Niall word langzaam wakker van wat gefluit en even is hij gedesoriënteerd. Hij lag nog altijd buiten op de warme rotsen en zag dat hij wakker was geworden van een vogeltje die vlak bij hem zat en vrolijk naar hartenlust zat te fluiten. Hij zag dat de omgeving wat was veranderd. Aan de andere kant van het meertje zat een jongeman in het water te hangen aan een rots en de zon was verplaatst. Niall rekt zich even uit en voelt dat zijn rug de harde ondergrond niet helemaal leuk had gevonden en wat stijf was. Hij gaat langzaam wat recht zitten en pakt eerst zijn fles drinken en drinkt er flink uit om daarna op zijn telefoon te kijken. Het was half vijf in de middag wat betekend had dat hij toch wel een paar uur had liggen slapen. Hij grinnikt even om zichzelf, dat hij zo lang had liggen slapen zei ok wel wat over zijn vermoeidheid en ontspannenheid. Hij besluit zich even op te frissen in het water aangezien de warmte van de zon hem had laten zweten in zijn slaap en hij ziet tot zijn spuit dat zijn buik aardig rood geworden is. Op zich logisch want zonder een paar uur zonnebrand was dit een probleem.
Hij stopt zijn overige spullen behalve zijn handdoek terug in de tas en hij klimt vanaf de rots het water in. Hij steekt even zijn hand terug op naar de andere jongen die er is en laat zich even verkoelend onder water zakken. Hij voelt hoe zijn plakkerige lichaam gewassen wordt en dus weer fris en schoon is. Hij komt weer boven en veegt zijn haren uit zijn gezicht. Hij ziet dat de jongen naar hem toe is komen zwemmen. ‘Hey ik ben Nathan’ glimlacht hij met een accent die Niall niet helemaal kan plaatsen. ‘Niall aangenaam’ glimlacht hij naar Nathan. ‘Zit je hier in de buurt op een camping?” vraagt hij en even twijfelt Niall wat hij ging zeggen. De jongen had niet echt gereageerd op zijn verschijning en naam, maar gister was ook weer gebleken dat je niemand echt meer kon vertrouwen. Toch had deze jongen iets wat maakte dat Niall de gok waagde en het dus vertelde. ‘Ja de camping hier vijf minuten vandaan en jij?” vraagt hij en Nathan grijnst. ‘Ik ook, zeg ik ga bijna naar huis en ik heb veel te veel eten gekocht en gekregen van vrienden, dus heb je zin om vanavond bij mijn tent een hapje te eten?” stelt hij voor en Niall kijkt even verbaasd op en knikt.

‘ Dat lijkt me wel gezellig’ knikt hij. ‘Hoe kom je aan zoveel eten?” In Niall zijn beleving bestond er nooit iets, zoals teveel eten hebben. Nathan lacht even vrolijk. ‘Mijn vrienden die ik heb leren kennen op reis zijn gisteren allemaal vertrokken en lieten alles achter bij mij en hun vlucht was vervroegd aangezien er morgen een storm aan komt’ legt hij uit en Niall kijkt op. ‘Dan kan ik mij wel inbeelden dat je veel eten hebt’ knikt hij. ‘maar een storm? Komt hij hierlangs de camping’ vraagt Niall. Dat was ook gelijk een nadeel van niet tot amper je telefoon gebruiken. Nathan knikt. “Ja morgen wordt het onwijs slecht dus zorg maar dat je tent goed vast zit en je niet onder een boom staat’ zegt hij waarschuwend en Niall knikt dankbaar. ‘ Het gaat onwijs hard regenen, waaien en onweren’ legt hij uit en Niall kijkt even. ‘Dankje voor de waarschuwing, ik probeer zo min mogelijk mijn telefoon te gebruiken en had ergens wel verwacht dat als zo iets zou voorkomen dat de camping eigenaar dit wel zou mee delen’ zei hij eerlijk. Nathan keek hem begrijpelijk aan. ‘helaas de deze niet ‘ zegt hij. ‘De eigenaar van deze camping is er ook bijna nooit wij zaten hier al een week en vorige week met aankomst was het ook onwijs slecht weer en er is geen binnenruimte dus dat wordt in de tent zitten ‘ zegt hij iets klagend.

Niall lacht even om hem en zijn geklaag. ‘ach wat klaag en zeur ik ook ik kies er zelf voor zo lang te blijven’ geeft hij toe en vermaakt kijkt Niall hem aan. ‘Maar dus een hapje eten ben ik zeker voor in’ knikt hij. Ík ga zo terug wandelen we kunnen wel samen lopen’ stelt Niall voor en Nathan knikt.’ Ik pak mijn spullen even ‘ zegt Nathan en ook Niall gaat zijn spullen pakken. Hij droogt zich af en met de tas op zijn rug en in zijn zwembroek met waterschoenen wacht hij op Nathan. Als Nathan ook klaar is lopen ze samen terug naar de camping genietend van de warmte en de natuur geluiden. Al snel zijn ze op de camping. ‘Waar is jou tent?” Vraagt Niall. ‘ Ik sta zelf in dat inhammetje daar dus redelijk beschut’ Nathan knikt. “ik sta daar’ zegt hij en wijst naar een felblauwe tent. ‘Top ik ruim even mijn spullen op en dan kom ik naar je’ glimlacht hij vriendelijk en Nathan knikt instemmend. Hun wegen scheiden en bij de tent hangt Niall ook deze handdoek uit. In zijn tent kleed hij zich om en hangt de zwembroek en schoenen te drogen.. Hij moest niet vergeten om dit vanavond terug in de tent te liggen want anders zou het weer nat regenen. Hij pakt zijn fles cola die hij gekocht had met bekertjes en loopt naar de tent van Nathan die al wat spullen klaar legt. ‘ Ik heb drinken voor ons als je cola goed vindt’ zegt Niall en Nathan knikt. “dat is aardig van je ‘knikt hij.

Niall schenkt dan ook twee bekers in, dit was het minste wat hij kon doen voor een gratis maaltijd. Hij kijkt met enige verbazing naar de voorraad die Nathan uit zijn tent haalt. ‘Oké je hebt niets gelogen dat is onwijs veel’ knikt Niall lachend. ‘Echt he’ zegt Nathan en ze sluiten het gasflesje aan en doen het pannetje erop. Al snel stelt Niall voor om zijn gasfles ook te pakken zodat ze twee dingen kunnen opwarmen. Niall ontdekt dat Nathan onwijs gezellig is en van praten houdt. Het is gezellig en Niall hoopt dan ook vurig dat dit een goede keuze was. Niet veel later is het eten klaar en hebben ze aardappeltjes met groenten en stukken vlees. Vrolijk en hongerig schept Niall het op de borden en grinnikt even als Nathan het volgende stuk vlees erin ligt. ‘Je lijkt me iemand die veel eet en het moet toch op’ gniffelt Nathan en Niall knikt instemmend. Ze proosten vrolijk en lachend met hun bekers cola tegen elkaar. ‘Proost voor jou een mooi einde van je vakantie en op mijn begin’ zegt Niall en Nathan knikt instemmend. Beide nemen ze een slok en storten zich dan op het eten.

Reacties (1)

  • LeLouisx3

    Oooh leuk dat hij eens iemand normaal ontmoet

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen