Foto bij Positiviteit opbouwen

Terwijl het langzaam donker wordt klinkt hetzelfde liedje in mijn oren. Het liedje dat ik tijdens het schrijven op herhalen heb staan. Wist je dat muziek je stemming beïnvloed? Genoeg verdrietige verhalen, tijd voor iets anders. Iets wat net zo fijn aanvoelt als een warme deken.

Als alles tegenzit moet jij jezelf oprapen. Niemand kan dat voor jou doen.

Mijn mooiste herinnering was tijdens het zwemmen. Ik lag op de bodem van een zwembad en keek omhoog. Alles wat je kon zien was een fel licht en het rimpelende water. Alle geluiden waren gedempt en het water omhulde me helemaal zoals in een knuffel. Voor mij betekent dat: wanneer je op de grond ligt kun je alleen omhoog.

Bij al het slechte kanten hoort een goede. Zo heb ik King0fBlocks ontmoet. In de meest onwaarschijnlijke manier vond ik hem in mijn tijd op Minecraft. Gegokt kennen we elkaar nu vier a vijf jaar. Sommige dagen praten we niet, andere dagen praten we elkaars oor eraf. Hij is nog altijd mijn beste vriend, ondanks dat hij in een totaal ander werelddeel leeft. King0fBlocks was er altijd voor mij, en ik weet dat die bond zo sterk is dat niks ons uit elkaar haalt. Op vriendschappelijke termen!
We sturen elkaar memes en katten foto's, we luisteren naar elkaars dag en weten dat er altijd iemand achter ons zal staan. Zo'n vriend moet je dichtbij houden.

Als het donker is, weet je hoe licht eruit ziet. Gedurende mijn hele leven heb ik samen gezeten met dieren, of gezeurd om dieren. Op dit moment heb ik katten die in het assiel bijna geen kans zouden hebben. Het zijn oude katten (denk aan 16 jaar ong), maar nog redelijk gezond. Ze zijn totaal anders dan toen we ze drie jaar geleden haalden. Je kon ze niet aaien, ze renden voor je weg, altijd angstig, zeer wantrouwend. Nu is de ene kat zo knuffelig dat je rustig naar haar toe kan lopen en ze helemaal opgaat in knuffeltjes. De ander zit in een matig rustig plekje en houdt ervan om buiten te zitten. Ondanks zijn stoere uiterlijk is hij heel aaibaar wanneer hij dat wilt. 's Ochtends maakte hij mij en mijn zus altijd wakker. Eén keer was ik eerder weg en was hij continu aan het miauwen toen ik terug kwam. Wij zijn verliefd op hen en zij zouden geen ander huis willen denk ik.

Mijn familie mag verre zijn van perfect, ze staan altijd voor mij klaar. Wat ik ook doe, ze helpen mij. Ze stuurden mij zelfs naar Zuid-Korea toen ik net 18 was geworden! Ik was enorm nerveus, maar het was de beste zomer van mijn leven. (De mensen die ik daar kende zijn voor het leven, we hoeven niet vaak te praten maar zullen er altijd zijn.) Mijn familie houdt van me met hart en ziel, en ik hou van hen. Ook al laat ik dat niet vaak genoeg zien...

In deze tijd van corona heb ik ook weer contact met twee oude vrienden. De ene woont ver weg, maar hij heeft mijn hart gejat. (Ik wacht nog op de dag dat hij het terug geeft haha.) De ander is de enige vriend die dichtbij woont. Hij jogt samen en we hebben soms filmavonden.
Maar ook mijn klasgenoten die ik op de HBO heb leren kennen zijn geweldig. Na drie jaar met iemand te hebben gewerkt en gelachen heb je een connectie, of je wilt of niet. Het zijn stuk bij stuk geweldige mensen. Ik wens hun al het beste!

Zo zijn er ontelbare dingen die mij helpen staan. Maar, uiteindelijk moet je toch zelf kiezen om op je benen te blijven. Zelfliefde is daarom een van de belangrijkste dingen die iemand kan hebben.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen