Tom POV.

Vandaag komen de cijfers allemaal binnen, niet alleen van mij, maar ook het cijfer van Bill en dan mag ik maandag weer echt hele dagen naar school. Ik neem Tess bij mij op schoot terwijl ik nog een keer inlog om te zien of mijn cijfers er al staan.

"Een 3,9, hoe is dat mogelijk?" Hoor ik Bill naast mij vragen.

"Wacht, heb jij een 3,9 voor dat examen? Maar je was er zo goed in toen ik jou overhoorde," zeg ik.

"Blijkbaar krijg ik het er op papier niet zo goed uit als mondeling," zegt Bill zachtjes.

"Maar daar heb je nooit een probleem mee gehad. Misschien was het toch de slechte nacht daarvoor," zeg ik, want net de nacht voor Bill z'n examen was ze bijna de hele nacht wakker en ik kon niet voorkomen dat Bill ook telkens wakker werd.

"Ach, het is niet anders, ik schrijf mij wel opnieuw in, dan moet het wel lukken. Alleen jammer dat het dan extra kost," zegt Bill en ik knik even. "En jouw cijfers, staan die er al?" Vraagt Bill en gelijk richt ik mijn blik weer op het scherm voor mij.

"Ja, wacht even hoor," zeg ik en ik kijk alles door. "Oh God, alleen die eerste is een onvoldoende, de rest is goed. Dat is een opluchting," zeg ik en Bill glimlacht even naar mij.

"En, wat zijn de cijfers?" Vraagt Bill z'n moeder die de kamer in komt gelopen en ik draai mijn laptop haar kant uit terwijl ik merk dat Bill beschaamd naar beneden kijkt.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Als ze boos word op Bill
    Doe ik der wat
    Is niet zo dat die niet geleerd heeft ondanks Tess!

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen