Bill POV.

Ik voel Tom zijn armen om mij heen waarna hij mij overeind helpt en op een stoel zet. "Ik zal Brooke wel halen, blijf jij hier," zegt Tom zachtjes en ik knik even.

Wanneer Tom weg is kijk ik even naar Levi. "Mag ik bij jou komen liggen?" Vraag ik zachtjes en Levi knikt en hij slaat het dekbed open waarna ik naast hem kruip en tegen Levi aan ga liggen begin ik opnieuw te huilen. Hij wrijft met z'n hand over mijn rug.

"Het is okay, laat het er maar uit," zegt Levi zachtjes tegen mij tot het moment dat mijn tranen op zijn, voor dit moment dan toch. Ik ga met mijn hand over zijn buik en voel het verband zitten.

"Heb je verder nog schade?" Vraag ik zachtjes.

"I.Ik, zwanger worden zal er niet meer inzitten," zegt hij zachtjes en ik knik even en druk een kus op z'n wang wanneer ineens de deur opengaat en ik stap gelijk bij Levi uit bed.

"Papa!" Roept Brooke en ze rent naar mij toe en ik neem haar stevig vast om daarna naar de krassen op haar gezicht te kijken en ik kijk even naar Tom.

"Nils had haar ook mee willen nemen, maar zij stribbelde tegen, vandaar de krassen," zegt Tom en ik knik langzaam terwijl ik Brooke opnieuw dicht tegen mij aanneem.De volgende dag wanneer ik bij Levi op bezoek ben geweest loop ik naar huis en wanneer ik het huis in loop zie ik Tom staren naar de echo van zijn kind dat nooit geboren heeft mogen worden. "Alsof dat kind belangrijker is dan mijn lieve Ruben!" Roep ik uit.

"Dat ik om mijn ongeboren kind rouw betekent niet dat ik niet ook om Ruben en Nils rouw!" Roept Tom uit en mijn mond valt open.

"Je rouwt ook om Nils!? Serieus Tom! Dat slaat nergens op!" Roep ik uit waarna ik het huis weer verlaat en terug naar het ziekenhuis loop waar ik gelijk tegen Levi aan kruip.

"Bill, wat is er?" Vraagt Levi zachtjes.

"Tom rouwt ook om Nils, hoe kan hij dat doen? Hij is de oorzaak van jouw kindje dat dood is, van Tom z'n kindje en ook dat van mijn lieve Ruben," snik ik en Levi wrijft over mijn rug zonder verder iets te zeggen en ergens waardeer ik dat ook.


Een aantal weken later.

Wanneer ik beneden kom zie ik Tom met een zwangerschapstest op de bank zitten. "En?" Vraag ik daarom.

"Ik ben zwanger," zegt hij, net iets te vrolijk naar mijn mening.

"Hoe kan je blij zijn dat je zwanger bent van die klootzak!" Roep ik woedend uit, het lijkt sowieso wel dat sinds dat allemaal gebeurt is Tom en ik alleen maar ruzie maken in plaats van elkaar te troosten. Om getroost te worden moet ik de hele tijd maar naar Levi.

"Het is ook gewoon mijn kind, de vader doet er niet toe," zegt Tom, maar ik reageer er niet meer op en verlaat het huis om naar Levi toe te gaan waar ik op de bel druk en Levi doet de deur open. Ik sla gelijk mijn armen om hem heen en begin te snikken.

"Ik mis mijn kleine jongen zo erg," snik ik en ik blijf in Levi z'n armen staan totdat ik gekalmeerd ben. Even kijk ik Levi aan waarna ik mijn lippen op die van hem druk en hij zoent mij terug. Terwijl Tom en ik uit elkaar aan het groeien zijn lijkt de connectie met Levi sterker te worden. Het lijkt gewoon, zelfs nu Nils dood is staat hij nog tussen Tom en mij in. "Tom is zwanger van Nils en hij is er nog blij mee ook," zeg ik.

"En jij?" Vraagt Levi dan en ik schud langzaam mijn hoofd en Levi knikt even. "Kom, ik moet je wat vertellen," zegt Levi en hij pakt mijn hand vast en neemt mij mee. "De kinderen zijn er nu niet, maar Bill, zij, zij is jouw dochter. Ik wou eerst zeker zijn voordat je een band zou opbouwen en toch iemand anders de andere vader bleek," zegt Levi en ik leg mijn hand op de foto.

"Dan ziet het er naar uit dat één van je kinderen haar andere vader wel in haar leven gaat krijgen," zeg ik en voor het eerst in een paar weken weet ik weer een glimlach op mijn gezicht te toveren.


Zes maanden later.

In de woonkamer hoor ik Tom tegen z'n buik zingen. Dat deed hij nooit bij z'n vorige zwangerschappen. Wat is er in Godsnaam zo speciaal aan het feit dat hij zwanger is van Nils? Ik begrijp er niks meer van. "Ik ben gestopt met de pil, aangezien die toch zo onbetrouwbaar is," zeg ik en heel even kijkt Tom op.

"Begrijpelijk," zegt Tom.

"Ik slaap vannacht bij Levi," zeg ik dan.

"Veel plezier," krijg ik als antwoord. Hoe kan hij nu niet eens jaloers zijn? Ik heb hem verteld van die zoen zes maanden terug en ik krijg amper reacties. Misschien verwerkt Tom alles op een andere manier die ik niet begrijp, maar voor mij voelt het niet fijn.

"Tot morgen," zeg ik dan waarna ik het huis uitloop.

Bij Levi aangekomen geeft hij mij gelijk een knuffel en ik kijk hem even aan. De blosjes op z'n wangen, zijn mooie blauwe ogen en de steun die hij mij bied. "Zijn de kinderen thuis?" Vraag ik dan en hij schudt zijn hoofd waarna ik hem op de bank trek en ik begin hem te zoenen terwijl ik hem uitkleed.

"Bill, je wilt dit niet," zegt Levi.

"Ik wil dit wel," zeg ik.

"Maar ik heb geen condooms," zegt Levi.

"Maakt niet uit," zeg ik waarna ik hem weer begin te zoenen en uiteindelijk voel ik hem bij mij naar binnen gaan. "Hmm, Levi," kreun ik waarna Levi steeds sneller begint te bewegen.

"Aaaaaah jaaaaa!" Kreun ik luid wanneer ik klaarkom en Levi spuit z'n goedje in mij en ik kijk hem even aan. "Dat was geweldig," hijg ik nog na.

"Als je de nieuwste pillen hebt, dan hoef je niet heel veel angst te hebben om zwanger te zijn," zegt Levi dan zachtjes.

"Ehm, ik ben gestopt met de pil," zeg ik dan zachtjes.

"Oh, oh, okay," zegt Levi zonder er boos over te worden.

"Ik mis Ruben nog steeds, waarom wordt de pijn niet minder?" Vraag ik zachtjes waarna een snik mijn mond verlaat en Levi trekt mij weer stevig tegen mij aan.

"Ik denk ook nog iedere dag aan mijn baby die ik nu hier bij mij zou hebben gehad," zegt Levi.

"L.Levi, ik denk dat ik verliefd op je ben," zeg ik zachtjes.

"Dat denk je maar Bill," zegt Levi en hij gaat recht zitten. "Je hebt in mij steun kunnen vinden die je in Tom niet kon vinden. Ik denk dat je, je gevoelens daarmee verward," zegt Levi zachtjes.

"Misschien," zeg ik met een zucht.

"Weet je wat, voordat de kinderen over een uur thuis zijn maak ik ons warme chocolademelk," zegt Levi dan en hij kleed zich aan waarna hij naar de keuken loopt en ik gebruik die tijd om mijzelf ook weer aan te kleden.

Wanneer Levi even later weer terugkomt drukt hij de mok met chocolademelk in mijn handen en ik kijk even naar hem en zie dat hij diep in gedachten is en ik vraag mij af waar hij aan denkt.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh god
    Wat een zooitje
    Niks heeft veel kapot gemaakt

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen