Foto bij Beste toekomstige ....

De oven geeft een zacht gezoem terwijl het opwarmt. Zometeen mogen de bevroren pizza's erin. Maar tot die tijd blijf ik verder schrijven. Het buitenlicht schijnt op een van de bomen die nog niet doorheeft dat herfst is gekomen.

Soms droom ik over de toekomst. Hoe zou de toekomst eruit zien? Waar zou ik zijn? Wat zou ik doen? Met wie ben ik dan?

Je kunt nooit zeker weten hoe de toekomst eruit ziet. Als ik nu mijn vijf-jarige ik moest uitleggen hoe ik ben... Zij zou mij niet geloven en me dom en zwak noemen. (Ik was nogal een critisch klein kind.) Maar eigenlijk ben ik enorm tevreden met mijn plek nu. Natuurlijk kan ik niet daarover schrijven omdat ik graag anonym blijf. Verder heeft het me wel aan het denken gezet. Zou ik teleurgesteld zijn over mijn toekomstige ik?
Over de afgelopen jaren laat ik een brief achter voor mezelf. Het zegt hoe ik toen was, wat ik toen hoopte en hoe ik me voelde. Ook staan er vragen aan de 'nu' ik. In een van de brieven wordt gevraagd hoe ik voor mensen zorg, of ik nog met specifieke mensen praat, of ik veel heb gereisd. Bij de laatste vraag moet ik altijd glimlachen, vooral in de corona periode.
Door de tijden heen veranderen je waardes zijn en wat je belangrijk vindt.

In de toekomst wil ik vriendelijk zijn. Ik hoop goed te zorgen voor vrienden, familie en dieren. Maar ook wil ik nog altijd mensen op straat helpen als het nodig is. Verder hoop ik iets in de educatie te doen, of een schrijver te zijn. Ik ben nu al bezig met een verhaal dat meer dan 64 pagina's heeft, dus dat hoop ik af te ronden. Verder hoop ik ergens afgelegen te wonen of dichtbij de natuur. Het maakt mij niet uit in welk land dat is. Ik hoop dat mijn vriendje dan ook mijn vriendje is haha. Of is hij meer? Grapje! Ik vraag me af of het echt lukt om bij dat bedrijf de opdracht uit te voeren, de toekomstige ik weet waar ik het over heb. En iets wat ik nooit moet vergeten, hoe gaat het met jou, toekomstige ik? Ik wil dat je gelukkig bent, weet dat je nooit alleen bent! Oh wee als je weer sentimenteel doet wanneer je dit leest. Je vroegere ik schopt je zo onder je kont! Hahahaha.

Zo ziet het er bij mij meestal uit. De ene keer langer, de andere keer korter. Wie weet kom ik dit bericht later nog eens tegen als ik het teruglees. Mijn beste advies: met lage verwachtingen kun je nooit teleurgesteld zijn, maar hoop altijd voor het beste.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen