Tom POV.

Al vijf maanden zit ik weer in die stomme drugshandel. Vijf maanden waarin ik op mijn tenen loop en waarin ik al 5 keer bijna ben gesnapt door de politie. Ik wil Bill en Aad beschermen, maar ik ga er zelf kapot aan. Als ik word opgepakt ben ik Bill en Aad ook kwijt, voor weet ik veel hoelang.

Ik kijk naar Aad die door de kamer kruipt. Bill is op z'n werk, dus het is weer alleen mijn zoon en ik. "Oh Aad, als het leven toch eens makkelijker was," zeg ik en bij het horen van zijn naam kijkt Aad gelijk op en ik lach even. Het is zo mooi om te zien hoe hij groeit en wat hij allemaal al kan in vergelijking met een aantal maanden terug.

Wanneer ik de brievenbus weer hoor zucht ik even. Natuurlijk kan het de gewone post zijn, maar omdat ik niet echt iets hoorde vallen is een briefje waarschijnlijker. Ik kijk of ik Aad veilig een paar seconden alleen kan laten waarna ik snel het briefje pak en terugloop naar de kamer.

Vannacht om twaalf uur. Grootste drugsdeal tot nu toe. We verwachten dat jij er ook bent. We zijn er allemaal.

Ik slik even. Ik kan het niet meer. Ik pak mijn telefoon en even twijfel ik waarna ik de politie bel. "Ik wil een melding maken van een grote drugsdeal, vannacht om twaalf uur," zeg ik, er staat geen locatie bij, maar aangezien ze dan verwachten dat ik de locatie weet, denk ik dat ik het ook echt weet. "Het zal plaatsvinden bij de loodsen langs de kade. Zorg dat geen van hen de kans heeft om te ontsnappen," zeg ik en even later hang ik op. De opluchting is dan ook groot wanneer ik de volgende dag hoor dat de mannen zijn opgepakt en ik verwijder de foto van Jasper z'n dossier uit mijn gsm. Ik dacht het te kunnen gebruiken, maar hij gaf geen kick toen ik dat probeerde, maar nu heb ik het sowieso niet meer nodig. Alles is goed afgelopen.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Denk je dat echt Tom?

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen