Tom POV.

Bij Leon druk ik maar op de bel, want ik weet niet of hij het prettig vindt als ik de sleutel nog gewoon blijf gebruiken. "Oh, Tom," zegt hij wanneer hij de deur heeft opengedaan waarna z'n blik op de kinderen valt. "Oh, sorry, het is zo'n gewoonte dat jij ze ophaalt," zegt Leon en ik zie dat hij zich schaamt.

"Het is niet erg. Ik kan ze nog steeds elke dag ophalen en dan hier brengen. Dat is echt geen punt," zeg ik.

"Vindt je het dan niet erg dat je daar extra tijd aan kwijt bent?" Vraagt Leon.

"Nee. Het is echt geen moeite," zeg ik en ik kijk naar de kinderen die naar binnen lopen. Tijdens school zullen ze hun speelgoed sowieso wel gemist hebben.

Leon geeft mij dan ineens een knuffel, maar hij laat mij ook snel weer los. "Sorry, ik mag je nu natuurlijk niet zomaar meer een knuffel geven," zegt Leon.

"Leon, luister eens. Ik vind het niet erg als je mij een knuffel geeft, okay? En Bill vindt het ook niet erg. Hij weet dat jij en ik vrienden blijven," zeg ik en Leon knikt even. "Maar wat heb je vandaag allemaal gedaan?" Vraag ik dan.

"In bed gelegen, voor Max gezorgd natuurlijk en gehuild," zegt Leon, die als hij het wil echt heel open kan zijn.

"Toch niet om mij?" Vraag ik.

"Misschien een beetje, maar voornamelijk nog steeds door de miskraam," bekent hij en ik knik. Ik weet dat, dat hem nog steeds dwars zit. Hij geeft zelfs zichzelf de schuld en vraagt zich af wat hij had kunnen doen om het te voorkomen. "Ik voel me ook zo beroerd en moe sinds de miskraam," zegt hij en ik knik even.

"Er zijn misschien minder kamers, maar de kinderen kunnen ook even bij mij en Bill slapen, totdat je, je minder beroerd voelt?" Stel ik voor.

"Dat hoeft echt niet. Ze geven mij afleiding. Als ik het niet red bel ik echt wel," zegt Leon.

"Okay, daar houd ik je aan. En als je eens met iemand over mij wilt klagen bel dan je zus," zeg ik.

"Als je wilt dat ze hierheen komt om jou de wind van voren te geven, dan moet ik dat vooral doen," zegt Leon en ik knik even.

"Okay, misschien zou je er dan een beetje positiviteit doorheen kunnen gooien," zeg ik en het is mij gelukt om een echte lach om Leon z'n gezicht te toveren, maar nu is het voor mij tijd om te vertrekken.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Gelukkig kan die nog beetje lachen

    4 dagen geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen