Foto bij 001

      Rustig beweeg ik mee op de maat van de muziek. Mijn handen duwen net niet mijn beker met bier fijn. Rond deze tijd van de avond durf ik al eens te morsen met mijn drankje en dat zou ik graag niet laten gebeuren vandaag.
      Ik voel hoe ik me bijna helemaal laat gaan op de muziek, maar mijn neef weet als snel mijn aandacht te trekken. Jacob maakt rare opvallende bewegingen, wat hijzelf dansen zou noemen. Deze jongen is de beste neef die ik me kan voorstellen, maar dansen is absoluut niet zijn sterkste punt. Een lach valt dan ook niet de onderdrukken, waardoor Jacob niet alleen mijn aandacht weet te trekken. Embry volgt mijn blik naar Jacob. Voor een moment is hij stil, terwijl hij het hele gebeuren in zich opneemt. Zijn bulderende lach volgt al snel, waardoor ook de andere jongens het niet kunnen laten om te lachen. Mijn beste vriend mensen, Embry Call, onopvallend zijn is absoluut niet het ding van deze jonge man.
      'Go Jake,' terwijl de jongens zichzelf blijven herhalen, juichen ze hem met enorm veel energie aan. Uiteraard zegt Jake geen nee tegen deze aandacht, waardoor het met de minuut maar raarder begint te worden. Ik weet mezelf niet meer in bedwang te houden en begin het helemaal uit te proesten.
      'Hey Maya,' brult Embry mijn bijnaam over de muziek voor mijn aandacht. Mijn hoofd draait rustig zijn kant uit, terwijl ik nog steeds ben aan het nalachen van het beeld dat ik daarnet voor het zag. 'Wedstrijdje?'
      De woorden zijn nog niet goed tot me doorgedrongen of een speelse glimlach rust al op mijn gelaat. Tegen een wedstrijdje zeg ik nooit nee en dat weet hij maar al te goed.
      Voor ik het vrijwel besef, wordt er een volle beker gevuld met bier in mijn handen geduwd. Vol zin in de wedstrijd bekijk ik het bruine goedje, waarna ik opkijk naar Embry. Zijn bruine kijkers branden in de mijne, terwijl we ons klaar houden om de beker als eerste leeg te drinken.
      'Embry daagt de bierkoningin uit,' brult Jared, terwijl hij de jongens gebaard om dichter te komen. Niet veel later staan Embry en ik midden in een cirkel, klaar met onze beker. Ik haal speels mijn wenkbrauw naar hem op, waarna ik doe alsof ik mijn nek kraak.
      'Drie,' lacht Jake over de muziek, waardoor ik me terug klaarzet met mijn beker.
      'Twee;' gaat Jared er vrolijk op in, allemaal klaar om Embry uit te lachen.
      'Eén?' gaat Paul er vervolgens op in en meteen zie ik Embry zijn hand naar omhoog schieten.
      'Go!' roepen de jongens in koor. Embry heeft de beker al aan zijn lippen, waardoor ik weet dat ik een inhaal manoeuvre zal moeten doen. Zonder na te denken breng ik de beker naar mijn mond en giet ik de volledige inhoud in één keer naar binnen. Het brouwsel glijdt makkelijk naar binnen, maar de bittere smaak laat me tegen even bijeen trekken. Het is zo ongelooflijk duidelijk aanwezig in mijn mond, heerlijk!
      Met een luide gil laat ik Embry weten dat mijn drinken op is en gooi ik de beker voor zijn neus op de grond. Embry zijn blik is echter verrast, aangezien hij een kleine voorsprong had genomen. Als de slechte verliezer die hij is, gooit hij zijn beker kwaad over het publiek. De enkele druppels die eruit vallen tonen aan dat ook zijn beker leeg was. Net te traag, Emmy.
      Jake slaagt trots zijn arm om me heen, terwijl hij met het gehele pak begint te joelen. 'Embry, je bent zonet ingemaakt door een meisje!'
      Jared kan het niet laten om het er nog eens in te wrijven. Embry gromt even boos, terwijl hij Jared een harde stomp geeft.
      'Ik heb haar laten winnen,' stamelt Embry ter verdediging, waardoor ik mijn lach niet kan inhouden. En daarom die valse start? Laat me niet lachen!
      'Ja hoor,' plaag ik hem. 'Zelfs ik had dat door.'
      Embry wilt woedend mijn kant uitkijken, maar Paul trekt meteen zijn volle aandacht. 'Slechte verliezer!'
      Paul wrijft ondertussen over Embry zijn hoofd, waardoor zijn haren helemaal in de war liggen. Embry die graag scoort bij de dames, kan er niet met lachen en duwt Paul geïrriteerd weg. Nog voor Paul iets kan terug doen, spring ik tussen hen in. Meteen zijn de twee klaar met hun spelletjes en kijken ze mij aandachtig aan. Ze weten dat als het zover komt, ze niet kunnen winnen van me en dat gaan ze dan ook niet proberen.
      Ik steek mijn hand uit naar Embry, wat bij hem een verbaasde blik oplevert.
      'Je kent de regels, Embry,' lach ik lief naar hem, terwijl ik mijn hand even dicht knijp.
      'Laten winnen of niet, kom maar op met dat bonnetje,' ga ik verder, aangezien hij nog steeds niets in mijn hand heeft gelegd. Embry kan een luide zucht niet onderdrukken, terwijl hij in zijn broekzak begint te graaien. Bierkoningin zijn heeft nu eenmaal alleen maar voordelen. De jongens hadden dit spel bedacht, om gratis te kunnen drinken. Alleen blijf ik de onverslaanbare koningin dat steeds wordt uitgedaagd en dus vaak een hele avond gratis kan drinken.
      Embry bromt wanneer hij het bonnetje in mijn hand legt, waarna ik hem een kus op zijn wang geef. Hij bromt nog wat, waarna hij de beker uit Paul zijn handen slaagt. Die jonge is zo'n slechte verliezer.
      Paul kan er overduidelijk niet met lachen dat enkele druppels bier op hem zijn beland en geeft Embry een harde duw mijn kant uit. Ik spring echter net opzij, waardoor hij tegen de jongen achter me botst. Embry wilt boos naar Paul vliegen, maar voor iedereen het beseft wordt Embry met een hoge snelheid onze kant uitgeduwd. Embry draait zich meteen woedend om, waardoor Jake en Paul meteen naast hem gaan staan. Ik verplaats me echter uit het tafereel, waardoor Rachel en Kim meteen achter me komen staan. Het zijn de vriendinnetjes van Jared en Paul en zij weten dat als Alfa in wording ik me niet mag mengen met een gevecht.
      Al snel voel ik hoe hun tedere handjes zich in de mijne nestelen en hoe ze steeds dichter naar me toe komen. Duidelijk bang voor de steeds roder wordende Embry.
      'Niet gaan trillen, Embry!' dwing ik fluisterend richting Embry, goed wetend dat hij me duidelijk heeft verstaan. 'Niet gaan trillen!'

Het eerste officiële hoofdstukje staat online, spannend!
Laat met zeker weten wat jullie er van vinden en van verwachten.
Het verhaal loopt wat anders dan de original, want uiteindelijk is dit een nieuwe creatie!
XOXO
_Wanheda_

Reacties (1)

  • _Stiles_

    Oh no!
    Not Embry!

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen