelopen en ik pak Sebastian van haar over, maar door een beweging die zij maakt raak ik per ongeluk ook haar borst aan en gelijk zet ik een stap naar achter om mij daarna weer goed op Sebastian te focussen.

"Ik verwacht dat hij volgende week wel weer op z'n vaste dag bij ons kan komen," zegt Bill dan tegen Susie.

"Dat is goed, Sebastian is altijd extra vrolijk op de dag dat hij naar jullie toe mag," zegt Susie en ik glimlach even.

"Hij begint ook steeds meer op z'n vader te lijken," zegt Bill dan naast mij terwijl ik mijn kleine man dicht tegen mij aanhoud. Ineens krijg ik een spontane ingeving en ik pak Bill z'n hand vast.

"Wat dacht je ervan om na alles wat we hebben meegemaakt onze trouwgeloftes te vernieuwen? Laat dat onze nieuwe start zijn, zonder vreemdgaan en drama," zeg ik en Bill glimlacht even.

"Ja Tomi, dat wil ik heel graag," zegt Bill en ik geef hem een zoen waarna ik mij omdraai naar Susie. Ik zie aan haar dat ze jaloers is, maar gelukkig doet ze er niks mee. Dat zal er dan toch mee te maken hebben dat ze wel daadwerkelijk verandert is en daar ben ik blij mee. Maar haar voor ons hernieuwde huwelijk uitnodigen lijkt geen goed idee, ook om haar tegen zichzelf te beschermen natuurlijk, maar Sebastian wil ik er dan wel weer bij hebben.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Super leuk idee!

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen