Bill POV.

"Hij wilt je helpen," zegt de man voor mij en ik knik dankbaar. Dan pakt hij een kaartje en geeft die aan mij. "Dat is mijn nummer, ik weet zijn zakelijke nummer niet, maar hij komt donderdag deze kant uit, maar als je voor die tijd nog wat van hem moet weten kan je mij bellen," zegt de man die Tom blijkt te heten. Ik snap eigenlijk niet waarom Chris dit ineens doet. Chris is altijd juist erg begripvol en alles en nu ineens dit. Ik kan het gewoon niet begrijpen.

"Papa, mag ik met Ben spelen?" Vraagt Mark ineens wanneer Ben net naast mij is komen staan.

"Ehm, Ben is wel nog heel klein he," zegt Tom dan tegen Mark.

"Het is okay Mark, maar alleen rond het huis," zeg ik dan en Mark neemt Ben z'n handje vast en neemt hem mee. "Nja, dat was dus mijn jongste van twee, Ben," zeg ik en ik zie Tom even knikken. "En mijn oudste, Annie, is negen," zeg ik.

"Okay, Mark is vijf," zegt Tom en ik knik met een glimlach en ik zie hoe hij zijn ogen op Ben en Mark gericht houdt. "Mark had graag een broertje of zusje gewild," zegt Tom ineens.

"Nooit van gekomen?" Vraag ik dan.

"We waren er mee bezig, maar, nja, laat maar, het doet er niet toe," zegt Tom en ik knik even, als hij het niet wilt delen dan zal ik dat respecteren. "Mark, kom je!? Dan gaan we naar huis!" Roept Tom en Mark komt met Ben teruggelopen en ik til Ben op waarna Tom samen met zijn zoon vertrekt.De volgende dag kon ik niet met zekerheid zeggen of Chris nog wel zou komen om de kinderen voor één dagje ergens mee naar toe te nemen. Wanneer ik zijn auto de oprit op zie rijden zucht ik even. "Chris," zeg ik wanneer hij is uitgestapt. "Kunnen we misschien er nog over praten? Want ik snap het niet," zeg ik en ik kijk even naar de auto en zie een andere man op de bijrijdersstoel zitten. Heeft hij nu al iemand nieuw gevonden? Het doet toch pijn dat hij blijkbaar nu alweer door is gegaan met zijn leven. "En ik weet niet of ik het wel prettig vindt als ze de dag ook doorbrengen met iemand die ze totaal niet kennen," zeg ik.

"Hier was gisteren anders ook een andere man," zegt Chris.

"Maar dat is anders, hij brengt niet een hele dag met onze kinderen door, niet eens een halve dag," zeg ik en Chris zucht.

"Roep ze nu maar," zegt hij waarna ik toch maar knik.

"Papa!" Roept Annie en ze geeft Chris een stevige knuffel waarna Chris Ben optilt en een kus op z'n wang doet.

"Ik zie jullie vanavond weer he liefjes," zeg ik en ik geef Annie een kus en daarna Ben en kijk toe hoe ze daarna in de auto verdwijnen en die vreemde man iets tegen ze zegt.


Die avond blijf ik maar uit het raam kijken of ik Chris z'n auto al zie komen aanrijden. "Mam, hoe laat is het?" Vraag ik dan.

"Zeven uur," zegt mijn moeder.

"Ben had al in bed moeten liggen en voor Annie komt haar bedtijd ook aardig dichtbij," zeg ik terwijl mijn oog het raam niet verlaat, maar de auto komt nooit terug de oprit opgereden.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Die heeft de kinderen mee genomen

    4 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen