Foto bij Hoofdstuk 1.

De donkere wolken boven Forks High School zagen er dreigend uit. Er was een storm op komst, maar niet zomaar een storm. Het zou de hevigste storm in jaren worden. Langzaam spatte de regendruppels op het raam toen de bel ging. Iedereen moest zo snel mogelijk naar huis voordat de storm hevig begon te worden. Ik pakte mijn tas in en liep samen met mijn klasgenoten het lokaal uit. 'Rebecca!' Eliza, mijn beste vriendin, kwam naast mij lopen en glimlachte vriendelijk.
'Eliza, moet ik je zo thuisbrengen? Ik denk dat je moeder het wel fijn vindt als je niet naar huis loopt vandaag.' Ze rolde met haar ogen. Ze kon het niet uitstaan om hulp te krijgen of om kwetsbaar over te komen.
'Nee joh, ik red me wel' zei ze luchtig en deed haar geverfde rode haar in een staart.
'Jawel. Ik breng je gewoon thuis. Geen gezeur, ik wil ook dat je veilig thuiskomt. Met wie moet ik anders morgen naar het kampvuur?' Ik sloeg een arm om haar heen en drukte haar tegen me aan terwijl we de school uitliepen.
Ze zuchtte geïrriteerd deed haar capuchon over haar hoofd. 'Oké.'
De wind was in die paar uur op school voelbaar heviger geworden. Windkracht elf was voorspeld, nog net geen orkaan, maar wel gevaarlijk.
De regen begon steeds erger te worden en Eliza en ik zetten het op een rennen naar mijn auto om niet drijfnat te worden.
'Moet je zien, die gast is echt knettergek. Hij staat daar gewoon in een shirt bij zijn motor!' Eliza wees naar de jongen die op de parkeerplaats met zijn armen over elkaar bij zijn motor stond.
'Die heeft zeker het nieuws niet gevolgd. Lekker laten gaan. Wij zitten lekker droog en warm' Zei ik terwijl ik de verwarming van de auto wat hoger zetten.
'Wie is dat eigenlijk? Volgensmij heb ik hem wel eens een keer eerder gezien, maar hij zit hier niet op school'.
'Geen idee, we moeten snel gaan'. Ik bekeek de jongen nog een keer goed voordat ik wegreed. Hij was lang, gespierd en had donker kort haar. Hij zag er stoer uit met zijn armen over elkaar naast zijn motor. Duidelijk iemand die wist van zichzelf dat hij knap en gespierd was. Een macho, zou mijn moeder zeggen. Ze zou ook zeggen dat ik daar ver van uit de buurt moest blijven. Ik glimlachte bij de gedachte aan de woorden van mijn moeder.
'Ik zou als ik jou was morgen wat warms aan doen, het wordt koud en op het strand is het altijd kouder.' Het was grappig dat Eliza mij die tip gaf, terwijl zij zelf nooit een trui aan had.
Morgen was er een kampvuur feest op het strand van La Push. Eliza had gesmeekt of ik mee wilde gaan omdat ze niet alleen wilde. Dat deed ze altijd. Mij overhalen om samen ergens heen te gaan en dan vervolgens als we er waren, kon ze het prima in haar eentje handelen. Maar goed, ze was immers mijn beste vriendin en ik hield van haar. Zij ging altijd mee naar horrorfilms in de bioscoop met mij, terwijl ze daar helemaal niet van hield.
'We moeten ook drank meenemen, dat had Jenna gevraagd.'
'Dat laat ik aan jou over' grapte ik terwijl ik mij focuste op de weg.

Reacties (2)

 • Slughorn

  Nice.
  [Is stiekem weer blij dat er een Twilight fanfictie is]

  3 maanden geleden
 • Niallerslove

  Ik vind dit nu al top!

  3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen