Bill POV.

De volgende ochtend kom ik tot het besef hoe lastig het ook alweer is om voor meerdere kinderen brood te smeren en dan ook nog een baby die z'n flesje moet. En dan valt het aantal kinderen dat hier is nog wel mee. Bij Leon is het drukker.Wanneer we de kinderen naar school brengen komen we Leon tegen. Terwijl de kinderen al de school in zijn gerend, behalve Elaine, die staat nog naast mij. "Praten jullie maar, ik breng Elaine even naar haar lokaal," zeg ik en ik zie Leon en Tom knikken waarna ik met Elaine de school in loop. "Jij kan ook best zelf de school in he," zeg ik, ook al weet ik dat ze nog maar vier is, maar toch. De vier-jarige jongens van Tom en Leon doen dat ook. Een paar jongens uit de klas vragen of Elaine naast hen wilt komen zitten. Blijkbaar is ze nu al in trek bij de jongens. Ik kijk naar Elaine die wat verlegen naar de grond kijkt en ik neem haar mee naar een plek tussen twee meisjes in. Als ik haar zo beoordeel vindt ze dat prettiger dan de wat opdringerigere kinderen. "Papa komt je straks weer halen, ja?" zegt ik en Elaine knikt en ik druk een kus op haar wang waarna ik vertrek.

Wanneer ik weer buiten ben tref ik Tom en Leon aan in een omhelzing, maar ze laten elkaar ook vrij snel weer los. "Kunnen we?" Vraagt Tom dan aan mij en ik knik even waarna ik Leon ook nog gedag zeg om daarna naar huis te vertrekken.

"Hoe deed Elaine het vandaag?" Vraagt Tom.

"Nja, ze is wat verlegen, maar ik heb haar naast twee meiden laten zitten die mij rustig leken, dus ik heb er alle vertrouwen in dat vandaag ook weer goed komt," zeg ik en Tom knikt even en zelf weet ik dat des te langer Elaine op school zit des te makkelijker het wordt. En dat, dat bij Elaine en mij misschien iets langer duurt dan bij de gemiddelde kind en ouder is het volkomen normaal.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ze moet er toch aan gaan wennen

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen