Tom POV.

Bij het aquarium aangekomen koop ik de kaartjes, ook al is Ben op zijn leeftijd nog gratis. Ik neem de jongens dan mee naar binnen. "Kijk, mooie visjes he," zeg ik.

"Ik visje hebben!" Roept Ben en ik lach even.

"Wie weet vind je papa visjes ook leuk," zeg ik dan en Ben lacht naar mij. "Maar deze visjes zijn niet voor thuis," zeg ik, want deze visjes hebben meer ruimte nodig dan een aquarium in huis kan bieden.

"Papa, ik moet plassen," zegt Mark ineens naast mij.

"Okay, kom, we gaan op zoek naar een wc," zeg ik en ik til Ben op zodat we wat sneller naar een wc toe kunnen lopen. "Ik wacht hier op je, goed schat?" Vraag ik en Mark knikt waarna hij in de wc verdwijnt.

"Jij ook plassen Ben?" Vraag ik dan.

"Ik al gedaan," zegt Ben en dan pas besef ik dat mijn shirt nat is.

"Als je moet plassen moet je dat zeggen he lieverd," zeg ik en Ben knikt even, het is maar een geluk dat ik voor iedereen wel wat schoons mee heb genomen, gewoon omdat je nooit zeker kan zijn met kleine kinderen. "Mark, wacht jij hier?" Vraag ik wanneer hij klaar is en hij knikt even waarna ik met Ben een wat ruimer hokje in loop. En doe z'n broek en onderbroekje uit waarna ik hem met een doekje wat schoon maak om daarna een schoon onderbroekje en broek aan te doen en bij mijzelf doe ik een schoon shirt aan.

Wanneer ik met Ben uit dat hokje ben neem ik Mark ook weer met mij mee zodat we nu naar de echt grote vissen toe kunnen.Na het dagje in het aquarium neem ik de jongens mee naar een restaurant. "Papa, lust ik dit?" Vraagt Mark ineens, het is vrij handig dat er plaatjes bij staan. Hij begint al een beetje te lezen, maar de woorden op een menukaart zijn nog te lastig.

"Ik denk dat, dat wat te taai is. Wat dacht je van de kinderschnitzel?" Vraag ik dan. "Daar zitten frietjes bij en je kan er chocomelk bij nemen," zeg ik en Mark knikt even.

"Papa, lust ik dit?" Vraagt Ben en ik lach even, het is duidelijk dat hij Mark na zegt.

"Dat lust jij zeker niet," zeg ik lachend. "Ik zou voor de aardappelen met kipnuggets gaan," zeg ik en Ben knikt even en zodra dat rond is kan ik de bestelling doen.

Zodra het eten op tafel ligt help ik Mark met z'n schnitzel te snijden en ik besluit zelfs de aardappelpartjes en nuggets voor Ben te snijden. Hoe kleiner hoe beter, want ik wil niet dat Ben zich straks verslikt.

"Papa, ik weer geplast," zegt Ben vlak na het eten. Blijkbaar is vandaag zo'n dag dat z'n zindelijkheid hem wat in de steek laat, alleen heb ik niet nog een reservebroek meegenomen.

"Dan maar geen toetje," zeg ik en ik til Ben van de stoel af die ik goed schoonmaak waarna ik de kinderen mee neem naar huis.


Thuis doe ik maar gelijk Ben z'n luier om en ook z'n pyjama aan en ik leg hem in het bed waar hij de laatste keer ook sliep. "Slaap lekker he jochie," zeg ik en ik druk een kus op z'n wangetje.

"Slaap lekker papa," zegt hij en ik besluit hem ook nu niet te verbeteren waarna ik de kamer uitloop om ook Mark in te stoppen.


De volgende ochtend zit ik met de twee jongens aan tafel totdat Ben met de yoghurt begint te gooien. "Liefje, hier gooien we niet met dingen, okay?" zeg ik en Ben knikt gelijk waarna hij de rest van de yoghurt gewoon in z'n mond doet, of toch voor een deel. Ik pak een doekje en veeg Ben z'n mondje wat af waarna ik ook de tafel schoon veeg. "Okay, nu is het tijd om naar huis te gaan," zeg ik tegen Ben.

"Ik niet naar huis willen," zegt hij.

"We gaan vast vaker nog wat leuks doen," zeg ik een aangezien Veronica deze ochtend heeft gesmst dat ze ziek is zit er niks anders op dan dat ik Ben thuis breng.

Ik neem Mark en Ben met mij mee totdat ik voor de deur sta en ik druk op de bel waarna de deur opengaat. "Bill," zeg ik zachtjes waarna ik even naar beneden kijk.

"Er is iets dat je moet weten," zegt Bill na een lange stilte tussen ons.

"Hmm?" Vraag ik.

"Ik ben zwanger," zegt hij en mijn ogen worden groot.

"Ik kan dit niet," zeg ik waarna ik wegloop.

"Papa, papa!" Hoor ik Ben achter mij roepen waardoor ik stil blijf staan. Voorzichtig draai ik mij dan om en loop langzaam terug om Ben een knuffel te geven.

"Hij noemt je papa," zegt Bill zachtjes.

"Ja, sinds gisterenavond tijdens het eten ineens, daarvoor was het nog telkens gewoon Tomi. Ik denk dat hij Mark na praat," zeg ik en Bill knikt even en ik zie pijn in zijn ogen. "Oh, ehm, Ben had gisteren trouwens twee plas ongelukjes," zeg ik.

"Oh, Ben, dat heb je normaal nooit," zegt Bill en hij tilt Ben op die z'n hoofd op Bill z'n schouder legt.

"Okay Bill, ik ben er nog lang niet klaar voor, maar, ik doe mijn best om op tijd te kunnen accepteren dat jij en ik een kindje krijgen, maar voorlopig is zo min mogelijk contact het beste," zeg ik.

"Okay, dat respecteer ik. Ik weet hoe belangrijk je vrouw voor je was, of is, en ik snap dat je tijd nodig hebt, dus die geef ik je," zegt Bill dan zachtjes en ik knik even dankbaar. Bill respecteert eigenlijk bijna altijd alles, misschien had ik na die ene nacht naar hem moeten luisteren in plaats van hem gelijk weg te sturen, maar dat is niet meer terug te draaien. Ik ben in veel gevallen een goede vriend voor hem geweest, maar misschien is hij eigenlijk de betere vriend geweest.

Ik geef uiteindelijk Ben nog een laatste kus op z'n wangetje waarna ik met Mark naar huis vertrek.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Yeah!!
    Ik vind die kinderen zo lief!!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen