Bill POV.

Er is al een week voorbij gegaan en zoals verwacht word ik buiten de gehele zaak tegen Tom gehouden. "Vandaag geven we weer voor het eerst in 3 jaar tijd iemand de doodstraf!" Hoor ik buiten de stem van mijn vader roepen en zo snel als ik kan ren ik naar buiten. De strop hangt al om Tom z'n nek, wat betekent dat het niet lang meer kan duren. Waarom heb ik niks gemerkt?

"Stop!" Hoor ik ineens iemand achter mij roepen.

"Mijn prins?" Vraag ik verbaasd wanneer ik besef dat het William was die stop riep.

"Laten we hem in de kerker opsluiten. Misschien komt hij nog eens van pas," zegt William waarna hij wegloopt.

De wachten halen de strop dan rond Tom z'n nek weg waarna ik naar hem toe ren en mijn armen om hem heen sla. "We nemen hem nu mee," zeggen de wachten waarna ik Tom loslaat.

"Ik hou van je," fluister ik hem nog toe.

"Ik ook van jou," reageert hij waarna hij toch echt wordt meegenomen.Een aantal maanden later.

Voor het eerst sinds Tom in de kerker is opgesloten mag ik bij hem van William. Het verbaasd mij dat hij het toe laat, maar hij weet ook dat hij genoeg macht over mij heeft waardoor hij het durft toe te laten. De wachten openen de deur waarna ik naar binnen stap. "Bill?" Vraagt Tom verbaasd en hij staat op vanaf het erg onaangenaam uitziende bed. Ook al is hij gewend om in een tent te slapen, dus dan kan dit ook.

"Ik mocht jou bezoeken van prins William," zeg ik en ik zie Tom even naar mijn buik kijken.

"Het is jullie toch gelukt," zegt Tom.

"Het is jouw kind Tom en William weet dat ook. Dat is de reden waarom hij voorkwam dat jij de doodstraf kreeg," zeg ik.

"Daar moet meer achter zitten," zegt Tom.

"Dat zit er ook. Hij kan helemaal geen kinderen krijgen en hij ziet jou als de persoon die ons daarbij kan helpen," zeg ik zachtjes.

"Oh, okay," zegt Tom zachtjes en ik pak zijn hand om die op mijn buik te leggen.

"Ik verzin wel wat voor de toekomst," zeg ik, ook al weet ik nog steeds niet wat. Ik pak dan een foto van Benjamin en geef die aan Tom. "Die is voor jou," zeg ik waarna ik een kus op z'n wang druk om daarna te vertrekken.


Juliana de afgelopen nacht geboren, maar wanneer ik de volgende ochtend wakker word merk ik dat ik afgelopen nacht geen enkele keer wakker ben geworden. "Mijn prins, waar is Juliana?" Vraag ik dan.

"Ik zei toch dat ik geen dochters wou," zegt William.

"Waar is ze!?" Roep ik dan uit.

"Bij Tom," zegt hij en gelijk ren ik naar de kerkers waar ik gelijk word binnen gelaten. Ik zie Tom met onze kleine meid in z'n armen en blijf in stilte toekijken. Ik wil dat Tom Juliana kan zien opgroeien, maar de kerker is geen plek voor een kind om op te groeien. De hele tijd donker, weinig ruimte. Het is nu nog belangrijker dat ik met een oplossing kom voor ons allemaal.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  Omg William is echt erg
  Gelukkig liet die Tom leven
  Maar die meid dumpt die!!
  Bill moet Tom en haar weg halen!

  2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen