Tom POV.

Ik weet Bill maar net overeind te houden terwijl hij tegen mij aan huilt. "Het moment dat hij helemaal zou breken zat er aan te komen," zegt Bill z'n moeder met een verdrietige ondertoon. Ik wil boos blijven, maar op dit moment lukt mij dat niet meer. Niet als ik Bill zo zie.

"Leg mij alles uit," zeg ik en ze knikt en ik zie hoe ze wat papieren oppakt en ik neem Bill mee naar binnen en leg hem boven op mijn bed. "Probeer maar wat te kalmeren," zeg ik zachtjes waarna ik naar beneden loop. Ben zit al bij z'n oma op schoot en ik loop erheen en til hem op. "Ga maar met Mark in jouw kamer spelen," zeg ik en Ben knikt waarna ik hem weer op de grond zet zodat hij er zelf heen kan lopen.

Ik zet mij dan naast Bill z'n moeder, Catherine, op de bank. "Wat is er aan de hand?" Vraag ik.

"Het begon toen Chris terugkwam," begint Catherine haar verhaal.

"Je bedoelt toen hij Bill chanteerde het bed met hem te delen, wat hij eerst niet wou doen en toen toch deed?" Vraag ik.

"Ja, Bill heeft mij uiteindelijk verteld dat Chris het per se zonder condoom wou doen, dat hij nog nee zei, maar Chris deed gewoon. Het was Chris z'n doel dat jij en Bill uit elkaar zouden gaan," zegt ze.

"Dat is hem dan gelukt," zeg ik.

"Hij kent Bill gewoon te goed. Hij weet hoe Bill handelt, dus wist hij ook precies hoe hij het moest aanpakken. Bill is die nacht zwanger geworden en heeft vandaag een abortus gehad. Hij zegt wel steeds dat hij niet nog een kind van Chris op de wereld wou zetten, maar ik weet dat Bill beseft dat het ook z'n eigen kind was en dat hij er meer moeite mee heeft dan dat hij hardop uitspreekt," zegt Catherine en ik bijt in mijn lip.

"Ik had het niet moeten uitmaken. Ik had er voor Bill kunnen zijn, ik had er voor hem moeten zijn," zeg ik zachtjes.

"Neem het jezelf niet kwalijk, het was logisch dat je het uitmaakte," zegt Catherine en ik knik even. "Maar er is meer, Chris chanteerde ons ook. Bill mocht niet bij ons blijven wonen," zegt Catherine.

"Wat? Maar waar heeft Bill dan al die tijd geslapen?" Vraag ik, geschrokken van wat ik hoor.

"In jouw schuur. Wij lieten hem natuurlijk wel bij ons eten en douchen, want daar had Chris ten slotte niks over gezegd," zegt ze en ik knik even. "En dan dit nog," zegt Catherine en ze geeft mij die papieren en ik kijk er naar.

"Hij wilt Bill dit opnieuw aandoen? Een hele voogdijzaak?" Vraag ik en nu ik zo goed met Ben omga en hem echt als mijn zoon zie wordt het voor mij ook niet makkelijk.

"Ja, hij wilt het dit keer gooien op het feit dat Bill dakloos is en op de abortus," zegt Catherine.

"Maar als de abortus Bill zoveel doet, hoe gaat hij de voogdijzaak dan overleven? Het is al pijnlijk, maar dat gaat het echt te pijnlijk maken," zeg ik.

"Ik weet het," zegt Catherine verdrietig.

"Maar ook deze keer gaan ze de kinderen niet aan Chris toewijzen. Ik heb een plan, maar eerst ga ik even bij Bill kijken," zeg ik en ik loop naar boven en zodra ik de slaapkamer in loop zie ik Bill nog steeds huilen. "Je moeder heeft mij alles verteld," zeg ik en gelijk kijkt Bill op.

"En jij vindt het zeker allemaal mijn eigen schuld?" Vraagt Bill snikkend.

"Nee, helemaal niet," zeg ik.

"Als ik niet had ingestemd met de seks kon Chris mij nu niks maken," snikt Bill en gelijk neem ik hem in mijn armen.

"Ik hoorde van de abortus," zeg ik zachtjes en gelijk begint Bill harder te huilen en ik houd hem dichter tegen mij aan. "Ik ben er voor je, ik laat je niet meer alleen," zeg ik terwijl ik Bill blijf troosten.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  Oh god
  Vind het echt zo zielig voor Bill
  Hij is een wrak geworden door Chris
  Wacht Tom gaat hem helpen?!
  Please laat dat het zijn!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen