Als ik de deur dicht trek, hoor ik al muziek uit de auto van Emmy komen. Nou die heeft er zin in, denk ik. Snel loop ik naar de auto en open deur van de bijrijderskant. "nou jij bent ook weer lekker op tijd" zegt Emmy lachend. "niet miepen, je weet hoe mijn moeder is" zeg ik lachend. Ik gooi mijn tassen voor mijn voeten en ga zitten. " vertel me eens waarom jij ook al weer 2 tassen nodig hebt?" vraagt Emmy. "Nou omdat ik op jouw bank crash, tenminste dat is de bedoeling" zeg ik lachend. Emmy weet heel goed dat ik de afgelopen maanden niet altijd bij haar ben blijven slapen als dit de bedoeling was. Bij verschillende feestjes ben ik meegegaan met een leuke jongen. Mijn moeder denkt nog steeds dat ik braaf elke keer bij Emmy op de bank gelegen heb.
Emmy lacht, zegt niks en rijd weg. We rijden eerst naar haar huis toe om de spullen neer te leggen en om haar vriend op te halen. Jason gaat niet mee naar het feest maar is onze BOB. Bij Emmy aangekomen, zie ik Jason alweer hoofdschuddend naar mijn tas kijken. "Meid, je blijft 1 nachtje slapen, waarom lijkt het elke keer alsof je een hele week hier blijft" vraag hij lachend. Ik kijk hem aan, zeg niks. Als ik langs hem naar binnen loop geef ik hem een klein duwtje. "Hey" roep hij. Ik draai me om en steek mijn tong uit. "je weet hoe ze is lieverd" zegt Emmy lachend tegen Jason terwijl ze ook naar binnen loopt.

Binnen gooi ik mijn tas neer en plof ik op de bank. "zo nog even die schoenen uit" zeg ik en schop ze uit. Ik ga in een kleermakerszit op de bank zitten. Jason kijkt me hoofdschuddend aan. Hij vind het leedvermaak om mij zo gek te zien doen. Jason en ik kennen elkaar ook al veel langer dan dat hij samen is met Emmy. Jason zat altijd in onze vrienden groep maar het duurde even voordat Emmy en Jason beide wilde toegeven dat ze iets voor elkaar voelde.

"Truus, wat wil je drinken" roept Emmy uit de keuken. Truus, zo noemt Emmy mij altijd. "Doe maar een Jack honing met cola" zeg ik. Een paar tellen later, komt Emmy met 3 glazen de woonkamer in lopen. Aan Jason geeft ze de gewone cola, omdat hij nog moet rijden. We praten even over van alles totdat het 21 uur is. "Schat, trek je schoenen aan, we gaan" zegt Emmy tegen zowel Jason als mij. Ik schiet in mijn pumps en ren nog even naar de wc. Die alcohol is nooit zo goed voor mijn blaas. We lopen naar de auto. " het wordt koud straks dames" zegt Jason die zijn jas nog even extra hoog dicht doet. We stappen in en Jason rijd ons naar het adres van het feestje. Het is een feestje van een collega van Emmy. Ik stap uit en Emmy doet hetzelfde nadat ze Jason nog een kus gegeven heeft. Ze haakt haar arm in de mijne en zegt; "Kom, we gaan er een leuke avond van maken". We kijken nog even om, om te zwaaien naar Jason die weg rijd. Daarna lopen we samen naar de voordeur.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen