Bill POV.

"Bill, wat is er?" Vraagt Tom voorzichtig en ik slik even.

"We hebben twee dochtertjes," zeg ik zachtjes.

"He, maar waar zijn ze nu dan?" Vraagt Tom en de kalmte in zijn stem irriteert me mateloos op dit moment.

"Dafne is gewoon thuis en Hannah is bij haar adoptieouders," zeg ik.

"Hoe haal je het in je hoofd om een tweeling uit elkaar te halen!" Roept Tom woedend uit en ik kijk hem geschrokken aan.

"Ik, ik wist niet dat ik zwanger was van een tweeling en de adoptieouders wouden er maar één," zeg ik zachtjes.

"Dan kap je die hele adoptie toch gelijk af! Toen waren ze nog niet gehecht aan het kindje, iets wat ze nu wel zijn!" Roept Tom en ik bijt in mijn lip.

"Weet je wat voor een traumatische ervaring die hele zwangerschap voor mij is geweest! En dan ook nog mijn ouders die invloed uitoefenen op alles! Het was niet makkelijk, Tom," zeg ik zachtjes en ik voel de tranen alweer over mijn wangen lopen.

"Kom hier," zegt Tom en hij slaat z'n armen om mij heen terwijl ik dicht tegen hem aan huil.De volgende ochtend zit ik aan het ontbijt, wanneer ineens één van de kampleidsters voor mijn neus staat. "Je vader is hier," laat ze mij weten en ik knik even.

Ik pak een briefje uit mijn zak en schrijf er wat op. "Dit is mijn nummer. Als mijn vader mij ineens meeneemt weet je mij in ieder geval te bereiken," zeg ik en Tom knikt even waarna ik naar mijn vader toe loop. Ik weet dat Tom, ondanks dat hij mij troostte, nog steeds kwaad op mij is.

Wanneer ik dichter naar mijn vader toe loop zie ik dat hij Dafne bij zich heeft. "Zoals jouw moeder zegt, als je zo nodig hier wilt zijn, neem dan op z'n minst jouw dochter mee," zegt mijn vader en hij geeft mij wat spulletjes aan en daarna de maxi cosi met Dafne er in. "Dit is wat het inhoudt om vader te zijn Bill en dat moet je leren nu je ervoor gekozen hebt om Dafne wel te houden. Je kan niet zomaar naar hier gaan zonder wat te zeggen en Dafne achterlaten," zegt mijn vader en met die woorden stapt hij de auto weer in.

Reacties?

Reacties (1)

 • Luckey

  Ik geef Tom echt gelijk!
  En die vader van Bill ook
  Jij wilde het dan moet je de zorg ook draven

  3 weken geleden
  • syllie1992

   Uhu, klopt, daar hebben Tom en die vader zeker gelijk in:)

   3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen