Bill POV.

De volgende dag zit ik tegenover mijn baas. "We kennen Tom z'n verhaal. Zeg eens Bill, wat is jouw verhaal?" Vraagt mijn baas.

"Het was Luna," zeg ik zachtjes.

"Tom z'n dochter?" Vraagt hij en ik knik even.

"Ze had het op mij gemunt, maar Tom sprong ervoor. Hij heeft mogelijk mijn leven gered," zeg ik. "Ik hoop dat we Tom er buiten kunnen laten. Hij is gewoon een vader met een schuldgevoel die dacht, of denkt dat hij er goed aan doet om z'n dochter te beschermen. Tom is niet gevaarlijk. Het is van belang dat Luna en die vrienden van haar worden gepakt, laat Tom verder maar aan mij over," zeg ik.

"Weet je het zeker?" Vraagt mijn baas.

"Er zijn geen bewijzen dat Tom er wat mee te maken heeft," zeg ik waarna ik opsta. "Dus focussen we ons op die jeugdbende," zeg ik waarna ik wegloop.

Zodra ik buiten sta pak ik mijn telefoon en bel ik snel een goede vriend, die toevallig advocaat is. "Kan ik jou om een dienst vragen?" Vraag ik.

"Natuurlijk, vrienden krijgen altijd korting, dat weet je," zegt Georg, zoals mijn goede vriend heet.

"Mooi. Er is dit meisje, bijna 17, of misschien net 17. Ze heeft verschillende moorden gepleegd met een bende. Ik weet niet precies bij hoeveel zij precies betrokken was, maar, voor de duidelijkheid, het gaat niet jouw taak zijn om haar proberen vrij te pleiten. Ik weet dat ze het verdient om de komende jaren met haar straf bezig te zijn, maar ik hoopte dat jij ervoor kan zorgen dat ze een straf krijgt waar ze ook echt van leert. Één waar ze echt als een beter mens uit kan komen," zeg ik. "Ze is nog niet officieel opgepakt, maar ik verwacht dat, dat snel gaat gebeuren," zeg ik daar nog achteraan.

"Okay, zodra ze is opgepakt stuur je mij alle gegevens, goed?" Zegt Georg dan.

"Zeker, alvast bedankt he," zeg ik waarna ik ophang.één week later.

Ik sta met Ryan voor Tom z'n huis en hij doet de deur open. Het is fijn dat hij alweer thuis is, ook al moet hij veel rusten. "Dat je hier nu met Ryan bent betekend niet dat ik niet meer kwaad op je ben omdat door jou mijn dochter is opgepakt," zegt Tom en ik doe de deur dicht en volg hem naar de woonkamer waar hij gelijk op de bank gaat zitten.

Ik leg Ryan in z'n armen waarna ik een stapeltje foto's naast hem neerleg. "De bovenste is een echo, en dan zijn er nog foto's van toen ik zwanger was en van de korte tijd die je hebt gemist sinds hij geboren is," zegt hij en hij knikt even, maar zegt verder niks. "Tom, wees nou niet kwaad op mij. Ik heb één van de beste advocaten voor haar geregeld." Ook al is die advocaat dan weliswaar één van mijn vrienden. "Tom, wees blij dat ik dit voor haar heb gedaan, of eigenlijk meer voor jou. Dit is hoe je haar helpt, zodat ze uiteindelijk over een aantal jaar haar leven kan beteren," zeg ik.

"Was haar straf lichter geworden als ik gelijk naar de politie was gegaan?" Vraagt Tom zachtjes.

"Waarschijnlijk, toendertijd was het één moord, nu zijn het er zeven. Dat brengt wel een zwaardere straf met zich mee. Ze was niet de leidster, toch?" Vraag ik.

"Nee, zeker niet," zegt Tom.

"Dat scheelt ook al in haar straf, normaal gesproken, want de hele bende is verantwoordelijk voor 19 doden. Zij is verantwoordelijk voor 7," zeg ik.

"Zes, die zevende was ze al vertrokken voordat het gebeurde," zegt Tom.

"Okay, zes, maar het ligt eraan hoe de rechter er naar gaat kijken, maar Georg zal dan z'n best doen dat ze op die zes moorden wordt afgerekend en zorgen dat ze een straf krijgt waar ze kan leren zichzelf te beteren. Ze zal alsnog jaren vastzitten, maar hopelijk komt ze er dan als een beter mens uit, maar het zou helpen als ze zou zeggen hoe ze hierin is terechtgekomen. Ze houdt haar lippen stijf op elkaar als daarnaar gevraagd wordt," zeg ik.

"Misschien kan ik het uit haar krijgen? Dat is namelijk iets wat ik eigenlijk ook niet weet," bekend Tom en ik knik even.

"Morgen om 10 uur in de ochtend kan je bij haar op bezoek," zeg ik en Tom knikt even waarna ik weer naar Ryan kijk die in Tom z'n armen in slaap is gevallen.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill is wel een schat!
    Hopelijk likt het Tom om er voor te zorgen dat Luna dat gaat zeggen!

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen