Ik oefende met Jake nog voor onze Duet dat over enkelen weken voorbereid moest zijn. Jake deed nog een blackflip, terwijl ik mijn been omhoog tilde met mijn handen. Zo hoog mogelijk.
We bleven oefenen met onze duet dans. Hij liftte me op, toen zijn armen mijn heupen beet pakken tijdens het optillen. Zonder dat ik er erg bewust op was staren we elkaar diep in de ogen aan.
Ik kwam snel bijeen van het staren van zijn chocolade bruine ogen.
'Dit is wel veel beter dan eerst.'
'Vind je?' vroeg ik.
Hij wilde nog iets zeggen, maar op dat moment ging de deur open van de danslokaal.
'Hey, jongens,' zei Marley te enthousiast. Tobias liep ook de dansruime binnen.


'Vertel eens,' zei ik.


Ik pakte een appel uit de fruitmand en had het op mijn dienblad gelegd. Ik besloot weer aan de vaste vrienden tafel te zitten. Mijn blik was naar Rosa dat tot mijn grote verbazing dit keer niet naast Dennis ging zitten. Ik was daar wel opgelucht over. Hoe moest ik nog kunnen aanzien dat zij met Dennis aan tafel romantisch zaten te doen? Dat was pijnlijk om dat te zien. Ik liep naar de richting van de tafel. Ondertussen keek sommige me vreemd aan. Ik hoorde zelf paar lopen te fluisteren.
Ik heb wel genoeg roddels over me te horen gekregen.
'Is het waar?' vroeg een brunette.
'Wat waar?'
'Dat je de dochter bent van de beroemdste ballet danser uit Oostenrijk. Dat is wat ik gehoord heb van paar andere.'
Een schrok overspoelde me. Ik wist niet wat ik daarop moest zeggen.
'Ben je echt de dochter van de beroemdste ballet danser uit Oostenrijk?'
'...Nou...Ja...Ik ben inderdaad haar dochter,' reageerde ik wat nerveus.
'Dus wat? Je zit hier op school puur doordat ze hier ook op school had gezeten en een beroemdste ballerina was des tijden?'
'Hebben we wel uperhout kans om te slagen op deze school?' voegde een jongen bij onze gesprek eraan toe.
Wat kon ik zeggen?
'Of had je dankzij jouw moeders successen het geluk om op deze school door te brengen zonder enkel zorgen?'
'Wie heeft jullie dat allemaal wijs gemaakt?'
Dennis keek me weer aan. 'Is het waar?'
'Nee, natuurlijk niet.'
'Waarom heb je het niet dan niet aan mij verteld?'
'Ik wilde je niet het indruk maken dat ik puur door mijn moeder ballet successen op deze school zit. En ik wilde vooral niet dat mensen me hier dan special gaan behandelen puur vanwege mijn moeder. Maar hier was ik ook wel bang voor.'
Jake van een afstand was ook bij het gesprek bij betrokken. Ik zag een boze maar ook iets van telleurstelling in zijn blik.
'Dus je geeft toe dat...'
'Nee,' viel ik het meisje in de reden. 'Dat is echt alles behalve waar. Had iemand dat jullie wijsgemaakt?'
Op dat moment kwam Marley bij ons staan. 'Wat is er aan de hand?' vroeg ze alsof ze er niks van afwist.
Boos stormde ik haar kant op. 'Jij vuile verraadster dat je bent! Dat je het lef hebt om mijn geheim door de school te verspreiden en nog bij me staan alsof je er helemaal niks van afwist. En maar denken dat je te vertrouwen bent. Wat had ik het mis. Jij bent net zo achterbaks als jouw zus Rosa,' bitste ik haar toe.
Zonder enkel woord vuil te maken liep ze van ons weg.
Ook beter dat ze wegging. Mijn vriendin was ze ook echt niet meer.
'Wil je alsjeblief niet zo over mijn vriendin Rosa praten? Rosa is echt een schat van een meid en is alles behalve achterbaks,' zei Dennis.
'Man, zo te zien was Dennis nog steeds betoverd door de verliefdheid van mijn nicht Rosa,' fluisterde Jake bij me die plots naast me kwam staan.
Ik keek Jake aan.
Hij hief zijn hand op. 'Wat je ook denkt ik heb helemaal niks te maken over de geruchten dat jij haar dochter bent. Ik wist niet eens dat je haar kind was,' biechtte hij op.
Nog steeds van slag verliet ik de aula.


De rest van de dag wilde ik de rest van school niet onder ogen zien komen. Bijna iedereen wist inmiddels dat ik de dochter bent. Ondanks dat werd ik anders behandeld dan ik verwacht had. Ik had gedacht dat bijna iedereen op school een hekel aan me kreeg, maar in plaats daarvan waren er gemixte signalen. Sommige hadden bewondering voor me. Dat was al aan hun blikken te zien. Jammer genoeg waren er wel paar die me bijna vernietigend aankeken.
Ik liet aan Marley zien dat ik nog steeds kwaad op haar was. Ik ging ook niet bij haar aan tafel zitten in de aula.
Ik zag die ochtend buiten een glim van Marley die met Jake was. Ik hoorde nog mijn naam, maar ze gingen pratend verder naar de tuin toe.
Fijn die twee zaten achter me rug om te roddelen over mij. Nu nadat ik nog door Marley geëxposeerd was. Ik besloot die ochtend te gaan oefenen voor ballet, aangezien ik een les uitval had.


Ik viel bijna met Jake toen hij me optilde.
Ik keek Jake kwaad aan. 'Wil je er soms voor zorgen dat ik van school af ga?' vroeg ik nors eraan toe.
Hij keek me niet begrijpend aan. 'Nee, hoe kom je daar nou bij?'
'Wat is er aan de hand?' vroeg mevrouw Isolde.
'Niks,' antwoordde Jake.
Een les ballet was die middag voor mij wel genoeg. Vooral met de samenwerking met Jake. Ik pakte meteen spullen en ging ook meteen de danslokaal uit.
Ik hoorde Jake mijn naam nog roepen, maar ik negeerde het.
Ik liep de ging richting de kleedkamers.
'Jaela, toe,' zei Jake, terwijl hij mijn arm pakte.
Woest rukte ik mijn arm los van zijn greep. 'Val me gewoon niet meer lastig,' snauwde ik. 'Wat wil je telkens, Jake?'
'Ik wil alleen met jou praten.'
'Wat valt er met jou te praten? Je hebt wel nare dingen bij me veroorzaakt. En nu wil je met me praten, alsof er niks aan de hand was? Ik heb jou met Marley die vuile verraadster nog in de tuin zien die blijkbaar met elkaar leuk vonden om over mij te praten.'
'Die woorden neem je meteen terug over mijn nichtje. Ze is juist de zachtaardigste dan haar andere twee zussen. En als je denkt dat ze net als Roos is dan heb je het echt mis. En juist heb jij haar het meest overstuur gemaakt nadat je haar eergisteren nog vals beschuldigde.'
'Hoezo haar ik haar vals beschuldigen?' Ik reageerde alsof ik bijna beledigd was.
Hij ging met zijn hand over zijn donkere haren. 'Kom op, Jae. Denk even na. Denk je nou echt dat Marley zoiets doet ook al wist ze het veel eerder dan ik, maar Marley heeft er ook niks mee te maken. Ik had haar bijna zien huilen doordat ze opeens niet begrijpt waar die verwijten opeens komen, vooral bij haar. Ik heb haar in de tuin ook met haar gesproken en juist maakt ze ook nog zorgen om je vanwaar je haar beschuldigd.
'Maar hoe zit het dan met mijn geheim over mijn moeder en...'
'Dat kon iedereen zijn, maar zij was het in ieder geval niet. Marley en ik hebben het zelfs in de tuin al het vermoedde wie het gedaan zou hebben.'
Ik kon mezelf wel slaan. Dat ik mijn enige echte vriendin bijna kwijt was.
'Misschien je excuses aan mijn nichtje aanbieden. Ze zal je wel vergeven ze is tenminste geen wraakzuchtige feeks als mijn andere nichtje Roos.' Er verscheen een grijns op Jake zijn gezicht. Hij gaf me een por bij me zij en ik kon het liet laten om terug te glimlachen. 'Eindelijk lach je weer.'
Jammer genoeg verdween het weer toen ik drie vreselijke meiden voor ons zag.
'Als dat niet Jaela de arme sloeber is.'
Ze hief haar hand naar voren met foto van mijn vader als timmerman en nog paar andere gegevens van me.
Een grote schrok dat ik niet zag aankomen. Hoe kwam ze aan mijn gegevens?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen