Bill POV.

Wanneer ik na een week weer thuis ben komt Tom gelijk bij me langs. "Wat is er zo dringend?" Vraagt Tom gelijk.

Ik pak het boek dat ik van mijn moeder heb gekregen en geef het aan Tom. "Ik ben anders," zeg ik zachtjes, bang dat Tom wegrent bij dat nieuws. Zeker omdat we nog niet officieel een koppel zijn heeft hij die kans nog.

"Anders zijn is toch goed?" Vraagt Tom en hij leest de achterkant van het boek.

Wanneer Britney begint te huilen sta ik op en loop ik naar boven. "Hey liefje, het is okay," zeg ik en ik verschoon haar luier en ga dan naar beneden. Over anderhalf uur hoeft ze pas gevoed te worden.

"Kan je echt ziek worden wanneer je niet bij je ware lief bent?" Vraagt Tom dan.

"Ja, ziek genoeg om naar het ziekenhuis te moeten of in het ergste geval zelfs te sterven," zeg ik zachtjes.

Ik ga dan weer naast Tom zitten en pak z'n hand en leg die op mijn buik waardoor mijn buik begint op te lichten. "Je draagt mijn kind," gokt Tom dan en ik knik even.

"En jij bent de ware, mijn buik ligt alleen op bij een zwangerschap als ik zwanger ben van mijn ware en die ook nog eens mijn buik aanraakt," zeg ik.

"Na zo kort al?" Vraagt Tom verbaasd en ik knik en ik weet dat het voor een normaal mens moeilijk is om te begrijpen. Normale mensen gaan nogal eens over van de één naar de ander, maar bij mij kan dat niet meer. Als ik zelf nu zou vreemdgaan ga ik dood, gaat Tom vreemd word ik ziek.

"Ik weet dat we onze date nog maar iets meer dan een week geleden hadden, maar ik moest dit nu al met je delen. Lees dat boek zodat je mij begrijpt. Afgelopen week heb ik mijzelf beter leren begrijpen," zeg ik en Tom knikt even.

"Als ik dingen verzwijg kan je ook ziek worden staat hier," zegt Tom.

"Klopt," zeg ik.

"Over wat voor een dingen gaat dat dan?" Vraagt Tom.

"Over alles. Ik weet dat normale mensen er van houden om nog wat dingen voor zichzelf te houden, maar ik wil niet ziek worden," zeg ik zachtjes.

"Okay. Dan zal ik maar gelijk iets belangrijks zeggen," zegt Tom zachtjes en ik knik even. "Die twee foto's die je zag, dat waren mijn dochtertjes, Kate van 3 en Lieke van 4. Ik zie ze maar één keer per maand, maar ze zijn een deel van mij. Ik wil ook niet dat je ziek wordt. Normaal zou ik dit niet vertellen wanneer ik iemand nog maar net date, maar aangezien jij anders bent dan anderen wil ik geen risico nemen."

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Tom pakt wel heel goed op!!
    Gelukkig maar!!

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen