Foto bij Hoofdstuk 5.

Ik voelde me direct een stuk beter nu ik onderweg naar huis zat in mijn warme auto. Met Jacob aan het stuur, rijdend naar mijn huis. Eerst was ik huiverig over het feit dat hij mij thuis zou brengen, maar nu we enkele minuten onderweg waren, voelde het eigenlijk wel fijn en vertrouwd. Jacob straalde rust uit, volgensmij was hij zo'n persoon die niet snel boos werd. Een behulpzame lieve jongen.
Ondertussen kreeg ik enkele appjes van Eliza dat ze mijn live-locatie aan het volgen waren. Ergens schaamde ik me wel een beetje. Jacob had het goed bedoeld en toch wantrouwden we de situatie.
'Het spijt me. Ik heb vast je hele avond verpest.' Ik keek hem enigszins beschaamd aan terwijl ik wat aan mijn nagels pulkte.
'Je hebt mijn avond niet verpest. Deze avond was een van de fijnste avonden in tijden,' zei hij terwijl hij af en toe mijn kant op keek om vervolgens weer op de weg te letten. Er was letterlijk niemand, maar toch reed hij voorzichtig en misschien wel langzamer dan de toegestane snelheid.
Ik keek hem vragend aan. 'Leg eens uit?'.
Hij grijnsde, alsof hij die vraag verwacht had. 'Ik heb jou ontmoet. Genoten van het geluid van het water wat tegen de rotsen botst. Gelachen om je terwijl je wanhopig probeerde te verbergen dat je aan het overgeven was. En ik kan je veilig thuis brengen.'
'Als je het zo zegt, klinkt het inderdaad als een aangename avond.'
Ik zette de verwarming iets hoger, de muziek wat harder en glimlachte bij de gedachte dat ik zijn avond voornamelijk fijn had gemaakt.
'Het voelt alsof ik je al een tijdje ken. Ik kan het niet goed omschrijven,' mompelde Jacob bijna onhoorbaar.
'Terwijl je nog zo weinig over me weet. En we elkaar pas enkele uren kennen.'
'Ik weet het, het is gek. Ik snap het ook niet,' zei hij hoofdschuddend.
'Het is niet gek, ik voel dat ook.' Nog voor ik door had wat ik zei, was het er al uit. Ik wendde mijn blik van hem af en keek door het raam. Mijn hart begon sneller te kloppen omdat ik zenuwachtig werd.
'Hoe kan ik je bedanken voor het thuisbrengen?' vroeg ik om de stilte te doorbreken.
'Niks. Ik ben al lang blij dat je op mijn aanbod bent ingegaan. Dat je veilig thuis bent en je beter gaat voelen.'
'Kom op, Jacob. Er is vast wel een manier om te je kunnen bedanken voor de moeite.'
'Ik ga erover nadenken, dan kom ik er later op terug.' Hij glimlachte naar me en ik kon het niet laten om weer te staren in zijn donkerbruine ogen. Ik voelde een aantrekkingskracht tussen ons twee.
We reden mijn straat in en stiekem wilde ik dat hij nog een rondje reed.
Jacob parkeerde mijn auto netjes voor de deur en overhandigde de sleutel weer aan mij.
'Taxi Jacob is gearriveerd,' grapte hij en ik kon het niet helpen om te grinniken.
Hij stapte de auto uit en opende mijn portier. Wat attent van hem.
'Snel je bed in kruipen en uitslapen zodat je je morgen weer beter voelt.' Hij klonk bijna als een grote broer, zo dwingend en wijs.
'Ik voel me nu al een stuk beter, mede dankzij jou.'
'Goedzo. Slaaplekker Rebecca.' Jacob glimlachte, deed zijn handen in zijn zakken en liep langzaam weg.
Enigszins teleurgesteld omdat hij weg ging, bleef ik achter. Net voordat ik de sleutel van de voordeur in het slot wilde doen, bedacht ik me dat ik zijn nummer niet had. Met een snelle pas liep ik de voortuin door naar de stoep en keek in de richting waar Jacob heen liep. Ik zag hem in de verte lopen en zette het op een rennen. 'Jacob!' riep ik zacht, zodat niet de hele straat wakker zou worden.
Hij draaide zich om en keek verward. 'Ja?'
'Je moet me wel je telefoonnummer geven. Anders weet ik nooit hoe ik je kan bedanken.' Ik hield mijn telefoon omhoog en lachte naar hem.
Hij grijnsde, pakte mijn telefoon en sloeg zijn nummer op. 'Alsjeblieft.'
Hij had zichzelf ook "Taxi Jacob" genoemd en ik lachte toen ik het zag.
'Slaaplekker, Jacob.' Terwijl ik me omdraaide en wegliep, keek ik nog enkele keren over mijn schouder en zag dat hij hetzelfde deed.

Reacties (2)

  • Slughorn

    Hihi ze zijn cute samen (:

    1 maand geleden
  • Niallerslove

    Respect dat ze niet nog een keer over haar nek is gegaan in zo'n warme auto, dat ten eerste. Ik vind ze nu al erg schattig (:

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen