Bill POV.

Ik drink van de chocolademelk en kijk af en toe even naar Levi. "Tom zingt tegen z'n buik, dat deed hij bij z'n vorige zwangerschappen niet," zeg ik zachtjes.

"En jij, deed jij dat wel?" Vraagt Levi.

"Ja, ik wel," zeg ik eerlijk.

"Misschien heeft hij dat nu pas overgenomen. Het hoeft er niet per se aan te liggen dat hij extra blij zou zijn dat hij zwanger is van Nils. Ik denk namelijk dat, dat onzin is. Ik zie geen reden waarom dat specifieke aspect hem er extra blij mee zou maken," zegt Levi.

"Ja, waarschijnlijk heb je gelijk. Misschien ben ik wel het probleem dat ons huwelijk aan het stuk lopen is," zeg ik zachtjes.

"Dat zeg ik ook weer niet," zegt Levi en ik zucht even.

"Ik ga maar weer," zeg ik dan en ik druk een kus op Levi z'n wang waarna ik vertrek.Een aantal weken later vertrek ik zonder wat tegen Tom te zeggen naar Levi toe en zodra ik daar ben loop ik gelijk naar binnen. Ik pak de zwangerschapstest uit mijn tas en laat die aan Levi zien. "Jij en ik krijgen een baby," zeg ik dan, maar in plaats van een blije reactie begint Levi te huilen en ik stop de test weer weg. "Je denkt aan je baby," zeg ik zachtjes en Levi knikt even.

"Denk jij dan niet aan Ruben? Hij was je laatste zwangerschap," zegt Levi zachtjes.

"Natuurlijk denk ik aan hem," zeg ik waarna ik mijn armen om Levi heen sla. "Maar ik ben ook blij. Blij dat ik jou dit kindje kan geven. Ik weet dat je er nog in ieder geval één wou en nu je zelf niet meer zwanger kan worden," zeg ik zachtjes en Levi legt zijn hand op mijn buik waarna we ons verliezen in het moment.


Tom is inmiddels aan het bevallen en ik heb zijn hand vast. Ergens wil ik hier geen eens bij zijn, maar als ik wil zien of ons huwelijk nog te herstellen is, is het misschien wel belangrijk dat ik erbij ben.

Na even is Oliver geboren. Ik kijk even naar het gezichtje en slik even. "Ik kan dit niet," zeg ik tegen Tom waarna ik weg snel.

"Bill! Bill, wacht!" Roept Tom nog, maar ik luister niet en zo snel als ik kan loop ik naar het huis van Levi en zodra hij de deur heeft opengedaan druk ik mijn lippen op die van hem en duw hem op een stoel. Ik trek mijn broek uit en ook die van hem waarna ik op zijn schoot ga zitten en ik begin hem weer te zoenen om er even later voor te zorgen dat hij in mij glijd en ik begin te bewegen en hoor Levi kreunen. Wanneer we allebei zijn klaargekomen blijf ik wel nog naakt op zijn schoot zitten.

"Sorry dat ik het vandaag zo makkelijk toestond," zegt Levi zachtjes.

"Daar ben ik juist blij om," zeg ik terwijl ik blijf zitten.

"We moeten praten," zegt Levi dan en ik knik waarna ik van z'n schoot afstap en mij weer aankleed en Levi doet precies hetzelfde. "Heb je, je vitaminen genomen?" Vraagt Levi dan en ik knik even.

"Natuurlijk. Ik doe alles om onze baby gezond te houden," zeg ik en Levi knikt.

"Heb je Tom al verteld dat je zwanger bent. En over het feit dat je nog een dochter hebt?" Vraagt Levi dan.

"Ik heb het geprobeerd, maar Tom begon elke keer over iets anders, dus op zo'n moment heb ik het er maar bij gelaten," zeg ik eerlijk en Levi knikt even. "Tom is net bevallen," beken ik dan.

"Moet je dan niet bij hem zijn?" Vraagt Levi en tranen beginnen over mijn wangen te lopen en Levi legt zijn arm om mij heen. "Vanwaar de tranen Bill?" Vraagt Levi.

"Oliver, h.hij, z'n ogen, neus en mond, het is bijna een kopie van Ruben," snik ik.

"Ruben leek op Nils en nu Tom z'n zoontje ook?" Vraagt Levi en ik knik langzaam. "Ik snap dat, dat lastig is, maar je moet je eroverheen proberen te zetten Bill zodat je terug kan naar Tom," zegt Levi.

"Wil jij mij dan echt niet? Ben ik zo onaantrekkelijk om iets mee te beginnen?" Vraag ik.

"Dat is het niet Bill. Jij bent waarschijnlijk de eerste in mijn dertig jarig bestaan waar ik gevoelens voor heb, waar ik verliefd op ben geworden. Het maakt mij niet uit dat je al 40 bent. Ik hou van jou, maar ik wil niet de man zijn die een huwelijk kapot maakt," zegt Levi.

"Maar dat heeft Nils al gedaan," zeg ik zachtjes.

"Ik wil dat je er eerst alles aan hebt gedaan om je huwelijk met Tom te redden. Werkt dat allemaal niet, dan ontvang ik je met open armen. Je hebt mij alles over jou en Tom verteld. Jullie hebben al zoveel meegemaakt. Als je nu zonder na te denken met mij verder gaat, dan weet ik dat er altijd een punt komt waarop je naar Tom terug gaat. Al is dat pas over 2, 5 of zelfs 10 jaar, dat punt komt er, net zoals dat punt er na al jullie uitdagingen is gekomen. Ik zal voor nu niet voor mijn eigen geluk kiezen, maar voor dat van jullie. Als je wat kwijt wilt over wat dan ook, dan ben ik er. Ik zal er zijn wanneer je moet bevallen en bij andere dingen waar ik bij hoor te zijn," zegt Levi.

"Maar als Tom mij niet eens kan troosten, mij niet kan steunen, wat heeft het dan nog voor een nut om mijn huwelijk proberen te redden? Jij bent geweldig voor mij geweest. Bij jou voel ik mij fijn en aangezien ons 10 jaar leeftijdsverschil jou niet uitmaakt," zeg ik.

"Jij bent ook geweldig voor mij geweest, maar het is beter zo Bill. Over een paar maanden zal je mij bedanken dat ik je heb aangemoedigd om jullie huwelijk te redden in plaats van jou als mijn lief te nemen," zegt Levi en ik zie tranen in zijn ogen staan. "Vanaf vandaag hebben we geen seks meer, geen gezoen meer en gaan we gewoon met elkaar om zoals goede vrienden met elkaar omgaan," zegt Levi.

"Ik wil dat toch niet kwijt Levi," zeg ik.

"Sorry Bill, over een paar maanden evalueren we wel hoe het gaat en zien we wel verder," zegt Levi.

"Kan je dan met mij meegaan naar Tom en Oliver?" Vraag ik.

"Ik heb nog twee uur voordat de kinderen thuiskomen, dus ja, is goed. Als ik tenminste mee ga als gewoon een goede vriend," zegt Levi en ik knik even. Ik weet niet of het nog goed kan komen tussen mij en Tom, maar als Levi wilt dat ik dat eerst probeer voordat hij en ik iets zouden kunnen worden, dan doe ik dat. Levi is misschien wel 10 jaar jonger, maar soms lijkt hij een stuk verstandiger dan dat ik ben.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Levi heeft een punt
    En zorgt ervoor dat niet weer grote ruzie komt

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen