Sebastiaan pov:


Die middag was ik net de huiskamer ingegaan. De lessen waren vandaag eerder afgelopen en ik had meer tijd voor mezelf.
Net toen ik op de bank wil gaan zitten, weerklonk er bij de muziekboxen een hiphop beat. Het bekende deuntje kwam me vorig jaar al erg bekend voor. Voor me stond Tobias.

Nee, niet alweer.

Hij deed een backflip en begon weer voor mijn neus paar hiphop en breakdance moves.

Dat deed hij vorig jaar ook al paar keer.
'Yo, Tobias.'
Hij ging gewoon verder. Ondertussen keek iedereen in de huiskamer naar ons.

Ik kon me heel soms wel aan hem ergeren. Vooral als hij dit deed.
'Yo, gast. Wat ben je mee bezig?'
Hij stopte even met dansen en keek me aan. 'Wat denk dat ik bezig ben.' Alweer maakte hij en blackflip. 'Ik probeer indruk te maken bij jou.'
'Doe je dit puur omdat ik zwart bent en sinds vorig jaar erachter kwam dat hiphop door donkere mensen zijn uitgevonden?'
Hij stopte godzijdank eindelijk. Hij begon te hijgen. 'Ja, eigenlijk wel, ja.'
'Moet ik jou er niet aan herinneren dat je op die manier geen vrienden maakt als je voor een donker persoon random hiphop moves gebruikt? In tegendeel zelf. Je hebt eerder een kans dat je met diegene een battle moet dansen.'
'Als dat zo is dan kan ik beter gaan stoppen.'
Ik zuchtte. 'Dat had ik je vorig jaar ook al verteld.'


Rosabella pov:


'Aangezien sommige van jullie de auditie week en het overnachten in deze dans studie hebben kunnen overleven begint nu de echte uitdaging onze groep,' zei ik, terwijl ik de groentjes één voor één aankeek. 'Ze stonden allemaal in een rij als eerst. Maar alleen een enkelen van jullie kunnen in onze groep lid worden. Niet moeten jullie goeie dansers zijn maar ook aan onze groep regels houden.' Er bestonden wel honderden regels daarvoor. De volgende taak is om ons te laten zien hoe goed jullie danstechnieken zijn.'
Ze gingen buiten de dansstudio in de rij staan, zoals ik ze bevolen had. Ik was zelf ook wel benieuwd naar hun dans solo. En goed hun technieken wel niet zijn. Ik ging naast Dilanna zitten aan de Jurytafel.
Mijn beste vriendin keek me vriendelijk aan.
'Waar blijft Shirley?' vroeg ik aan haar.
Dilanna hield haar schouders op.
'Ik hoop voor haar dat ze op tijd komt. De auditie voor onze club begint nu pas.'
Zelf mijn zus Catharina was niet eens bij komen zitten, terwijl ze de leider was van de D-Elitegroep.
De deur van de studio ging open.
'Wat is jouw naam?' vroeg ik aan de eerste deelnemer.'
'Tessa,' antwoordde ze. 'Tessa Mullers.'
'Nou, Tessa. Laat maar eens zien wat je allemaal kan.'
Net toen Tessa zich voorbereid had voor haar dans solo ging de deur weer open.
Shirley kwam gehaast de dansstudio en ging bij me zitten. Ze was ook net op tijd. 'Waar was je?' vroeg ik fluisterend.
'Op het toilet, maar ik zal de volgende keer wel optijd zijn,' zei ze.
Ja, dat was haar geraden ook.
Ik keek naar Tessa die pas begonnen was met haar dans solo. Haar muziek had ze aan. Kritisch keek ik naar haar dans. De danstechnieken heb ze wel redelijk goed onder de knie. Ze ging vervolgens een pirouette doen dat eindigde op een a la turn. Ik keek de rest van de meiden aan.
De andere meiden buiten in de rij gingen ook allemaal één voor één hun dans solo doen. Uiteindelijk kwam Amira alweer haar dans solo doen, nadat ze vorig jaar niet door was voor de D-Elitegroep. Ik hoop voor haar dat ze na een jaar haar best heeft gedaan en haar danstechnieken verbeterd waren.

'Zullen we Tessa in ons groepje toelaten?' vroeg Dilanna, na een poosje, nadat de laatste deelnemer haar dans aan ons had laten zien en de dansstudio verliet.
'Wel, ze is wel redelijk goed op een paar technische vaardigheden na,' antwoordde ik. 'Ja, we nemen haar op in onze D-elitegroep.'
'Ja, maar zelf was Amira en Yvonna ook erg goed,' zei Shirley.
Opeens ging de deur open.
'Zeg de soloaudities voor onze groep zijn gesloten,' zei ik een beetje nors.
Mijn blik was naar diegene die de zaal in liep. Het was mijn zus Catharina.
'Catharina, wat is er?' vroeg ik nu beleefder dan eerst.
'Ik wil je meteen spreken.'
'Nu? Terwijl ik met de meiden zat te bespreken wie er in onze club gaat.'
'Ja, het gaat over de groep. Over de D-elitegroep gesproken. Ik kwam hier om even afstand van te nemen.'
Ik keek haar geschrokken aan. De rest van de meiden waren ook verrast hierover.
'Waarom dan? De club was trouwens wel jouw idee.'
'Dat klopt, maar ik heb het dit jaar enorm druk en heb niet echt veel tijd om elke bijeenkomst te komen. Dat zal je ook begrijpen als je in het laatste jaar zit. Maar ik wil wel aan de regels houden zoals altijd, dat beloof ik.'
'Gelukkig maar,' zei ik.
'Daarom moet jij een grote deel de leiding geven van de D-elitegroep. Dan bereid jij je ook voor op volgend jaar als ik klaar ben met deze school. En ik zal verder bij de bijeenkomsten komen als ik tijd heb,' zei ze verder.
Serieus? Ik die ook de leiding functie kreeg? Ik voelde me vereerd.
'Is niet erg dat je niet veel gaat komen, het is te begrijpen en bedankt. Veel succes verder,' zei ik. Ik gaf haar een omhelzing.
'Bedankt, zus. Jullie ook!'
En ze liep de danszaal weer uit.

'Welkom meiden dat jullie er weer zijn,' zei ik een uur later. 'Jullie hebben allemaal jullie best gedaan, maar er kunnen jammer genoeg maar enkele in onze D-Elitegroep opgenomen worden. De meiden die bij mij ook jury zijn vertellen of je moet vertrekken of niet en als je afgewezen wordt betekent dat je jammer genoeg niet door bent,' zei ik met een glimlach. 'Goed, iedereen in een rij staan.'
'Jij kan gaan, jij ook, en jij moet zeken gaan.'
Ik glimlachte nog meer. Ik hield ervan hoe Dilanna op die manier de deelnemers afwijst.
En wat hield ik toch van deze dag.
Op een gegeven moment waren er nog twee meiden over. Tessa en Amira uit mijn klas.
'Jullie twee zijn de enige die overgebleven zijn, dat betekent dat jullie door zijn. Ik raad jullie aan om de regels nog eens goed door te nemen. Het zijn er best wel veel.'
'Bedankt,' zei Tessa met een glimlach
'Vergeet niet dat er vandaag geen skinny jeans gedragen mag worden, aangezien het vandaag vrijdag is. Voor de rest zie ik jullie bij ons aan tafel.' En ik liep met de meiden weer door de hal.

'Ik hoop dat het voor jullie hier bevalt,' zei ik vriendelijk aan de nieuwe groepsleden, tijdens het avond eten aan onze vaste tafel.
'Ja, uiteraard zelfs. Ik kijk er nu wel ernaar uit om met je te roddelen en samen te shoppen,' zei Amira bijna enthousiast.
'Dat wordt een keer per maand ook gehouden,' zei ik.
Ik prikte met mijn vork in de salade. Deze salade was echt verrukkelijk. Er zat weinig sladressing in, precies hoe ik dat wilde.
'In deze groep is het een nieuwe vrienden groepje waar je altijd bij ons terecht kan,' zei Shirley en ze nam een slok van haar limonade.
Ik voelde een por van Dilanna bij mijn elle boog.
'Kijk wie er naar ons toe komt.' Ze wees schuin achter me.
Ugh, daar heb je haar weer.

Mijn blik was op Jaela die onze kan op kwam.
'Hey, zei ze vriendelijk,' terwijl ze met haar dienblad met eten ergens bij ons aan tafel kwam zitten. Mooi niet dat ze bij ons aan tafel kwam zitten.
Bijna iedereen keek haar aan. Volgens mij voelde ze zich ook erg ongemakkelijk bij ons aan tafel, dat was mooi. Alleen wil ik dat ze zo snel mogelijk ook vertrekt van onze tafel. Het liefst nog van deze school.
'Zeg, Jaela,' zei Shirley.
'Ja?' zei ze terug.
Er viel een korte stilte.
'Deze tafel is trouwens bezet, en je zit op de plaatst van Marley,' zei Dilanna.
'Oh, sorry. Dan ga ik maar weer.' En ze verliet met haar dienblad deze plek. Gelukkig maar. Met Jaela voor mij betref ze was nog lang niet van ons af!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen