Bill POV.

"Ik blijf nog wel even. Ik ga niet het risico lopen dat Ryan weer wakker wordt wanneer ik hem weer van je over pak," zeg ik waarna ik voorzichtig naast Tom op de bank ga zitten.

"Ik wil echt een goede vader gaan zijn voor Ryan," zegt Tom ineens.

"En dat mag je ook worden. Als je een babykamer voor hem hebt ingericht mag hij ook hier af en toe wat langer blijven," zeg ik, want nu we die jeugdbende hebben opgerold verwacht ik dat Ryan hier gewoon veilig is. Ik moet Tom de kans geven om echt een vader voor Ryan te zijn.

"Dank je Bill. Toen Luna net was geboren. Ik was sowieso nog jong, maar ik kon haar ook amper aankijken omdat de verkrachting nog te diep zat. Nu is het lang genoeg geleden dat ik er mee om kan gaan en dan stond daar jaren later mijn dochter ineens op de stoep. Ze had problemen zei ze, maar ik wist toen nog niet waar ze precies in verzeild was geraakt, maar ik besloot haar te helpen. Misschien heeft ze mij wel alleen maar gebruikt als iemand die haar zou helpen. Misschien was het zelfs al haar plan om mij ervoor te laten opdraaien. Ze wist dat ik het niet zou ontkennen en jullie lead leed ook naar mij toe," zegt Tom.

"Weet je Tom. Toen ze jou per ongeluk neerschoot was ze bezorgd. Ik zag het in haar ogen en ik hoorde het in haar stem toen ze pap zei. Ze koos er alleen voor om te vluchten, maar volgens mij geeft ze wel echt om je. Je bent haar vader, ook al ken je haar nog niet zolang," zeg ik en Tom knikt even waarna een glimlach op z'n gezicht verschijnt.De volgende dag.

Tom POV.

"Je kan het Tom. En, je kent het doel?" Vraagt Bill en ik knik even. "Ik had je ook nog niet voorgesteld aan Georg. Dit is Georg, hij staat jouw dochter bij, maar eerst mag je alleen zijn met Luna," zegt Bill en ik schud Georg z'n hand snel waarna ik naar Luna toe mag.

"Pap, je bent okay!" Roept Luna uit en ze wilt opstaan, maar ze moet gelijk weer gaan zitten.

Ik ga dan tegenover haar zitten en leg mijn handen op die van haar. "Je had kunnen weten dat ik ervoor zou springen. Ik hou van jou en je weet wat ik voor jou heb gedaan en ik hou van Bill. Ik moest ervoor springen. Als ik dat niet had gedaan was Jack z'n papa verloren," zeg ik.

"Oh, sorry, ik wist niet dat hij een kind heeft. Je weet dat we alleen mensen zonder kinderen hebben gedood," zegt ze en ik knik even.

"En je hebt een halfbroertje, Ryan," vertel ik dan aan haar.

"Hoe?" Vraagt ze.

"Bill was zwanger geworden en nja, het is een schatje," zeg ik en ik laat haar een foto zien en ik zie de tranen in haar ogen.

Gelijk knippert ze die ook weer weg. "Een politieagent die zwanger wordt tijdens zijn missie van de verdachte. Dat is een goed verhaal," zegt ze en ik haal mijn schouders op.

"Ik weet niet of Bill van mij houdt zoals ik al snel van hem ben gaan houden. Het is al zeldzaam dat zoiets zo snel en makkelijk ontstaat. Ik weet wel dat hij om mij geeft. Hij regelt niet voor iedereen die hij heeft opgepakt of heeft laten oppakken een super dure en goede advocaat," zeg ik dan waarna ik de foto van Ryan weer terug pak. "Als je nog een deel van de jeugd van dit mannetje wilt meemaken, dan moet je vertellen hoe je bij deze bende terecht bent gekomen," zeg ik dan en ik kijk Luna afwachtend aan.

"Ik, toen ik 13 was werd ik verliefd op een jongen. Hij deed al slechte dingen, drugs dealen enzo, maar dat wist ik toen nog niet. Toen ik 14 was kregen we een zoon, ook al was ik bijna 15. Ik wou hem zelf per se opvoeden, maar een drugsdeal van mijn vriend liep mis en onze zoon, Jonathan, werd vermoord. Hij was nog maar een baby en, bij mijn vriend knapte er iets en ik ging er in mee. Ik was ook woedend. In het begin dacht ik dat het gewoon ging om wraak, daarna werd het al vrij snel meer dan dat, totdat die manier van leven een onderdeel van je wordt," zegt Luna.

"Totdat het je harteloos maakt, bedoel je?" Vraag ik.

"Ja, eigenlijk wel, of toch voor een groot deel," zegt ze en ik zucht even.

"En het is echt hoe het gebeurt is?" Vraag ik en ik zie Luna knikken.

"Deel het dan met Georg, het zal je helpen in je zaak," zeg ik.

"Wat maakt het nu uit of ik 10 jaar zit of 12 jaar?" Vraagt Luna.

"Bill zegt dat het ook 5 jaar kan worden omdat je nog jong bent," zeg ik.

"Ik zie wel," zegt Luna waarna ze schuin op de stoel gaat zitten zodat ze mij niet meer hoeft aan te kijken. Als zij haar verhaal zelf niet deelt, dan doe ik het.

"Maar nog één ding Luna. Jouw reactie op Bill. Was dat blinde paniek omdat hij een agent is?" Vraag ik en Luna knikt even waarna ik weet dat het tijd is voor mij om te gaan.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Oh god
    Lekkere jeugd heeft ze gehad

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen