Foto bij 17. I think... I like you

Tom (nu):
Ik zit thuis in de zetel en word steeds zenuwachtiger. Binnen twee uur heb ik afgesproken met Sophie.. Ik heb nog geen idee wat ik ga zeggen.. Wat ik moet of wil zeggen... Hoe ik het ga zeggen. Ik heb besloten eerst met haar te praten.. Voor ik iets tegen Bill zeg. Een zucht verlaat mijn mond. Ik drink van mijn biertje, ik moet mezelf wat moed indrinken..

Tom (Flashback):
We zijn ondertussen een maand verder.. Sinds het voorval.. Bill kan nog steeds niet naar school. Ik en Sophie zijn veel closer geworden, we spenderen zowat al onze tijd samen, met of zonder Bill erbij.
De pesters houden zich voorlopig ook op afstand.. Gelukkig.
Het is vrijdag, dat wil zeggen bijna weekend! Ik en Sophie gaan naar een feestje vanavond. Met enkele van onze vrienden in het jeugdhuis. Bill is nog te zwak om mee te gaan. Normaal gaan we daar vaak naartoe. De enige plek in dit kleine dorp waar we volledig op ons gemak zijn.

3uur later:
Ik sta te wachten op Sophie aan de ingang van het jeugdhuis. Ze kan hier elk moment zijn.
'Tom!' ik zie Sophie mijn richting uitwandelen 'Hej Sophie!' samen wandelen we naar binnen. De rest is er al, we bestellen iets te drinken en gaan bij de rest staan. Al snel zijn we allemaal aan het dansen. Sophie ziet er goed uit. Door al de pesterijen.. Is ze minder beginnen eten.. Ze is zelfs wat beginnen sporten.. Ik kan duidelijk zien dat het effect heeft.. Volgens mij is ze al zeker 10 kilo kwijt... Niet dat dat belangrijk is voor mij.. Integendeel.

Sophie:
Uitbundig staan we met zen alle te dansen. Ik heb me al lang niet meer zo goed gevoeld. We zitten ondertussen aan ons vierde drankje, en ik begin het te voelen. Al snel heb ik mijn vierde drankje leeg 'jij kan er ook wat van!' zegt Tom lachend. Ik moet erom lachen 'waarom niet? Ik voel me goed!' zeg ik al dansend. We lachen naar elkaar en kijken deep in elkaars ogen. Ik voel vlinders in mijn buik. Ik heb al een tijdje gevoelens voor Tom... En sinds ik meer alleen ben met hem.. Zijn die gevoelens alleen maar sterker geworden. Ik ga wat dichter tegen hem aandansen. Tom lijkt het niet erg te vinden en danst mee.

Tom:
Ik sta samen met Sophie te dansen. Ik trek haar tegen me aan, close dansen we verder. We kijken elkaar aan.. Voor enkele seconden kijken we diep in elkaars ogen.. Plots voel ik haar lippen op de mijne. Ik kijk haar wat verbaasd aan 'Sorry..' zegt ze waarna ze naar buiten loopt. Verbaasd blijf ik achter.

Tom (nu):
Via het park wandel ik richting het huis van Sophie. Ik heb besloten tevoet te gaan, ik kon wel wat frisse lucht gebruiken, en het gaf me ineens nog wat extra tijd om na te denken.
Na enkele minuten kom ik aan bij Sophie, ik sta voor haar deur. Ik aarzel even maar bel dan toch aan. Mijn hart klopt in mijn keel, ik heb moeite om mijn ademhaling onder controle te houden. De deur gaat open 'Hej Tom! Kom binnen' 'Hej Sophie' zeg ik waarna ik naar binnen wandel 'Ga zitten' zegt Sophie waarna ze richting de zetel wijst 'Ik ga zitten' Sophie komt naast me zitten 'Ow, wil je iets drinken?' ze kijkt me vragend aan 'Nee dankje' ik durf haar amper aan te kijken. Waarom ben ik zo nerveus? Ik ben nooit nerveus.. 'Wat wou je zeggen?' Sophie kijkt me vragend aan 'Ik uhm.. Ik' mijn hart gaat steeds sneller slaan. Sophie kijkt me nog steeds vragend aan 'Sophie ik.. Onze kus van gisteren..' 'Oh dat' onderbreekt ze me 'Maak je niet druk, stelde niets voor toch' een zucht verlaat mijn mond 'Sophie..' ze kijkt me weer vragend aan 'Ik denk dat ik je leuk vind..' ze begint te lachen 'Weet ik toch Tom, ik vind je ook leuk, dat weet je toch' 'Je begrijpt het niet.. Ik vind je echt leuk.. Als in.. Ik heb gevoelens voor je' meteen verdwijnt de lach van haar gezicht 'wacht wat..' 'Het was niet zomaar een kus voor mij Sophie.. Ik vind je echt leuk' 'Ow.. Oke.. Uhm..' Sophie kijkt weg 'Tom ik.. Weet nie zo goed wat ik moet zeggen' ze kijkt me aan, met haar mooie blauwe ogen 'Wat je voelt.. Uhm..' ik aarzel even 'Voel jij hetzelfde voor mij?' ze kijkt weg 'Ooit wel.. Ik had gevoelens voor je Tom.. Vroeger' ik knik. Ik weet dat ze gevoelens had voor mij.. Al heeft ze mij dat nooit verteld.. Ik wist het door de manier waarop ze naar me keek... En door de kus, al zei ze toen dat dat door de alcohol kwam.. Ik wist dat dat niet zo was.. 'Tom.. Ik denk niet dat..' ze aarzelt even en kijkt me aan 'Ik kan het niet Tom, ik wil niet gekwetst worden, niet opnieuw' ik kijk haar vragend aan en kijk dan weg. Opnieuw? 'Ik weet hoe je met vrouwen omgaat Tom' Ik kijk haar verbaasd aan 'Ik weet dat je een player bent' 'Was..' zeg ik zacht. 'Voor mij ben je dat nog steeds.. Ik kan niet zomaar vergeten hoe je was..' ik knik begrijpend 'Waarom heb je me gekust?' 'Ik was zat en uhm.. Heel dat gedoe met Marco.. Ik zocht troost.. Jij was er' ze kijkt me aan en haalt haar schouders op. Ik kijk weg. 'ik uhm.. Ik denk dat ik beter ga..' 'Tom..' 'Het is oke' onderbreek ik haar. Ik sta recht, wandel richting de voordeur en doe deze open. Sophie wandeld me achterna 'Ik spijt me Tom..' ik kijk haar aan en knik, waarna ik richting het park wandel.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen