Tom POV.

"Ik had moeten kijken naar wat voor een persoon ik ben. Ik had van tevoren kunnen weten dat een abortus plegen daar niet bij hoort. Ik had het moeten weten. Het was ook mijn zoon of dochter, maar ik dacht alleen maar, het is Chris z'n kind. Ik wou dat ik het kon terugdraaien." Ondertussen begint Bill steeds harder te huilen en ik houd hem nog altijd in mijn armen.

"Het is okay liefje. Echt. Als ik het voor je kon terugdraaien zou ik dat doen," zeg ik en ik blijf Bill stevig vasthouden totdat hij gekalmeerd is en we weer terug de zaal in kunnen. "Sorry voor de oponthoud," zeg ik waarna ik naast Bill ga zitten en z'n hand in de mijne neem, om hem de rest van de zitting niet meer los te laten.

Wanneer we in de hal wachten op de uitspraak komt Chris naar ons toegelopen. "Waarom heb je hem vergeven?" Vraagt hij mij beschuldigend.

"Omdat ik weet wat voor een achterbakse hond jij bent," zeg ik zo rustig mogelijk en ik druk een kus op Bill z'n wang waarna Chris mij kwaad aankijkt.

"Wat de uitspraak ook is, er komt een dag dat zowel de kinderen als Bill weer van mij zijn," zegt Chris.

"Bill is niemand z'n bezit en de kinderen trouwens ook niet," zeg ik waarna ik met Bill bij Chris vandaan loop. Dit hoeven we niet aan te horen.

"We zien geen reden om de beslissing van de vorige keer te veranderen," zegt de rechter uiteindelijk en ik geef Bill een zoen waarna we samen vertrekken om de kinderen weer te zien.

"Ik zal nu wel weer bij mijn ouders mogen slapen," zegt Bill.

"Ben je mal. Je woont bij mij en ook nu deze zaak voorbij is blijft dat zo," zeg ik, want Chris komt er anders toch zo achter en daarnaast ben ik er achter gekomen dat ik het fijn vind om Bill de hele tijd bij mij te hebben.

"Maar, je bent daar helemaal nog niet klaar voor," zegt Bill.

"Dat bepaal ik zelf wel," zeg ik en ik druk mijn lippen liefdevol op die van hem. Ik wil het niet toegeven, maar het lijkt bijna alsof ik meer van Bill houdt dan van mijn overleden vrouw en ergens brengt dat ook een angstig gevoel met zich mee.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  Tom komt uit de kast
  Wel te lief
  Gelukkig blijven de kinderen bij Bill
  Chris is bezittelijk!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen