Tom POV.

Ik ben Max aan het voeden wanneer Leon naast mij komt zitten. "Tom, ben je okay?" Vraagt Leon.

"Ik baal er gewoon van hoe Bill alles heeft aangepakt. Ik moest het maanden terug aan de kinderen uitleggen dat Bill weer eens weg was, of eigenlijk moesten moesten jij en ik het uitleggen. Dat terwijl Bill dat zelf had moeten doen. En nu is hij terug en, ik ben blij dat hij z'n dochtertje heeft gevonden, maar hij heeft z'n andere kinderen in de tussentijd genegeerd," zeg ik, want dat is echt waar ik van baal.

"Gelukkig ben jij anders. Jij geeft alle kinderen de aandacht, ook de kinderen die niet van jou zijn. Dat maakt jou een geweldig mens en ja, Bill gaat moeite moeten doen om ons hem te laten vergeven en ook de kinderen," zegt Leon en ik knik. Ook al betwijfel ik of ik Bill ooit ga kunnen vergeven.De volgende ochtend klop ik op de deur van Julia d'r kamer. "Ben je bijna klaar lieverd!?" Vraag ik.

"Ja pap!" Roept ze terug.

"Okay!" Roep ik waarna ik naar beneden loop.

Na even is Julia ook beneden met haar spullen. "Je hebt alles om de komende dagen te overleven?" Vraag ik.

"Ja, en Bill accepteert het maar beter dat mijn vriend ook langskomt daar, anders ben ik net zo snel weer terug thuis," zegt Julia.

"Je kan toch wel een paar dagen zonder hem?" Vraag ik dan.

"Kan jij een paar dagen zonder Leon?" Vraagt Julia en een stilte volgt. "Dat dacht ik al," zegt ze en ik glimlach even en geef haar een knuffel en ook Leon geeft haar een knuffel waarna ze vertrekt.


Bill POV.

Ik help Elaine met eten wanneer de bel gaat. "Oh, dat zal jouw grote zus zijn," zeg ik en ik wil opstaan, maar Elaine grijpt gelijk naar mijn hand.

"Jij mij niet alleen laten," zegt ze en ik knik even.

"Kom maar liefje," zeg ik en ze gaat voorzichtig van de stoel af en ik neem haar mee naar de deur.

Voor de deur zie ik Julia staan en ik glimlach even naar haar, maar ik krijg geen glimlach terug, maar dat had ik ook al verwacht.

"Ik hoop dat je het niet erg vindt als mijn vriend straks komt. Oh en we gaan zo'n harde seks hebben dat je mij wel weg moet sturen," zegt Julia.

"Julia, let op je woorden," zeg ik gelijk, maar ze loopt langs mij heen en steekt haar middelvinger naar mij op waarna ze d'r oude kamer in loopt. Misschien had ik iets makkelijker moeten beginnen, in plaats van bij mijn puberende dochter.

"Ik vind haar niet lief," zegt Elaine naast mij en ik hurk voor haar neer.

"Dat komt nog wel," zeg ik en ik ga met mijn hand door haar haartjes.


Die avond lig ik in bed en Elaine is dicht tegen mij aan gekropen terwijl uit de kamer van Julia gekraak en gekreun te horen is. "Papa, ik ben bang," zegt Elaine.

"Ik weet het liefje, maar dat hoeft niet met mij erbij," zeg ik en ik druk een kus op haar voorhoofd terwijl er een steek door mijn buik gaat en ik kreun even pijnlijk.

"Papa, ben je okay?" Vraagt Elaine bezorgd waarna ik knik.

"Het was maar een klein pijntje," zeg ik en Elaine knikt even en uiteindelijk valt ze in slaap. Maar mij lukt het niet om in slaap te komen door de pijn in mijn buik die erg op weeën lijken, maar ik weet dat, dat onmogelijk is.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Wacht wat!!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen