Foto bij Hoofdstuk 6 - No Way

Foto: outfit Montana in de avond

Ik voel de regendruppels tegen mijn voorhoofd aankomen terwijl ik snel door de straten van Londen loop. Vandaag is mijn eerste werkdag, en ik was best een beetje zenuwachtig. Wat nou als ik het niet goed doe? Ik ben er eindelijk aangekomen en ga snel naar binnen toe. Een oudere vrouw achter de bar ziet me binnenkomen en zwaait.

''Goedemorgen, kan ik je helpen?'' vraagt ze en ik loop naar haar toe.
''Hoi, uhm, mijn naam is Montana, vandaag is mijn eerste werkdag'' en ik voel de zenuwen steeds erger worden.
''Oh dat was ook zo! Helemaal goed, kom maar mee naar achter dan geef ik je wat werkkleding, oh en mijn naam is Cassy'' en ze gebaard met haar hand dat ik mee kan lopen dus ik loop haar achterna.
Er zit een man in de hoek van het kleine restaurantje zijn koffie te drinken en verder was er nog niemand, maar het is ook nog maar 8 uur 's ochtends.
Achter, in een soort magazijn, vraagt ze mijn kledingmaten en nadat ik heb geantwoord geeft ze me een blousje waar de naam van het koffie tentje op staat. En ik krijg een schortje.
''Je hebt een zwarte broek aan, mooizo, en verder je haar graag vast. Als je klaar bent kom maar naar voren, dan leg ik het je een en ander uit.'' zegt ze en ik knik.
Ze lijkt me een aardige vrouw. Ze is al wat ouder, klein en heeft een grappige ronde bril op. Ze doet me ergens wel denken aan mijn oma en dat geeft me een fijn gevoel. Maar ik neem aan dat er meer mensen werken hier toch? Ik trek snel de werkkleding aan en doe mijn haar in een hoge staart en loop dan weer naar voren toe en zie een andere werknemer nu ook achter de bar staan. Het is een jonge meid, van mijn leeftijd denk ik en ze heeft haar blonde haren in een knotje. Zodra ze me ziet loopt ze naar me toe en stelt ze zich voor.
''Hey ik ben Sarah, dit is je eerste werkdag toch?'' vraagt ze en ik knik.
''Klopt inderdaad, ik ben Montana'' antwoord ik terug en ze geeft een glimlach.
''Cassy kreeg net een telefoontje, ze vroeg me of ik je alvast wil inwerken, het is nu nog rustig dus zullen we maar meteen beginnen?'' vraagt ze en ik geef een instemmend geluidje.
''Nou als eerst heb je een kassa nummer, uhm even kijken welke je krijgt, oh ja jij hebt nummer 12. Daarmee kun je de kassa in.'' legt ze uit terwijl ze het laat zien op de kassa. ''Als er gasten binnenkomen begroet je ze en vraag je wat je voor ze kunt doen. Ze doen een bestelling en dat zet je in de kassa neer. Je vraagt altijd of ze het willen meenemen of hier op willen drinken zodat je weet of je het moet inpakken. En ja eh, dan komt eigenlijk het koffie maken. Ik denk dat je gewoon normaal koffie zetten wel lukt toch? Dat is gewoon op deze knop en de speciale soorten laat ik je vandaag wel zien als ze besteld worden, de basics leg ik wel even uit.'' en ze laat wat dingen op het koffie apparaat zien. Verder legt ze de basics zoals cappuccino, latte macchiato, espresso en alles met een smaakje uit.
''Nou is het nog een beetje bij te houden?'' vraagt ze en ze geeft me een glimlach.
''Uh jawel maar ik denk niet dat ik alles in een keer onthoud'' zeg ik eerlijk en meteen schud ze haar hoofd.
''Dat hoeft ook echt niet, het komt vanzelf wel als je het maar vaak genoeg hebt gedaan.'' stelt ze me gerust en ik knik.

Een paar uur en gemaakte koffies later is het eindelijk een beetje rustiger aan het worden. Ik moet zeggen, ik ben er aardig goed ingekomen vandaag. Een paar speciale koffies lukte me nog niet te maken maar Cassy zei dat ze me het morgen gaat leren. Verder lukte alles prima en bevalt me het harde werken goed, zoals het altijd al is geweest. Cassy en Sarah zijn super aardig en daar ben ik heel erg blij om. Er zijn nog twee anderen die ik nog moet ontmoeten deze week. Ik hoor het belletje van de deur en draai me om en tot mijn verbazing herken ik de gene die binnenkomt, het is Kay. Aan zijn gezicht te zien had hij niet verwacht mij hier tegen te komen, als werknemer.
''Ik wist niet dat jij hier werkte.'' zegt hij terwijl hij tegen de bar leunt.
''Vandaag is mijn eerste dag, kom je hier vaker koffie halen?'' vraag ik en hij knikt.
''Bijna altijd, ben benieuwd of het nog beter smaakt als jij het maakt'' en hij trekt voor de grap zijn wenkbrauwen op en ik rol mijn ogen.
''Wat voor koffie wil je?'' vraag ik terwijl ik me een beetje ongemakkelijk voel. Als hij maar niet met een hele moeilijke koffie komt, dan sta ik natuurlijk weer voor schut.
''Een gewone koffie graag, zwart. En om mee te nemen'' zegt hij en ik zucht opgelucht, gelukkig.
Ik maak de koffie klaar en geef het aan hem. ''Asjeblieft, dat word dan 2,70.'' zeg ik
Hij betaald zijn koffie en steekt dan ineens zijn vinger omhoog alsof hij nog wat wilt zeggen. Ik kijk hem vragend aan.
''Bijna vergeten, ik geef vanavond een klein feestje, er komt een groepje vrienden langs. Als je ook wil komen?'' vraagt hij en hij bijt op zijn lip.
''Uhm, ik denk het niet, sorry. Het is een maandag'' antwoord ik terug en hij haalt zijn schouders op. No way dat ik naar zijn appartement toe ga en al helemaal niet naar een feestje met zijn vrienden. Dat ik in hetzelfde gebouw als hem woon is al erg genoeg, maar heb ik geaccepteerd. Nu hoef ik geen dikke vrienden met hem te worden.
''Jammer, mocht je je bedenken ben je altijd welkom. Ik zou het leuk vinden'' zegt hij en loopt naar de deur. ''Misschien tot vanavond, Montana'' zegt hij nog en loopt naar buiten. Ik schud mijn hoofd. Ik ga er echt niet heen.

''Was dat je vriendje?'' hoor ik dan Sarah achter mij vragen. Snel schud ik mijn hoofd.
''Absoluut niet'' zeg ik en ze lacht.
''Hmm jammer, hij is knap'' zegt ze terwijl ze hem na kijkt. Ik kijk haar vragend aan.
''Vind je? Dan mag je hem van mij hebben.'' en ze haalt haar schouders op.
''Dat onthoud ik'' zegt ze en we schieten in de lach.
Ik ben echt blij dat ze hier werkt, ze zou nog wel is een vriendin van me kunnen worden.

Als ik aan het einde van de middag vrij ben en terug naar huis loop bel ik met Hannah en vertel haar over mijn eerste werkdag en over wie er langs was gekomen. Natuurlijk zegt ze dat ik me aanstel en dat hij wel aardig is en dat ik gewoon naar het feestje toe moet gaan om ook wat nieuwe vrienden te maken. Maar echt niet dat ik naar een feestje van Kay Dixon ga, hij is nog steeds niet uit te staan. Eindelijk weer aangekomen in mijn appartementje hoor ik dat ik een berichtje kijk en ik kijk op mijn telefoon, het is van Hannah.
Hannah: Oke ik heb een geweldig idee...wat nou als ik mee ga naar dat feestje!! Dan moet je wel gaan want het is altijd gezellig met mij! xx
Ik schud mijn hoofd als ik haar berichtje lees en plof op de bank neer. Natuurlijk is het altijd leuk met haar maar waarschijnlijk verpest Kay zijn aanwezigheid het toch wel weer. Twijfelend laat ik mijn vingers over mijn telefoon gaan, wat zal ik doen? Heb ik zin in een avond vol irritatie? Nee. Maar heb ik zin in een avond moeilijk in slaap te komen door lawaai wat misschien van het feestje wegkomt? Ook niet. Misschien ontmoet ik wel andere leuke mensen en dan ontwijk ik Kay gewoon zodra hij irritant begint te doen. Ik haal mijn schouders op en besluit wat terug te sturen naar Hannah.
Montana: Oke we gaan, maar je blijft bij me en we maken het niet te laat...beloofd?
Hannah: Yesss beloofd!! Ik kom zo jou kant en dan gaan we samen heen, goed?
Montana: Is goeed, tot zo x

En ik lach naar mijn beeldscherm wetende dat de avond sowieso wel leuk gaat worden met Hannah. Ik spring nog even snel onder de douche zodat ik me wat frisser voel en doe een lichte make up op en stijl mijn haar. Dan loop ik naar mijn kledingkast om te kijken wat ik aan ga doen en haal er een simpel maar leuk zwart jurkje uit, doe hem aan en doe er nog een spijkerjasje bij aan en als schoenen mijn Stan Smith. Comfortabel en sexy samen, precies hoe ik het graag heb. En ik lach in mezelf. Ik hoor de deur open gaan en zie een enthousiaste Hannah binnen komen en ik schud lachend mijn hoofd.
''Zin in merk ik?'' en ze knikt lachend.
''Ik heb altijd zin in een feestje.'' zegt ze.
''Ik ook, maar ik blijf niet te laat. Het is wel een maandag en moet morgen weer werken'' zeg ik en ze haalt haar schouders op.
''Dat zullen we zien'' zegt ze lachend en samen gaan we naar beneden.


Vanaf het volgende hoofdstuk wordt het wat spannender!:)Wat vinden jullie tot nu toe van Montana?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen