Bill POV.

Ik loop dan dichter naar Tom toe waardoor hij opkijkt. "Je zal wel geschrokken zijn," zegt Tom zachtjes.

"Ja, William is niet altijd even slim, maar aan de andere kant. Hij wist natuurlijk dat ik dit niet zou goedkeuren. Hoe graag ik Juliana ook bij jou zou willen hebben," zeg ik.

"Dat snap ik helemaal," zegt Tom en hij geeft Juliana een kusje.

"Mijn prins, uw vader wilt u spreken," zegt ineens één van de wachten en ik knik even.

"Tomi, jij zorgt goed voor d'r he? Heb je hier eigenlijk wel alles? Ze moet regelmatig een flesje," zeg ik.

"Alles is geregeld, op zonlicht na komt ze niets tekort bij mij," zegt Tom en ik knik even. Ik geef Tom nog snel een zoen en wrijf Juliana liefdevol over d'r wangetje waarna ik naar mijn vader vertrek.

"Vader, u wou mij spreken?" Vraag ik wanneer ik zijn kamertje binnenkom en hij wijst naar de stoel dat ik daar moet plaatsnemen. Ik zet mij dan ook gelijk neer.

"Mijn zoon, ik ben ernstig ziek," begint mijn vader en ik kijk hem geschrokken aan. Ik ben het bijna nooit eens met mijn vader, maar ik hou wel van hem. "Vanaf volgende week ben jij koning van ons land," zegt hij.

"Zo snel al?" Vraag ik, ik had altijd verwacht dat ik wel zou hebben totdat ik minstens 40 zou zijn, en ik hoopte nog later.

"Sorry mijn zoon, maar het moet voordat ik sterf," zegt hij en ik slik even.

"Hoelang heeft u nog vader?" Vraag ik.

"Twee maanden, hooguit drie," zegt hij waarna ik de hand van mijn vader vastpak. "Je was weer bij die Tom he?" Vraagt mijn vader en ik knik even. "Je houdt echt van hem, niet?" Vraagt hij en opnieuw knik ik bevestigend. "Als we prins William niet laten tekenen heb jij meer macht dan hij, althans zolang jullie niet in zijn koninkrijk zijn. Je moet alleen wel altijd met hem of een andere prins of koning getrouwd blijven, maar misschien kan je Tom en Juliana dan op z'n minst in de andere vleugel laten slapen. Ook al wilt jouw man geen dochters, ik wil wel het beste voor mijn kleindochter," zegt mijn vader en ik knik dankbaar. Of hij tot dit besef komt omdat hij stervende is of dat het hem om z'n kleindochter gaat, ik ben opgelucht dat ik nu geen oplossing meer hoef te zoeken.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Omg die vader heeft tenminste een plan
    Maak snel een wet aan!!!
    Dat moet die doen

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen