Foto bij Hoofdstuk 3.

Nu de jongens dichterbij kwamen, merkte ik op dat ze een beetje op elkaar leken. Kort donker haar, gespierd, dezelfde kledingstijl en ze waren ongeveer even groot. Stuk voor stuk knappe jongens, dat kon ik niet ontkennen. De jongen die Elize en ik gisteren hadden gezien bij school vond ik wel het knapst.
'Dit zijn Embry, Paul en Quil en ik ben Jacob'.
'Leuk jullie te ontmoeten, dit zijn James, Henry, Jack en Rebecca' Emma stelde ons voor en ik glimlachte ietwat ongemakkelijk. Nieuwe mensen leren kennen was voor mij geen pretje. Ik hield het liever bij mijn eigen vriendenkring en verder wat kennissen.
'Pak wat te drinken!' Merkte Emma op en wees naar onze drankvoorraad.
Het hielp dat onze groep al wat aangeschoten was, wat de sfeer ten goede kwam. De jongens leerden elkaar kennen en ik hield mij wat afzijdig met Eliza. Emma zorgde ervoor dat het kampvuur bleef branden door er nog een stuk hout op te gooien.
'Hey, jullie zitten op Forks High toch?' de jongen die blijkbaar Jacob heette kwam naast mij staan met in zijn hand een plastic bekertje, gevuld met alleen cola.
Ik knikte. 'Klopt. Ik zie dat je de storm overleefd hebt in je t-shirt,' grapte ik en kon mezelf direct weer voor mijn kop slaan. 'We zagen je namelijk gisteren bij onze school staan, tijdens de storm.' Legde ik uit.
Jacob lachte en schudde langzaam zijn hoofd. 'Zeker. Ik smelt niet zo snel door de regen.'
'Jij bent toch bevriend met Bella?' vroeg Eliza.
Hij knikte. 'Min of meer.' Hij gaf korte antwoorden.
'Min of meer?' Eliza keek hem mysterieus aan en wilde duidelijk meer informatie.
'Lang verhaal, daar zal ik je nu niet mee lastigvallen.'
'Oh dit is ons nummer! Emma!' Eliza rende richting Emma toen Jack een andere playlist opzette. Dit was inderdaad het nummer van Emma en Eliza. Zodra ook maar iemand dit nummer afspeelde, danste Emma en Eliza hun zelf ingestudeerde danspasjes. Ik moest eerlijk zeggen, het was best een leuk dansje. Het deed me denken aan het dansje van Ai Se Eu Te Pego.
'Dus, wat brengt jullie vandaag naar dit strand?' Ik keek Jacob vragend aan terwijl ik een slok nam van mijn drankje.
'Soms moet je gewoon even uitwaaien op het strand.'
'Wat zeg je?' Ik leunde dichter naar Jacob toe om hem te kunnen verstaan. Emma had het volume van de muziek ondertussen flink verhoogd, waardoor een normaal gesprek bijna niet mogelijk was.
'Soms moet je gewoon even uitwaaien.' Jacob praatte iets luider maar ik verstond er nog steeds vrij weinig van. Hij lachte en knikte met zijn hoofd naar een paar grote stenen verderop. Ik glimlachte en knikte naar hem. We liepen naar de stenen en Jacob nam plaats.
'Sorry, ik kon je echt niet verstaan met al die harde muziek. Soms draait Emma een beetje door als ze wat teveel heeft gedronken.'
Hij wuifde het weg. 'Zolang iedereen het maar naar hun zin heeft, dat is het belangrijkste.'
Er ontstond een korte ongemakkelijke stilte.
'Erg hè? Die storm van gisteren,' Vroeg ik om de stilte te verbreken. 'Heb jij er veel last van gehad?'
'Neehoor, bij ons is gelukkig alles heel gebleven en wij hebben geen waterschade. Jij?'
'Gelukkig ook niet,' zei ik. En weer ontstond er een korte ongemakkelijke stilte. 'Wil je nog wat drinken?'
Jacob schudde zijn hoofd. 'Nee, ik moet nuchter blijven. Eén van ons moet de rest onder controle zien te houden.' Hij lachte.
'Volgensmij ben je niet iemand die graag naar feestjes gaat. Of heb ik het mis?'
'Een feestje op z'n tijd is wel leuk, maar je zal mij niet wekelijks zien feesten. Dat niet. Zo te zien houden jij en je vrienden er wel van.' Hij richtte zijn blik op mijn vrienden en zijn vrienden die het goed leken te vinden met elkaar.
Ik grijnsde. 'Dat zou je denken. Mijn vrienden zijn wat extraverter dan ik. Ik ben de introvert in de groep. Ofwel, de verstandige...zoals Emma altijd zegt. Maar meestel moet Eliza, mijn beste vriendin, mij overhalen. Zelf ben ik liever van naar de film gaan of thuis een serie kijken met z'n allen. Maar nu moet ik zeggen dat we tijdens ons examenjaar wel losser gaan dan normaal. We genieten van onze tijd nog samen.'
'Oké, laat me raden. Je favoriete filmgenres zijn komedie en romantiek.' Hij keek mij vragend aan en ik moest om hem lachen.
'Nou, Jacob...het zal je verbazen. Ik ben een griezelmeid. Horror. Hoe enger, des te beter. Alles wat met geesten te maken heeft, love it.'
Hij haalde zijn wenkbrauwen op en schudde grijnzend zijn hoofd. 'Oké, Rebecca de horrorfan. Dan moeten wij een keer samen naar die nieuwste horrorfilm.'
'Vraag je me nou op date?' Grapte ik en knipoogde speels naar hem. 'Oké. Ik ga met je mee op één voorwaarde. Als we echt gaan en je geen grapje maakt, moet je me ophalen op die motor van je.'
'Deal.' Beide lachten we en ik wist dat het toch niet ging gebeuren, maar we hadden lol samen. Wat was er mis met wat geflirt? Hij was knap, mysterieus en we hadden het nu gezellig.
'En ervoor neem ik je mee naar de diner waar mijn moeder werkt. Daar maken ze de lekkerste hamburgers. Dan mag je me alles vertellen over je leven.'
'Je bedoelt dat ik jou meeneem, op de motor.'
'Maar alleen als je een tweede helm hebt.' Ik dronk mijn drankje op en ging naast hem zitten op de rotsen en luisterde naar de muziek en het gelach van onze vrienden terwijl de drank rijkelijk vloeide.

Reacties (1)

  • Niallerslove

    Lekker small-talk over een storm, haha! En ze hebben een date, leuuk!!

    3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen