Tom POV.

Wanneer ik de volgende dag wakker wordt kijk ik even naar Leon die naast mij nog ligt te slapen. Het lijkt erop dat dit de eerste nacht sinds de miskraam was dat Leon weer echt een hele nacht heeft doorgeslapen.

Hij draait wat totdat ik z'n ogen langzaam open zie gaan. "Goedemorgen," zegt hij zachtjes en ik druk mijn lippen op die van hem.

"Goedemorgen schat," zeg ik terwijl ik mijn vingers over z'n wang laat glijden.

"Weet je nog de dag dat we elkaar ontmoetten?" Vraagt Leon ineens uit het niets.

"Natuurlijk weet ik dat nog. Jouw eerste werkdag," zeg ik.

"Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Ik had toendertijd nooit durven dromen dat we op een dag getrouwd zouden zijn," zegt Leon.

"Ik voel een maar komen," zeg ik dan.

"Maar ik weet ook dat ik Bill niet kan vervangen. Dat heb ik nooit gekund," zegt Leon verdrietig.

"Maar ik hou van je, dat weet je toch," zeg ik.

"Maar niet zoveel als dat je van Bill houdt. Ik weet dat Bill jou meerdere keren heeft teleurgesteld en dat is vast de reden waarom je aan mij vasthoud, omdat ik dat nooit zou doen, maar het is niet de juiste reden," zegt Leon.

"Maar ik kan met jou getrouwd blijven en Bill gewoon gaan daten," zeg ik, maar Leon schudt z'n hoofd.

"Het is tijd dat we allebei inzien dat je niet uit medelijden bij mij moet blijven of omdat je, je verplicht voelt vanwege onze kinderen. Je hebt ook kinderen met Bill en Julia kan hier blijven," zegt Leon.

"Je bent zo dapper, weet je dat," zeg ik.

"Ik moest gewoon één keer helder denken. Ik hou van je en dat zal ik altijd blijven doen," zegt Leon en ik sla mijn armen om hem heen.

"Ga met Bill trouwen Tom, dat had je vanaf het begin moeten doen," zegt Leon.

"Zover ben ik vooralsnog niet," zeg ik en Leon knikt begrijpend waarna ik uit bed stap. "Dank je," zeg ik en Leon knikt even. Ik weet dat dit Leon pijn doet, maar na de scheiding zal ik wel weer gewoon z'n beste vriend zijn, als hij dat toelaat tenminste.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Vind echte dappere set van Leon

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen