Tom POV.

"kom," zeg ik zachtjes en ik neem Bill mee naar een plek waar we wat privacy kunnen hebben. "Wat is er nu aan de hand?" Vraag ik. Ik weet dat ik net terug ben en misschien heb ik ook wel helemaal het recht niet om mij er gelijk mee te bemoeien, maar ik doe het toch.

"Een opeenstapeling van dingen," zegt Bill zachtjes en op dit moment lijkt er van de opschepperige Bill die ik kende niets over, ook al denk ik dat het maar tijdelijk is.

"Vertel Bill. Als je het iemand kan vertellen ben ik het," zeg ik, want z'n vrienden ogen niet als vrienden waar je, je hart kunt luchten. Eigenlijk zijn het denk ik geen eens echte vrienden.

"Mijn moeder is vannacht niet thuisgekomen van d'r werk, mijn broertjes kon ik gelukkig naar de buren brengen, want daar gaan ze vaker heen, maar wat moet ik als mijn moeder niet terug komt. Of erger, wat als er iets gebeurt is en ze dood is? Een erfenis zal ik niet krijgen, want ze heeft amper geld. Hoe moet ik dan verder?" Vraagt Bill. "En mijn broertjes? Moet ik dan zonder geld voor ze gaan zorgen? Dat kan toch helemaal niet. Er is een reden waarom ik al drie abortussen achter de rug heb en, en er opnieuw één moet inplannen," zegt Bill zachtjes.

"Stop dan met je playergedrag. Dan kan je ook niet zwanger worden verder. Ik snap dat jouw situatie lastiger is dan die van mij op het gebied van geld, maar ik zou zelf nooit voor abortus kiezen. Zelfs in jouw situatie niet. Ik heb daarom ook niet voor abortus gekozen," zeg ik.

"Hoe bedoel je dat?" Vraagt Bill verward en dan pas besef ik wat ik precies heb gezegd.

"Het is niet belangrijk. Kom, we gaan naar de klas. In de middagpauze gaan we bij jou thuis kijken. Wedden dat jouw moeder er dan gewoon is," zeg ik. Tenminste, ik hoop het voor Bill, anders gaat hij het echt zwaar krijgen.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill misschien een hint !
    Dat Tom zelf al heeft meegemaakt
    Ben benieuwd met die moeder

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen