Een paar weken later.

Bill POV.

Wanneer de bel gaat voel ik hoe Elaine mijn broek vastpakt. "Het is vast oom Leon weer," zeg ik tegen haar, maar wanneer ik de deur open is zie ik dat Leon niet alleen is, maar dat hij Tom heeft meegenomen. Elaine heeft zich naar Leon toe wat meer opengesteld, maar daar is het ook wel bij gebleven. Ze is graag bij George, ze vertrouwd Leon, maar verder is er geen vooruitgang bij andere mensen of één van de kinderen. Ze krijgt wel weer hulp van een vriendelijke vrouw die ook zegt dat het waarschijnlijk in kleine stapjes beter zal gaan. Mogelijk soms zelfs in stapjes die je amper doorhebt.

"Ik wou zeggen dat ik hoop dat we misschien weer een vriendschap kunnen opbouwen?" Stelt Tom voor en ik kijk hem verbaasd aan.

"Meen je dit?" Vraag ik verbaasd en ik zie Tom even knikken waarna ik mijn armen om hem heen sla en dan naar Leon kijk. "Heb jij met hem gepraat voor mij?" Vraag ik dan aan hem.

"Ja, voor de kinderen is het denk ik ook beter als jullie weer normaal met elkaar om kunnen gaan. Maar probeer hem alsjeblieft niet terug te winnen," zegt Leon en ik zie dat hij zich zorgen maakt.

"Dat beloof ik, Tom en ik zullen niet meer dan vrienden zijn," zeg ik, ook al weten we nu nog niks over die koude winternacht die gaat komen, de nacht over twee maanden waarin Tom en ik maar één oplossing zullen zien om warm te blijven. "Kom binnen," zeg ik dan met een glimlach en ik laat Leon en Tom binnen en wanneer Tom even ver genoeg bij Leon vandaan is krijgt Leon een knuffel van Elaine.

"Ze wachtte op het moment dat ze niet te dicht bij Tom hoefde te zijn, is het niet?" Vraagt Leon en ik knik even. Ik ben blij dat Leon en ik zulke goede vrienden zijn. Ik denk dat Tom, Leon en ik op deze manier ook het beste werken. Tom en Leon die getrouwd zijn en ik als hun goede vriend. Ook al is mijn vriendschap met Leon op dit moment sterker dan mijn vriendschap met Tom, maar ik ben er zeker van dat de vriendschap met Tom ook weer sterk kan worden.

"Papa, George pakken?" Vraagt Elaine ineens en ik lach eventjes.

"Ja, wij gaan George pakken," zeg ik en ik neem Elaine met mij mee waarna ik George uit z'n bedje til. "Zo zoenen doen jullie toch niet in het huis van iemand anders?" Vraag ik wanneer ik terug kom.

"Officieel is het mijn huis, maar we snappen jouw punt, sorry," zegt Tom en ik knik even. Ik kijk dan even naar Elaine en zie haar wat naar Tom kijken.

"Dat is mijn broertje," zegt ze dan trots tegen Tom en ik zie Tom even glimlachen, maar hij maakt geen bewegingen, waarschijnlijk weet hij dat ze dan alsnog terug zal deinzen. Ik geef George dan aan Tom en kijk dan trots naar mijn kleine meid. Misschien komt de vooruitgang sneller dan ik dacht, ook al weet ik dat een terugval ook zomaar kan ontstaan door een simpele ruzie ofzo, maar ik hoop vooral om de vooruitgang te zien.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Dit is beter idd
    Hopelijk gaat nu eens goed bij ze

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen