Bij de voordeur aangekomen, belt Emmy aan. Een paar tellen later gaat de deur open. "Welkom dames" roept Milow. Ik heb Milow een keer eerder gezien op een werkfeestje van Emmy. Emmy werkt net zoals mij in de zorg als verpleegkundige. Milow is een schat van een jongen en toen ik nog niet wist dat hij op jongens viel, dacht ik, die is van mij. Helaas pakte dit toch anders uit. Nu kunnen we goed opschieten met elkaar als we elkaar weer eens op een feestje zien. Milow stapt aan de kant en laat ons binnen. Ik hoorde de lekkere Spaanse klanken al toen we buiten stonden en snel doe ik mijn jas uit. Mijn tas heb ik nooit bij met feestjes, alles zit dan in mijn jas en mijn telefoon in mijn broekzak. Emmy en ik lopen naar de woonkamer waar ik al wat bekende gezichten tegenkom. Zo ook Vincent. Vincent kennen Emmy en ik al vanaf de middelbare school en geeft daar nu ook les als gymdocent. Naast sporten houdt hij ook heel erg van Spaanse muziek en vind het altijd gezellig om met mij te dansen. Dit doen we dan ook. Samen met Emmy, Vincent en Milow zijn we de hele avond aan het dansen.

Tegen 12 uur krijg ik last van mijn voeten en ga ik op zoek naar een leeg plekje en wat te drinken. Bij de tafel aangekomen met het drinken, pak ik wat cola. De hele avond ben ik al aan het drinken en ik voel me toch niet helemaal nuchter meer. Ik kijk in het rond en zie geen lege stoel meer. Dan maar op de trap bedenk ik bij mezelf en loop naar de gang toe. Ik pak mijn telefoon en scrol wat op Instagram. Na een kwartiertje gezeten te hebben, zijn er al heel wat mensen weggegaan. Ik sta op en loop naar de woonkamer waar ik Emmy op de bank aantref met Vincent, Milow en nog een jongen. Ik zie al aan haar dat zij het niet meer lang volhoud en pak mijn telefoon. Ik app Jason met de vraag of hij haar kan komen ophalen. Hij is er met een half uurtje zegt hij.

In de tussentijd pak ik nog wat te drinken en ga ook op de bank zitten. De onbekende jongen zit naast me. Hij stelt zich voor als Tom. Tom is een vriend van Vincent en ze kennen elkaar van de dansschool verteld hij. Ik vraag hem of hij kizomba of langzame bachata kan. Hij lacht en staat op. Hij strekt zijn arm naar mij uit en deze neem ik aan. We lopen naar het midden van de woonkamer waar op dat moment een langzaam bachata liedje draait. Omdat ik nog nooit Kizomba gedanst heb, begint hij rustig en volg ik hem. Na een aantal liedjes gedanst te hebben, komt er een meisje binnen. "Tom, wat maak je me nou?" schreeuwt het meisje bijna. Ik kijk haar geschrokken aan. "Wat doe je met mijn vent?' vraagt ze boos aan mij. Ik wil antwoorden maar Tom is me voor. "Wat doe je moeilijk? Je weet toch dan ik van dansen hou en Yadi hier wilde het graag leren. Als ik op de dansschool ben, vind je het ook geen probleem" zegt hij wat geïrriteerd naar zijn vriendin. Zijn vriendin mompelt iets en loopt weg. "sorry ik moet ervandoor, ik zie je hopelijk nog een keer" zegt Tom. Hij geeft me een snelle, halve knuffel en snelt achter zijn vriendin aan. "Nou dat mens is gek" roept Emmy vanaf de bank en we schieten allemaal in de lach. Op dat moment komt Jason binnen gelopen. "I came to rescue my woman" zegt hij op zijn beste Engels en pakt Emmy bij haar armen. Gewillig laat ze zich meevoeren. "ik blijf nog " zeg ik tegen Jason en hij knikt. Samen met Emmy loopt hij de deur uit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen