Tom POV.

Het is inmiddels december en ik ben op zolder naar de kerstspullen aan het kijken. Ik besluit ze dan maar gewoon mee naar beneden te nemen. "Tom, wat doe je?" Vraag ik wanneer ik met de eerste kerstspullen beneden kom.

"De kerstsfeer in huis brengen," zeg ik dan.

"Tom, ik wil dat niet. Je weet wat er vorig jaar met kerst is gebeurt," zegt Bill en ik zie de tranen in zijn ogen. Ik zet daarom de twee dozen op de grond en loop naar Bill toe.

"En herinner je, je nog wat er daarvoor gebeurde? Hoe blij de kinderen waren met hun cadeautjes. Hoe gelukkig wij waren waarna we onze kindjes hebben verwekt. Wat er daarna is gebeurt zal niet meer gebeuren, want we houden de deuren gesloten. Het wordt gewoon weer net zo gezellig als dat kerst voor jou altijd is geweest," zeg ik en ik zie Bill dan toch even knikken waarna ik een kus op z'n wang druk.

"Okay, raak de dozen niet aan. Jij zou toch alles maar verkeerd neerzetten, ik regel het," zegt Bill en ik glimlach even. Zo ken ik hem weer. Dan beginnen Tirza en Maria te huilen en ik glimlach even naar Bill.

"Ik ga wel, dan kan jij vast beginnen met de kerstversiering. Ik zal de rest dan zo nog van zolder halen," zeg ik en Bill knikt waarna ik naar het kamertje van de tweeling loop. "Zo meiden, kom maar bij papa," zeg ik dan en ik til Tirza en Maria op. "Jullie hebben beide een schone luier nodig he," zeg ik en ik loop naar de woonkamer. "Bill, kan je Tirza heel even overpakken?" Vraag ik en Bill zet snel iets neer waarna hij Tirza van mij over pakt en ik geef Maria een schone luier en daarna volgt Tirza waarna ik ze weer in hun bedjes leg.

Wanneer dat gebeurt is loop ik naar zolder om de rest van de kerstspullen te pakken die ik ook allemaal beneden neerleg zodat Bill z'n gang kan gaan. "Papa, een vreemde man door poort naar mij kijken," zegt Samantha ineens die vanuit de tuin binnen komt gerend en ik leg mijn vinger op haar lippen en kijk even naar Bill die het gelukkig niet heeft gehoord.

"Ik kom wel even kijken," zeg ik en ik loop met Samantha mee de tuin in waar Timothy nog steeds op de schommel zit en ik open de poort, maar niemand is te zien. "Kom, we gaan weer binnen spelen, het is toch koud," zeg ik en Samantha gaat naar binnen en Timothy gaat met tegenzin ook van de schommel af om naar binnen te gaan en ik check nog even of de poort goed dichtzit waarna ik ook weer naar binnen ga.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Anis moet weg wezen!
    Ik doe hem wat

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen