Foto bij I like my music loud, so I can't hear my thoughts

Chloë draait het bordje bij de deur van de winkel om. 'Open' staat nu naar de buitenzijde gericht. Ook vandaag werkt ze weer in de muziekwinkel van haar ouders. De laatste tijd is het erg rustig in de winkel. Het is hartje zomer en de meeste mensen zijn op vakantie, pas als ze terug zijn zal de drukte weer toenemen. Chloë loopt naar de muziekinstallatie en start de eerste cd van die dag. Een mix van 80's rock Anthems. De winkel vult zich met muziek en Chloë begint met het schoonmaken van te toonbank, een van de taken van de lijst die ze gisteren heeft gekregen van haar vader. Doordat het rustig is in de winkel is er tijd om schoonmaak- en opruimwerkzaamheden uit te voeren. Met een oude doek wrijft ze stevig over de glasplaat waar onder zich de gesigneerde albums liggen van bekende artiesten. Chloë haar moeder is vroeger veel op tournee geweest met haar band en heeft daar veel mensen kunnen ontmoeten. De herinneringen zijn terug te vinden in de muziekwinkel. Na de geboorte van Chloë is haar moeder gestopt met de band. Chloë legt de oude doek weg als het belletje van de deur rinkelt. Een klant loopt de winkel binnen. Vriendelijk begroet ze hem. De jongen kijkt rustig de winkel rond. 'Hebben jullie ook instrumenten?' De jongen gehuld in een donkere sweater en strakke jeans. Chloë knikt. 'Waar ben je precies naar op zoek?' De jongen loopt achter Chloë aan die naar de achterkant van de winkel loopt. Ze opent een deur. In deze ruimte bevinden zich alle instrumenten die ze verkopen. Diverse gitaren hangen aan de achterste muur. Verder vind je er blaasinstrumenten, onderdelen voor een drumstel en in het midden een grote vleugel. De jongen kijkt rustig rond. 'Wat zou je adviseren? Ik zoek een gitaar voor mijn nichtje die nog maar net speelt.' Chloë knikt en loopt naar de achterwand. Met een akoestische gitaar in haar handen loopt ze terug naar de jongen. 'Dit is een mooie om mee te beginnen. En hij is vandaag afgeprijsd.' De jongen glimlacht en besluit de gitaar te kopen.
Als Chloë de jongen geholpen heeft, gaat ze verder met haar takenlijst. Zorgvuldig maakt ze de lijsten aan de muur in het voorste gedeelte van de winkel schoon. In de lijsten zitten oude platen. De winkel van haar ouders ademt de geschiedenis van de muziekindustrie. Vroeger kwamen er veel bekende artiesten even buurten bij haar ouders. Voor de gezelligheid, voor een nieuw instrument of voor inspiratie. Chloë hangt de laatste lijst terug aan de muur als weer het belletje klinkt. Haar moeder loopt de winkel binnen. 'Goed om te zien dat je je taken zo serieus neemt.' Chloë knikt. Na het afronden van haar middelbare school is Chloë begonnen in de winkel. Ze wilde nog geen opleiding volgen, maar eerst een tussenjaar nemen om te kunnen werken en om uit te vinden wat ze wil gaan doen. Haar ouders vonden dat prima aangezien ze wel wat extra hulp kunnen gebruiken in de winkel. Chloë is een evenbeeld van haar moeder. Slank, blond en mosgroene ogen. Haar moeder heeft een aantal tatoeages op haar arm en inmiddels een paar rimpeltjes bij haar ogen. Nog steeds is het een mooie vrouw om te zien. Af en toe vraagt Chloë zich af hoe het zou zijn geweest als haar moeder nog steeds muziek zou maken met haar band. Wie weet had haar moeder dan wel een doorbraak gehad en was ze beroemd. 'Heb je nog geoefend gisteren?' Haar moeder kijkt nieuwsgierig naar Chloë. Ze schudt haar hoofd. 'Ik heb er geen plezier meer in, mam.' 'Maar je bent zo goed. Anderen zouden echt moeten horen wat voor talent je hebt. Ik kan zo iemand voor je bellen hoor.' Chloë zucht diep. 'Ik weet het mam. Maar zingen is niet meer zo mijn ding.' Haar moeder knikt en laat het gesprek voor wat het is, wetende dat het anders ruzie zal gaan opleveren.
Chloë speelde voorheen de piano en schreef eigen nummers, maar sinds het overlijden van haar beste vriendin heeft ze de piano niet meer aangeraakt. Samen maakten ze veel muziek en zongen ze als duo in veel clubs. Ze wilden beroemd worden met hun eigen muziek en door het hele land trekken om iedereen te laten genieten van de nummers. Helaas liep dat iets anders. Chloë had die bewuste avond dat haar vriendin , Alice, overleed, afgesproken met een manager uit de muziekindustrie. Ze wilde graag luisteren naar het duo. Alice die onderweg was naar de afspraak, overleed door een aanrijding. Een vrachtwagen reed haar aan toen zij met haar fiets overstak. In de ambulance hebben ze haar nog geprobeerd te redden, maar dat mocht niet baten. Chloë was zo geschrokken dat ze heeft gezworen nooit meer muziek te maken. Niet zonder haar vriendin. De herinnering aan hun muziek doet nog te veel pijn en Chloë twijfelt of die pijn ooit minder gaat worden.
De rest van de dag is Chloë druk met haar takenlijst terwijl haar moeder de klanten helpt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen