Bill POV.

Tom neemt mij mee naar de woonkamer en ik kijk hoe hij even diep in en uit ademt. "Je weet dat ik jou nooit wat zou doen he? I.Ik moest jou weg krijgen bij dat briefje," zegt Tom waarna hij met z'n hand door z'n haar gaat.

"Vertel mij dan wat er speelt," zeg ik in de hoop dat Tom uitspreekt wat er speelt.

"Ik kan je niks zeggen, okay? Als je naar de politie gaat, het is een te groot risico," zegt Tom. Hij moest eens weten dat ik van de politie ben. Dan zou hij mij vermoedelijk wel overhoop schieten en ik heb geen wapen als verdediging bij me, ook al heb ik andere trucjes.

Ik leg even mijn hand op mijn buik. "Heb je last van je buik?" Vraagt Tom ineens en gelijk haal ik mijn hand weer weg.

"Nee, ik liet mijn hand daar gewoon rusten," zeg ik en Tom knikt even. Hij komt dan naast mij zitten en neemt mijn handen in die van hem. Ik kijk hem even aan waarna hij zijn lippen op die van mij drukt en ik zoen hem zachtjes terug.

"Hoe gaat het met Jack?" Vraagt Tom.

"Het gaat goed," zeg ik en Tom knikt tevreden. Het verbaasd mij dat Tom zo geïnteresseerd is in Jack.

"Weet je Bill, jij bent het beste wat mij in tijden is overkomen," zegt Tom en ik glimlach even totdat z'n gsm ineens gaat. "Sorry, ik moet deze opnemen," zegt Tom en hij loopt naar het halletje waarna ik stilletjes achter hem aanloop om het gesprek af te luisteren. "Luna, wat heb je nu weer gedaan?" Hoor ik Tom vragen. "Op deze manier blijven we gevaar lopen. Het is nu niet alleen maar jou meer om te beschermen en de combinatie wordt knap lastig als ik jou tegenover hem moet beschermen," zegt Tom zuchtend. "Ja, okay, we duiken onder, voorlopig," zegt Tom en wanneer hij weer ophangt ga ik snel terug naar de bank en doe net alsof ik daar alle tijd ben blijf zitten.

"Is alles okay?" Vraag ik onwetend.

"Nja, gewoon mijn dochter," zegt Tom.

"Je hebt d'r afgestaan, hoe is het dan zo gekomen dat je nu toch weer best veel contact hebt?" Vraag ik.

"Oh, nja, het was altijd afgesproken dat ze haar over mij mochten vertellen wanneer ze 15 werd, vandaar," zegt Tom, maar het is duidelijk dat hij niet het hele verhaal wilt doen. "Ik vrees dat we elkaar voorlopig even niet kunnen zien," zegt Tom.

"En je baan dan?" Vraag ik.

"Ik regel wel wat," zegt Tom en hij kijkt even naar buiten. "Je kan beter zo snel mogelijk naar huis gaan," zegt Tom en ik knik maar.Die avond wanneer Jack op bed lig video bel ik even met mijn baas. "We moeten de missie tijdelijk on hold zetten. Tom is met z'n dochter ondergedoken. En voordat je vraagt hoe en wat, dat weet ik niet," zeg ik.

"Wat zegt je gevoel?" Vraagt mijn baas dan.

"Dat z'n dochter, Luna, dingen heeft gedaan en hij haar beschermt en waarschijnlijk zelfs de schuld op zich zou nemen mocht het zover komen," zeg ik.

"Interessant, terwijl we wachten op Tom z'n terugkeer zullen we eens goed onderzoek doen naar z'n dochter," zegt hij.

"Okay, ze heeft wel een andere achternaam die ik niet weet. Waarschijnlijk van d'r adoptieouder," laat ik weten.

"Okay, we zetten er wel iemand op," zegt mijn baas dan.

"Oh, en baas, ik ben zwanger," zeg ik dan maar, dan heb ik dat vast achter de rug. "Het kind is van Tom, maar vanzelfsprekend ga ik hem dat nooit vertellen," zeg ik en ik zie mijn baas knikken.

"Bedankt voor je eerlijkheid," zegt hij waarna het tijd is om af te sluiten. Ik heb wel het gevoel dat Tom echt om mij geeft, maar Luna is belangrijker voor hem dan een mogelijke liefde en alleen dat feit maakt Tom al gevaarlijk. Hij richtte nota bene een pistool op mij omdat ik mijn oog liet vallen op een briefje afkomstig van z'n dochter.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh god
    Dat kan toch niet goed gaan!!

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen