Foto bij 6

15/01/2016

Na dagen bijkomen en vooral heel veel praten en herinneringen ophalen besluiten we om de stad te verkennen. We beginnen in de buurt, waarbij alle straatjes en pleintjes waar mijn vader vroeger kwam worden aangewezen en in geuren en kleuren wordt verteld over vroeger. Mijn oma is altijd in hetzelfde huis blijven wonen waar mijn vader is opgegroeid. Mijn vader is na de scheiding met mijn moeder verhuisd naar een huis vlakbij. In de afgelopen dagen is er veel besloten om af te wisselen tussen de huizen van mijn vader en oma. Ondertussen heb ik ook de vriendin van mijn vader ontmoet, die hij 3 jaar na het terugkomen in Bristol heeft ontmoet. Samen hebben ze besloten geen kinderen te nemen. De vriendin van mijn vader, Hannah , heeft een zoon van 12 uit een eerder huwelijk. Ze is de hele tijd op de hoogte geweest van mijn bestaan en hebben samen besloten, mede door mijn afwezigheid in het leven van mijn vader, niet meer kinderen op de wereld te zetten. Om te zorgen dat er genoeg tijd was om kennis te maken en herinneringen op te halen heeft zij besloten om de eerste 3 dagen van mijn verblijf niet in de buurt te zijn. Gisteren heb ik haar en haar zoon, Jake, voor het eerst ontmoet. Aan het einde van de middag hebben we met z'n 4e afgesproken om iets leuks te gaan doen maar eerst is het tijd voor de herinneringen.

Rond een uur stappen we in een auto om op pad te gaan. Iedereen weet al wat we gaan doen, alleen voor mij is het nog een verassing. 'So, this is kind of a family hobby. It al started when we were watching an formula 1 race on the television. Jake decided he wanted te go to a kart track. This was about 3 years ago and we loved it so much that we decided to go to the track almost every other week. I hope you enjoy it as much as us'. Op het moment dat ik opkijk van Hannah haar gezicht zie ik dat we ondertussen al stil staan op een parkeerplaats. Met z'n 4e stappen we de auto uit en lopen we naar binnen. Op het moment van binnenkomst wordt de familie meteen begroet en merk ik dat ik mij toch ongemakkelijk voel wanneer duidelijk is dat iedereen elkaar kent. Ik voel de blikken aan alle kanten op mij branden wanneer blijkt dat ik bij deze blijkbaar bekende mensen hoor. 'Hannah, Aiden, Jake, how are you guys today? I can see a new face came along. Hi my name is Dean, nice to meet you'. Ik pak de hand aan en stel mezelf voor. Nadat er uit een portemonnee 3 pasjes tevoorschijn zijn gekomen en de casual praatjes zijn gevoerd zie ik Hannah en Jake al doorlopen naar een andere ruimte. Vertwijfeld blijf ik achter bij de kassa. Op het moment dat ik denk dat ze me officieel zijn vergeten roept mijn vader mij. 'Melissandre, are you coming?' Wanneer ik naar hem toe loop vraag ik of hij niet hoeft te betalen. 'We called in advance. We can get a racing suit an helmet for you. Let's see, what size do we need..'
Zoekend naar de juist outfit zie ik Hannah een tas openen en hier 3 pakken uithalen. De helmen halen ze uit een soort kluisje waarna ze de tas en spullen terug in het klusje stopt. Wanneer je een eigen kluisje hebt waar je helmen in opbergt kom je sowieso vaker op deze baan.

Na voor mijn gevoel pas een paar rondjes zie ik dat er met een soort geruite vlag wordt aangegeven dat het afgelopen is. Zoals verwacht ben ik achteraan geëindigd maar ik heb dit natuurlijk ook nog nooit eerder gedaan. Wat ik zeker niet had verwacht is dat Jake zo ver op ons zou voorlopen. Hij heeft in totaal zeker 15 rondjes gereden waar ik er net 6 heb gehaald. Tijdens een korte pauze met wat te drinken kom ik erachter waarom Jake zoveel meer rondjes heeft gereden. Sinds die eerste Formule 1 wedstrijd die ze met z'n 3e hebben gezien heeft heeft Jake benoemd later in de race wereld te willen werken. Om deze reden staan ze bijna elk weekend in het jaar ergens in het land op een kartbaan waar Jake steeds beter en beter begint te worden. Hij begint ondertussen ook steeds meer mee te strijden met de top binnen zijn leeftijdscategorie. Als hij zo doorgaat en wordt opgemerkt door sponsoren kan hij wellicht binnen 2 tot 3 jaar meestrijden voor het wereldkampioenschap karten. De familie staat blijkbaar zo achter hem dat, wanneer hij niet hoeft te racen, ze met de familie alsnog naar de kartbaan gaan om alsnog te trainen. Wanneer ik vraag hoeveel dit wel niet kost wordt mij duidelijk dat de vader van Jake, de ex-man van Hannah, een grote erfenis heeft ontvangen ruim 9 jaar geleden. Een groot gedeelte van het geld staat op een spaarrekening voor Jake waar onder andere het geld op staat voor een opleiding. Naar aanleiding van Jake zijn droom om in de race wereld terecht te komen hebben Hannah en haar ex-man besloten een deel van dit geld in het karten te investeren. Daarnaast verdienen beide ouders een goed salaris waardoor Jake zijn droom kan najagen. Hoe anders is de situatie bij mij thuis..

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen