Kort stukje volgende hoofdstukken worden langer.

Het was in Serenity haar vierde jaar de laatste opdracht van de tri wizard tournament en de woorden die Harry Potter uitriep toen hij terug kwam met het levenloze lichaam van Carlo Kannewasser. ‘Hij is terug, Voldemort is terug.’ Iedereen bleef als aan de grond genageld staan en keek naar het tafereel iedereen lette op Harry en het lichaam van Kannewasser terwijl in Serenity haar hoofd de woorden van Harry na galmden. Hij is terug, Voldemort is terug. Was het waar? Kon het echt zo zijn? Was haar vader terug gekeerd? Ze had haar vader nooit in levende lijve gezien maar in haar eerste jaar toen hij de achterhoofd van Krinkel was kreeg ze al brieven en dreigementen van hem, ook van de tweede jaar toen hij die arme Ginny Wemel manipuleerde kreeg ze brieven dat zodra hij is terug gekeerd ze bij hem moest voegen en dat hij haar met geweld zou halen als ze niet mee zou werken. Ze had dit gemeld bij professor Perkamentus en hij Serenity deze brieven beter serieus kon nemen en dat ze een plan moesten verzinnen om haar veilig te houden want ook al is Zweinstein de veiligste plek om te zijn voor Serenity zou het beter zijn om helemaal te verdwijnen of hoe Perkamentus het verwoorden haar dood in scene te zetten en in de dreuzelwereld te leven in een ander land waar niemand haar kon vinden, zelfs Perkamentus niet.


Een paar dagen later na de herdenking van Carlo en deze schooljaar bijna ten einde was liep ze naar het kantoor van professor Perkamentus hij wilde haar spreken.
De man zat achter zijn bureau en zijn feniks vogel zat op zijn gebruikelijke stok. ‘Ah Serenity.’ Zei hij en hij glimlachte. ‘Ga zitten.’ Ze deed wat hij zei en ze ging op de stoel tegen over zijn bureau zitten.
‘U wilde me spreken professor?’ zei ze met een zachte stem hij knikte en keek haar met een ernstige blik aan.
‘Zoals je weet heeft Harry Voldemort gezien en we weten beide wat dit betekent?’ Serenity zuchtte diep en knikte met haar hoofd. ‘Ja professor dat weet ik.’ Hij vertelde haar wat zijn plan was en dat hij iets van een illusie zou gebruiken, terwijl iedereen geschokt om haar lichaam staat en zou rouwen om weer een dood van een leerling kan zij vluchten naar een ver land, ver genoeg iedereen die haar kent, ze mocht tegen niemand vertellen waar ze zou verblijven zelfs niet tegen professor Perkamentus geen een professor of student zou weten dat ze nog leeft dit allemaal om haar en andere te beschermen.
En zo drie dagen na haar gesprek met professor Perkamentus vertrok ze naar de verenigde staten om daar te leven als dreuzel.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen