Foto bij 23. How can anyone hurt her?

Korter stukje 🙈

Sophie (nu):
Samen met Tom wandel ik in het park. Zoals altijd gaan we op ons gewoonlijke bankje zitten. Het voelt goed als ik bij hem ben.. Veilig. En om eerlijk te zijn heb ik dat gevoel het laatste half jaar zo gemist dat ik niet anders kan dan er naar handelen.
Een zucht verlaat mijn mond, waarna Tom me vragend aankijkt. Ik schud mijn hoofd om te zeggen dat het niets is. Hij kijkt me met een grijns aan.
Het is enige tijd stil. Ik geniet van de stilte, tot ik plots mijn naam hoor. Die stem.. Ik draai me geschrokken om en spring recht. Tom kijk me verbaasd aan maar doet dan hetzelfde. 'Marco..' fluister ik met een piep stemmetje. Zonder het zelf te beseffen zet ik een stap achteruit zodat ik verder van Tom sta. Marco komt naar ons toe en Tom kijkt hem kwaad aan. Wanneer Marco bijna bij ons is komt Tom vlak naast me staan 'Hej Schat!' zegt Marco en wil me een kus geven, snel draai ik mijn hoofd. Door dit laatste raak Marco zichtbaar geïrriteerd en grijpt mijn arm waarop Tom op zijn beurt de arm van Marco grijp 'laat haar los' zegt hij en kijkt hem dreigend aan. Ik sluit mijn ogen tot Marco me los laat en open ze dan voorzichtig. Bang kijk ik Tom aan 'Hier ga je spijt van krijgen!' sist Marco terwijl hij met zijn vinger wijst 'JE BENT VAN MIJ' roept hij terwijl hij dichter naar me toe leunt 'BACK OFF!' zegt Tom en geeft hem een stevige duw 'Laat ons met rust Marco, ik ben van niemand, en al zeker niet van jou!' zeg ik zo zelfzekerd mogelijk. Ik neem Tom zijn hand, draai me om en begin te wandelen. Tom aarzelt maar wandeld al snel naast me 'Wil je naar huis?' Tom kijkt me medelevend aan. Ik knik. Verder kan ik niets uitbrengen. Snel kijk ik achter me, Marco is weg. Een zucht verlaat opgelucht men mond. Ik leun tegen Tom aan, al snel slaat hij zijn arm om me heen en trek me tegen zich aan.

Tom:
Ik begeleid Sophie naar de woonkamer 'Hej' zegt Bill terwijl hij opkijkt van de TV. Ik loop door naar de keuken om drinken te halen. Met een fles cola, water en drie glazen loop ik terug richting de woonkamer. Er komt een krop in mijn keel als ik zie hoe Sophie tegen Bill zit aangedrukt. Mijn maag keert om. Is dat nu.. Jaloers zijn? Ik kijk weg en zet het drinken en de glazen op tafel. Zonder iets te zeggen zet ik me in de andere zetel. Bill kijkt me vragend aan en vormt met zijn lippen de zin 'what happened?' zonder geluid te maken 'Marco..' zeg ik op dezelfde manier. Bill kijkt naar Sophie die tegen hem aan ligt en slaat zijn armen om haar heen. Ik weet dat dit puur vriendschappelijk is.. Maar toch kwetst het me op één of andere manier. In stilte drink ik van mij cola, en kijk naar de TV, als je het al kijken kan noemen. Ik kijk zonder ook maar iets van de beelden of geluiden op de vangen.
'Ik moet maar eens gaan' zegt Sophie zacht terwijl ze langzaam recht staat. Zonder iets te zeggen sta ik ook recht en breng haar met de auto naar huis. De hele rit is het stil.. Wat moet ik zeggen? Wil ze dat ik iets zeg?
Ik parkeer de auto voor haar huis en stap uit, samen wandelen we richting de voordeur. Ze doet de deur open en loopt naar binnen. Ik volg haar en hoopt dat ze het toelaat.
Eens in de woonkamer streel ik met mijn hand haar gezicht 'gaat het een beetje?' ze kijkt me aan. Dat heeft ze de hele avond niet meer gedaan. Al snel rolt er een traan over haar wang. Ik kus haar voorhoofd en slaag mijn armen om haar heen. Al snel doet zei hetzelfde en ik druk haar stevig tegen me aan 'Zal ik hier blijven vannacht?' ik kijk haar vragend aan. Stil knikt ze. Ik streel haar gezicht en kijk haar diep in haar ogen, voorzichtig leun ik naar haar toe om haar een zoen te geven. Ze legt haar hand op mijn borst en duwt me zacht weg. Ze slaat haar ogen neer. 'sorry..' Zegt ze zacht terwijl ze naar haar voeten staart. Ze laat me los en wandelt richting de zetel waar ze gaat zitten. Even blijf ik staan. Maar ga dan toch naast haar zitten. 'Kan je me gewoon even vasthouden?' zegt ze met een bibberstem. Zonder iets te zeggen slaag ik mijn beide armen om haar heen en leunt ze stevig tegen me aan. Hoe kan iemand haar pijn doen? Is een vraag die ik me vandaag al 1000x gesteld hebt. Al snel valt ze inslaap met haar hoofd op mijn schoot. Zacht streel ik door haar haren. 'Ik zal je nooit pijn doen' fluister ik zacht

Reacties (2)

  • MaudMurder

    Ooohhhhh, die Marco moet echt oprotten!

    1 maand geleden
  • Luckey

    Stomme Marco

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen