28/04/2018

Na twee relatief rustige dagen zijn we vrijdag ochtend vroeg de auto ingestapt op weg naar een van de races van Jake. Dit zal toch een van de eerste keren zijn dat ik mee kan naar een race, daar mijn tripjes naar Bristol vrijwel altijd buiten zijn races om worden gepland. Na ongeveer een trip van 5 uur zijn we aangekomen bij de racebaan en hebben onze koffers achtergelaten in het hotel.

Vandaag zijn we al vroeg naar beneden gegaan om een hapje te eten waarna we met z'n alle Jake neemt, nadat hij zich heeft gemeld, afscheid van ons om met zijn team het aankomende weekend te bespreken. De weersverwachtingen voor dit weekend zijn een stuk minder goed dan de vorige keer dat ik mee was. Terwijl Jake bij het team is zijn Hannah en ik op zoek naar een tafeltje om aan te zitten. Wanneer we zien dat het buiten behoorlijk druk is besluiten we binnen te gaan kijken. Al snel komt Hannah een vrouw tegen waarbij we aan de tafel kunnen zitten. Ze stelt zich voor als een van de moeders van ht team van Jake. Haar zoon zit in hetzelfde team en zorgen ervoor elk weekend aanwezig te zijn. Al snel gaat het gesprek over de verwachtingen en de technische snufjes. Zonder al te veel te laten blijken dat ik er niet heel veel verstand van heb besluit ik mij steeds minder in het gesprek te mengen. Op een gegeven moment voel ik mijn telefoon in mijn broekzak trillen. Nadat ik mijzelf excuseer loop ik richting de toiletten. De vorige keer is mij vooral opgevallen dat het niet zeer gewaardeerd wordt wanneer iemand met een telefoon zit en hier de hele tijd op aan het kijken is. Wanneer het race gerelateerd is knijpen ze nog wel eens een oogje dicht maar niet voor een gezellig privé gesprek. Wanneer ik heb gedaan wat ik moest doen pak ik mijn telefoon uit mijn zak. Het is het groepsgesprek met Cisca en Flo, aangemaakt na het etentje met de families. In het gesprek gaat het zo min mogelijk over het race gedeelte maar vooral over onze levens, ondanks dat de naam van het gesprek ander kan doen vermoeden. Wanneer ik het gesprek open kijk ik even raar op.
the racing girls

Flo:
Uhm Mel, Oliver just saw the chat and wanted to know if he can join. He said he woud love to keep up with you when you are back in The Netherlands..

Cisca:
If you don't want him in the chat just tell us, We will tell him to get a life hahaha


Ik kijk even 2 keer naar het gesprek maar weet niet precies wat ik het beste kan antwoorden. Ik besluit om aan te geven dat ik nu bij een raceweekend ben van Jake en later zal reageren. Wanneer ik van beide twee duimpjes omhoog krijg steek ik mijn telefoon weer ik mijn zak en loop terug naar de tafel. Mijn vader is hier ondertussen ook aangesloten en heeft voor ons allemaal wat te drinken meegenomen. Nadat ik een paar slokjes van mijn latte heb genomen zien we actie op de baan. We besluiten allemaal de stoelen iets dichter bij het raam te zetten om te kijken wat er allemaal gebeurd. Na een paar rondjes zien we iedereen klaar gaan staan voor de sprint. De race bestaat uit meerdere races welke als een soort afval mechanisme worden gebruikt. Er zullen een paar korte races zijn welke uiteindelijk als een soort kwalificatie voor de finale zullen zijn. De races bestaan gemiddeld uit 10 rondes en duurt niet langer dan 15 minuten. Over het algemeen zullen er 3 'kwalificatie' races zijn en zal er daarna nog een keer worden geracet als finale waarna er een er een prijsuitreiking is. Er zit nog een hoop informatie achter met puntentellingen om te bepalen wie er doorgaat naar de 'volgende ronden' maar hier begrijp ik vrij weinig van. Zolang Jake zorgt dat hij zoveel mogelijk als eerste over de streep komt snap ik waar hij ongeveer staat. Na ongeveer een uur begint de finale. Jake is tot nu toe alle rondes doorgekomen en staat 5e. Wanneer de lichten uitgaan zie ik dat Jake een super goede start heeft. Voor de 2e bocht heeft al 2 jongens ingehaald en staat hij 3e. Dan gaat het, helaas, mis. Op het moment dat de jongen die 4e staat Jake probeert in te halen in een bocht raken ze elkaar en schieten ze de bocht uit. Omdat het gehele veld zo dichtbij elkaar zit valt Jake meteen terug naar de laatste plek. Na nog 7 rondjes komt Jake uiteindelijk als een na laatste over de streep. Lichtelijk teleurgesteld gaan we weer aan de tafel zitten waar we eigenlijk allemaal stil nadenken over de race. Ik pak uiteindelijk toch mijn telefoon erbij en laat aan de meiden weten wat het eindresultaat is. Ook geef ik aan dat Oliver wat mij betreft in de chat kan maar we dan maar wel even de naam moeten veranderen. Op het moment dat ik mijn telefoon weg wil stoppen voel ik dat mijn mobiel trilt. Wanneer ik mijn telefoon erbij pak zie ik een voor mij onbekend nummer. 'Hi Melissandre, how are you? Nice outfit by the way.' Bij het lezen van het berichtje voel ik mijn wangen knalrood worden en ik kijk op. Daar, achter in de ruimte. Shit.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen