Bill POV.

Wanneer we weer in onze kamer zijn heb ik Tom nog steeds niet aangekeken. "Hey, het komt wel goed," zegt Tom.

"Gaan ze ons nu ook pesten?" Vraag ik zachtjes.

"Misschien, maar daar moet jij je echt niks van aantrekken, ja? Ik ben er voor je," zegt Tom en ik knik even.Later die dag gaat mijn telefoon en ik kijk wie het is. "Het is mijn moeder," zeg ik zachtjes waarna ik met tegenzin opneem.

"De adoptieouders van Hannah waren hier net," zegt ze gelijk, om maar met de deur in huis te vallen zeker.

"Wat wouden ze?" Vraag ik.

"Ze zijn tot het besef gekomen dat ze Hannah toch niet bij haar tweelingzusje kunnen weghouden, dus ze willen Dafne alsnog adopteren," zegt mijn moeder.

"Je hebt toch wel gezegd dat, dat niet gaat, neem ik aan?" Vraag ik gelijk.

"Ik heb mijn akkoord gegeven. Jij hebt meerdere keren laten zien dat je er zelf nog niet klaar voor bent, dus het kan niet anders," zegt mijn moeder. "Je mag wel één keer in de maand op bezoek komen," zegt ze er dan nog achter en kwaad hang ik op.

"Wij hebben ook rechten toch, ondanks dat we minderjarig zijn?" Vraag ik.

"Ik neem aan van wel. Wij zijn de ouders," zegt Tom.

"Mijn moeder wilt Dafne ook naar die adoptieouders, want ze willen Dafne er nu toch bij omdat het beter is voor hen om samen op te groeien," zeg ik zachtjes.

"Waarom draaien ze de rollen niet gewoon om en geven ze Hannah terug aan ons?" Vraagt Tom en ik zie hem even Dafne d'r kant uit kijken. "Weet je wat, mijn ouders weten het nog niet, maar ik zal mijn moeder bellen. Jouw ouders kunnen we niet om hulp vragen omdat zij onderdeel zijn van het probleem, sorry dat ik het zeg, maar mijn moeder wilt ons misschien wel helpen. En dat je er nu niet klaar voor bent zie ik natuurlijk ook, maar over een paar jaar kan dat anders zijn, het is dan zonde als de kinderen allebei ergens anders wonen, want dan is er echt geen weg meer terug, want dan zouden we de kinderen er pijn mee doen. Ik weet namelijk gewoon dat jij over een paar jaar wel een goede ouder voor ze kan zijn," zegt Tom en ik knik even. Ik ben blij dat Tom dat vertrouwen wel in mij heeft, want mijn ouders hebben dat duidelijk niet.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Te lief !!
    Wel een verrassing!

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen